FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Doar pe noi ne încurcă iarna! » Cum s-au descurcat echipele din Europa care au avut campionatele suspendate

Steaua şi CFR Cluj au pierdut la acelaşi scor: 0-2
Steaua şi CFR Cluj au pierdut la acelaşi scor: 0-2

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 19:39

Cinci ţări al căror campionat a fost întrerupt în ultima perioadă minimum două luni au reprezentante în primăvara europeană, însă doar România a pierdut pe linie.

"Noi n-am mai jucat un joc oficial de peste două luni, în timp ce ei vin din sezon. Pe undeva e logic că am pierdut". Cele două fraze au fost folosite ca scuză la finalul jocurilor de la Amsterdam şi Milano de cei de la Steaua şi CFR Cluj.

Meciurile echipelor noastre au fost doar două dintre cele 12 întîlniri europene din această săptămînă care a opus unei echipe ce provine dintr-o ţară cu campionatul în plină desfăşurare unei formaţii reprezentante a unui campionat întrerupt pe perioada iernii. În aceeaşi situaţie s-au mai aflat alte 4 ţări: Rusia, Ucraina, Belarus şi Cehia. Dar doar pe noi ne-a încurcat lipsa de jocuri oficiale.

România e singura dintre cele 5 ţări care a pierdut cu toate reprezentantele. Asta în ciuda faptului că Liga 1 e competiţia cu cea mai mică întrerupere. Doar două luni şi jumătate, în timp ce toate celelalte 4 ţări au minimum 3 luni de pauză.

Rusia a măturat cu Liverpool şi Atletico Madrid
La polul opus nouă din punct de vedere al rezultatelor obţinute e Rusia, care, avînd 3 echipe în Europa League, a făcut o demonstraţie de forţă şi practic a dus în derizoriu scuza folosită de echipele din Est, că dezavantajul de a nu avea meciuri în picioare e decisiv. Toate cele 3 echipe din Rusia au spulberat adevărate forţe ale continentului. Zenit, Rubin Kazan şi Anji au măturat cu Liverpool, cu Atletico Madrid, deţinătoarea trofeului, şi cu nemţii de la Hannover. Scorul general: 7-1!

BATE stă pe margine 17 săptămîni!
Steaua şi CFR se plîng că n-au avut meci oficial de la jumătatea lui decembrie, însă BATE Borisov e într-o situaţie incredibilă. A terminat campionatul în 2012, pe 25 noiembrie, iar următorul joc în propria competiţie pe acest an va fi abia pe 30 martie! N-a fost însă un impediment pentru ca gruparea din Belarus să joace de la egal la egal cu o echipă de talia lui Ajax, Fenerbahce, să scoată un egal şi să păstreze şanse de calificare la retur.

Zenga, Oli şi Răzvan au putut
Acum, Reghecampf şi Paulo Sergio au invocat lipsa de competiţie, însă în ultimii 8 ani au existat 3 antrenori care au reuşit să treacă peste acest handicap cu echipe româneşti şi să elimine în primul meci din primăvară formaţii aflate în plin campionat. Walter Zenga a eliminat-o pe Valencia în februarie 2005, Cosmin Olăroiu a trecut la pas de Heerenveen peste un sezon, iar Răzvan Lucescu a reuşit să meargă mai departe cu Rapid, în 2005-2006 eliminînd-o pe Hamburg venind direct din pregătiri.

Lucescu s-a plîns şi el
La finalul partidei Şahtior - Borussia Dortmund 2-2, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, