FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

DNA sapă la licenţiere » Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir se suspectează reciproc de turnătorie la DNA

Relaţia dintre Sandu şi Dragomir nu mai este la fel de cordială ca la început
Relaţia dintre Sandu şi Dragomir nu mai este la fel de cordială ca la început

Articol de , , - Publicat joi, 07 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2011 10:28

Primul chemat în acest subiect la DNA a fost şeful arbitrilor, Vasile Avram, care a stat de vorbă, ieri, cu procurorii cam o oră şi jumătate şi a dat apoi o declaraţie.

Anchetatorii sînt interesaţi să afle amănunte despre banii negri care ar fi circulat la vîrful fotbalului românesc în dosarele de licenţiere, ajunse acum la TAS. Iar presupusa mită pentru titlu l-a adus deja la audieri pe Vasile Avram. Urmează, azi, Sandu şi Becali.

Declaraţiile explozive pe axa Sandu - Becali - Avram - Dragomir - Iancu duc din nou fotbalul românesc la DNA! Iar noutatea cea mare e că Naşu' şi Mitică, aflaţi în mijlocul unor războaie pentru putere, au ajuns să se suspecteze reciproc de colaborare cu procurorii spre a-şi salva pielea! Primul e în conflict deschis cu patronul lui Poli, celălalt se duelează cu Gigi din Ghencea, însă frontul numărul trei, Sandu - Dragomir, e la fel de sîngeros.

Naşu' ştia de luni că merge la DNA!

"Mircea Sandu mi-a spus încă de luni că se va duce la DNA. O fi supărat pe mine pentru chestia cu votul din Comitetul Executiv cînd s-a discutat problema licenţelor, dar m-a îndreptat dacă am greşit. Sau poate n-am greşit! Vom vedea ce zice TAS! Dacă sînt vinovat de ceva, ajung la puşcărie!", zice Dragomir. În traducere, şeful FRF ştia că urmează să facă o vizită la Direcţia Anticorupţie înainte să iasă cu declaraţia care a inflamat spiritele, legată de presupusa şpagă pentru titlu!

Iar surse apropiate preşedintelui LPF pretind că "Mircea Sandu vrea să scape de Dragomir. Între ei n-a existat niciodată o relaţie sudată. Mitică a sărit însă calul, a dat dovadă de o imprudenţă nepermisă manifestînd un partizanat deşănţat faţă de Poli. Iar la mijloc n-a fost vorba doar de «dragoste». Dragomir a vorbit cu Sandu înaintea poveştii cu Poli şi cu Bistriţa din Comitetul Executiv, iar Naşu' i-a zis «Fă aşa, că e bine!», apoi a răsturnat totul".

Avram: "Am telefoanele ascultate, sînt urmărit"

De altfel, la audierile de ieri de la DNA, deschise de martorul Vasile Avram, procurorul Badea, omul care instrumentează cazul, s-ar fi interesat de numeroase amănunte legate de conexiunile cu "bani negri" din afacerea licenţelor. Pe lîngă cele cu suspecta mită pentru campionat, semn că procurorii sapă pe mai multe piste dubioase.

Avram: "Am discutat o oră şi jumătate, am dat apoi o declaraţie pe două pagini, în care am precizat că nu m-am întîlnit cu nimeni de la ligă şi cu nici un conducător ca să mi se propună avantaje financiare în schimbul sprijinului arbitrilor în lupta pentru titlu. Numele meu e doar folosit în bătălia pentru înlăturarea lui Dragomir. Am conştiinţa împăcată. Sînt conştient că am telefoanele ascultate şi sînt probabil şi urmărit, dar n-am de ce să mă tem".

Becali: "Nu zic nimic nici dacă mă împuşcă"

Astăzi e convocat la DNA tandemul Sandu - Becali, numai că ultimul a avertizat că nu va scoate un cuvînt: "M-au sunat cei de la DNA, dar am crezut că e un escroc la telefon. Mi-au trimis şi citaţie de martor. Ei să ştie că mă cheamă degeaba, pentru că la nici un procuror nu voi spune nimic în viaţa mea. Să îmi taie capul şi nu dau declaraţii împortiva oamenilor!". Pînă aseară, Dragomir şi Iancu nu fuseseră încă citaţi. "Urmează să vină vineri sau luni", au precizat surse de la DNA.

