FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Doar de la Steaua poate ajunge la Euro! Reghecampf a dezvăluit pentru GSP că l-ar vrea înapoi pe Tănase

Cît timp a jucat Tănase la Steaua, echipa n-a ratat prezenţa în grupele europene. În primul an fără el, roş-albaştrii n-au mai ajuns acolo
Cît timp a jucat Tănase la Steaua, echipa n-a ratat prezenţa în grupele europene. În primul an fără el, roş-albaştrii n-au mai ajuns acolo

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 00:00

Dodel nu s-a acomodat în China, a jucat numai 6 meciuri ca integralist, mai are un singur an de contract şi ar putea urma traseul cuplului Pintilii-Bourceanu, care a decis să se reîntoarcă în Ghencea pentru a nu rata prezenţa la Europeanul din vară.

"Dacă ar fi să pot să decid eu şi să am putere să transfer un jucător anume, mi-aş dori foarte tare să-l readuc la echipă pe Cristi Tănase. Mi-ar fi de mare ajutor". Declaraţia îi aparţine lui Laurenţiu Reghecampf şi a fost făcută în interviul exclusiv pe care Gazeta l-a găzduit în ediţia de ieri. Varianta reluării colaborării dintre cei doi nu e chiar una fantezistă.

Ce a făcut în China

Fostul decar al Stelei e sub contract cu Tianjin Teda, însă contractul îi expiră la finalul acestui an, iar prestaţiile lui din a doua jumătate a lui 2015 nu doar că nu au impresionat, dar i-au dezamăgit pe şefii clubului. Tănase n-a fost folosit în China pe postul pe care evolua la Steaua, cel de mijlocaş stînga.

A jucat al doilea atacant, însă a prins numai 6 jocuri ca integralist, dintr-un total de 15 partide pe care le-a disputat Tianjin Teda din momentul în care l-a cumpărat de la Steaua pentru un milion de euro. A marcat numai două goluri, iar echipa sa s-a salvat in extremis de la retrogradare, terminînd la numai două puncte peste linia care a departajat liga secundă de prima ligă.

Pintilii era în aceeaşi situaţie

Şi din acest motiv, dar şi al distanţei faţă de România şi a diferenţei mari de fus orar, Tănase a pierdut echipa naţională. O eventuală reîntoarcere a lui, fie sub formă de împrumut, fie să fie cedat de chinezi definitiv, i-ar redeschide uşile la prima reprezentativă.

Acesta a şi fost motivul pentru care doi foşti colegi de-ai lui Tănase au decis să se reîntoarcă la Steaua acum, tocmai pentru a fi în atenţia selecţionerului Iordănescu: Bourceanu şi Pintilii.

Acesta din urmă era într-o situaţie chiar mai favorabilă decît a lui Tănase: mai avea încă doi ani de contract cu Hapoel Tel Aviv, dar a renunţat pentru a juca sub comanda lui Reghecampf şi pentru a diminua riscul de a pierde Euro 2016.

Cu Reghe, peste 6,00! Cu Gâlcă, sub 6,00!

Tănase a avut cel mai bun randament din întreaga lui perioadă la Steaua atunci cînd l-a avut ca antrenor pe Reghecampf. În două sezoane, 2012-2013 şi 2013-2014, a jucat, în toate competiţiile, nu mai puţin de 78 de meciuri, în care a produs aproape 30 de goluri: 13 le-a înscris el, dar a oferit şi 14 pase de gol. Media notelor GSP în cele două sezoane a depăşit 6,00, în timp ce sub comanda lui Costel Gâlcă a coborît mult sub acest nivel.

29 de aniva împlini Cristi Tănase luna viitoare, pe 18 februarie

10 luni au trecut de cînd Tănase a jucat ultima dată pentru echipa naţională a României, meciul cu Insulele Feroe, scor 1-0, disputat la Ploieşti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  05 Ianuarie 2016, 10:38

Niste supervedete ca nu au loc la codasele din china sau pe la camile.

goering
goering  •  05 Ianuarie 2016, 10:06

A crescut nivelul si la arabi,nu-i mai loc de toate petardele care la noi pe gsp sunt brilianti,magicieni s.a.m.d.Toti cei care se intorc de unde au plecat(cu mici exceptii cei care vor sa-si incheie cariera la clubul unde s-au format dupa alta experienta la o echipa de top) sunt fotbalisti de duzina fabricati in curtea scolii.

iacobeusebiu
iacobeusebiu  •  05 Ianuarie 2016, 09:39

Moda romaneasca cu "ciorba reincalzita", il dau aia de prost (ca a luat plasa cu el) si il luam noi de bun ! De aceea fotbalul romanesc este acolo unde e; avem la toate meciurile dintr-o etapa, spectatori cati are Realul la un meci

Vezi toate comentariile (5)
Comentează