FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Doar Bogdan Planic nu cedează în fața lui Gigi Becali » Cum rezistă sârbul la negocieri

Bogdan Planic
Bogdan Planic

Articol de , - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 09:00

Sârbul Bogdan Planic a rămas singurul care n-a cedat în negocieri, nu a semnat pentru înjumătățirea salariului la FCSB, măcar pentru moment. Stoperului îi expiră oricum contractul la 30 iunie, așa că își permite să negocieze mai dur.

Bogdan Planic rămâne cel mai bine plătit fotbalist de la FCSB, salariul lui e cu mult mai mare decât sunt ale colegilor care au semnat pentru reducerea cu 50 la sută a veniturilor. Sârbul ține de suma din contract, 15.000 de euro lunar, și refuză să accepte mai puțin de atât.

Mai sunt câțiva care nu au semnat pentru salarii înjumătățite: Momcilovici, Gnohere, Alexandru Stan. Dar lor Gigi are de gând să le suspende contractele, deci să nu le mai achite nimic.

Mai vor să-i blocheze transferul lui Planic?

Dintre fotbaliștii care au fost de acord să rămână numai cu o jumătate din veniturile pe care le negociaseră, cei mai mulți bani a păstrat Florin Tănase, 8.500 de euro în fiecare lună. Se află la mare distanță de Planic! Stoperul în vârstă de 28 de ani mai are contract cu FCSB doar până la 30 iunie.

În document există o clauză potrivit căreia clubul ar putea să extindă acordul pentru încă un an. Fotbalistul e convins că acea condiție ar fi nulă, ușor de demontat într-o instanță, iar conducerea crede că va putea, pe baza clauzei, să împiedice transferul gratis al lui Planic în vara aceasta.

Sau așa credeau Becali și Argăseală. În condițiile în care apărătorul refuză să îi fie micșorat contractul, nici nu mai e convenabil pentru club să-l blocheze. Patronul vicecampioanei tocmai a anunțat că nu va mai exista în societatea lui niciun angajat care să câștige 10.000 de euro lunar, toate veniturile vor fi mai mici decât e suma aceasta. Planic depășește baremul cu mult.

Becali s-a speriat și taie costurile

FCSB a plătit 400.000 de euro în 2017, când l-a achiziționat de la Vojvodina Novi Sad, așa că plecarea lui gratis ar constitui o pierdere, din punct de vedere economic, numai că Becali ține neapărat să scadă toate salariile, speriat de scăderea veniturilor.

Nu mai e sigur nici de drepturile TV, în condițiile în care campionatul a fost oprit și nu se știe clar când ar putea fi reluat. Iar sponsorii consideră că nu mai au pentru ce să mai plătească, din moment ce publicitatea din timpul meciurilor e anulată deocamdată.

Cum de rezistă Planic în negocierea în care colegii lui au cedat? Agentul sârbului, Zvonko Milojkovici, a explicat care a fost sfatul pe care i l-a transmis jucătorului: "Legal, nu există nicio bază pentru micșorarea salariilor. Dacă Planic acceptă să renunțe la banii lui, foarte bine! El alege, eu nu pot să mă opun. I-am explicat doar că banii din contract sunt ai lui, face cu ei ce crede el".

Bogdan a ales să păstreze banii, până acum, deși Becali insistă să-i ia 7.500 de euro lunar.

10milioane de euro constituie clauza de reziliere a lui Planic. În baza acestei prevederi din contract, Becali a ținut de preț, nu i-a permis sârbului să se transfere

A refuzat oferte cu bani mulți

Becali s-a blocat în tratativele cu Planic, încă nu a reușit să-i scadă salariul și riscă să-l și piardă gratis, deși ar fi putut realiza o afacere importantă vânzându-l pe jucător. A refuzat mai multe oferte în ultimii doi ani. Chiar și în vara trecută, la startul ultimului an din contract, l-ar fi putut vinde pe sârb cu un milion de euro. A preferat să-l păstreze fiindcă apărarea era oricum șubredă. Gigi l-a blocat pe Planic, chiar dacă nu a fost niciodată un admirator al lui: "Uneori joacă perfect, în alte meciuri pare de pe o altă planetă!". Pe apărătorul de la Vojvodina l-a ales și l-a recomandat Mihai Stoica, n-a fost ideea patronului aducerea lui, motiv pentru Gigi să-l trateze pe sârb ca pe un "străin".

El și restul străinilor pot contesta la FIFA

Planic are un argument de care se poate folosi dacă Becali ar încerca să-i scadă salariul cu forța: el și ceilalți străini, de la FCSB și din tot campionatul, pot contesta deciziile acestea direct la FIFA. Spre deosebire de români, care sunt obligați să treacă întâi prin comisiile FRF. Inclusiv Gnohere, căruia patronul FCSB anunțase că o să-i suspende contractul, poate contesta decizia la FIFA, dacă se va întâmpla cu adevărat așa, să-i fie suspendat acordul.

Dennis Man la Atalanta? Perla FCSB e dorită în locul lui Josip Ilicic, la revelația Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
640118840144715
Marian Anastasiei  •  04 Aprilie 2020, 20:43

Atentie vine Pastele si poate vrei miel de lapte? La cioban mai ai o sansa!

640118840144715
Marian Anastasiei  •  04 Aprilie 2020, 20:27
Postat de samertx pe 04 Aprilie 2020, 13:24

Gigi știe să-și conducă afacerea FCSb: Bota în mâna dreaptă, sumanul pe umeri și pălăria pe-o ureche. :))

Chiar si cand santem in coditii ca acestea? Si tu nu -ai donat un euro ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

640118840144715
Marian Anastasiei  •  04 Aprilie 2020, 20:20

Cand toata lumea se ocoupa de Corona 19 sant inca animale ce gandesc la contracte si transferuri( voir Petrescu) RUSINE

Vezi toate comentariile (11)
Comentează