"Mi-a zis Mititelu că Dragomir va fi arestat"

Patronul Craiovei a intrat şi el în malaxorul scandalului. Gigi Becali: "Mititelu mi-a spus la finala Cupei de la Braşov că Mitică va fi arestat". Olteanul îl contrează însă pe stelist: "N-a înţeles nimic! Păi, ştiam eu atunci ce se va întîmpla în aceste zile?! Eu mă refeream la dosarul lui Dragomir cu sediul LPF. A scăpat la Tribunal, cine ştie cu ce manevre!, dar nu-i va mai merge mai departe. Eu mă voi şi constitui ca parte vătămată în acel caz, la Apel, fiindcă Universitatea făcea parte din ligă atunci".

"Mitică l-a încăierat pe Gigi şi cu Naşu'"

Adrian Mititelu a dezvăluit ieri amănunte dintr-un alt conflict la vîrf: "Mitică a avut grijă să-l încaiere pe Gigi cu Mircea Sandu cînd şeful federaţiei a primit bani de la FRF pentru operaţie. I-a dat telefon lui Becali şi i-a zis: «Ia uite, bă, ce face ăsta! Îşi dă singur sute de mii de euro!»". Replica lui Dragomir: "Mititelu e un nenorocit! Chiar eu am vrut să-i dau lui Sandu 150.000 de euro din fondurile LPF, dar n-a mai fost nevoie. Eu am propus la federaţie să i se ofere acel sprijin".

"Ar trebui să se autosesizeze şi comisiile de la LPF şi FRF, să-i ceară probe lui Gigi Becali pentru ce a spus. Normal ar fi să se reintroducă sancţiunea cu depunctarea pentru astfel de declaraţii ofensatoare, că altfel nimeni n-are frică de nimic!" (Vasile Avram, preşedinte CCA)

"Dumitru Dragomir are deplina şi sincera mea susţinere. Voi rămîne prietenul său adevărat" (Mircea Sandu, preşedinte FRF, într-un comunicat )

"Gigi Becali vrea să mă cureţe fiindcă nu şi-a plătit nici o amendă la ligă, iar Steaua riscă depunctarea. Dar e greu să mă demită pînă în 2014!" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Chiar m-aş bucura dacă m-ar convoca la DNA ca să pot oferi nişte amănunte legate de povestea cu licenţierea" (Jean Pădureanu, preşedinte Bistriţa)

"E bine că ne ascultă DNA-ul telefoanele. Poate aflu şi eu cum a luat Oţelul campionatul" (Marian Iancu, patron Poli)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (40)
alex_777
alex_777  •  03 Octombrie 2011, 01:33

si sa continui pe aceeasi tema, parca citesc "Morometii", imi este greu sa vad cum unii se dau la fund, dar si cum altii tremura de frica sa spuna adevarul, traim vremurii grele insa stim cu totii ca o solutie exista si depinde cum ne pregatim pentru ea. DUMNEZEU sa ne ajute!

alex_777
alex_777  •  03 Octombrie 2011, 01:32

Nu mai am incredere in nimic, daca traia ceusica cred ca erea mai bine, avem coruptie, minciuna si asta de la mandat la mandat se intrec mincinosii de toate felurile culorile si apartenentele, noi in schimb avem frica si de umbra noastra, sa nu vb de rau pe astia de la guvernare ca te amendeaza garda financiara, oricum acum strang fonduri pentru sustinerea minciunilor, iar noi, noi nu am iesit in strada singuri "amintiti-va agenturili straine", nu spun ca erea nemaipomenit pe vremea impuscatului, dar d c l-au impuscat ???, ehe asa si cu fotbalul ,asta, ce sa dea saracu de mititelu, nu ganditi nimic, pai cine are v-a da si v-a scapa va plati si alegeri, prezidentiale, ale primariilo

valrus
valrus  •  01 Octombrie 2011, 18:11

Cred ca o sa pice tot "pestele mic", dupa Terbea urmeaza FCM Tg Mures, careia i se va retrage licentierea, si cu asta BASTA curatenia din fotbaliul romanesc.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează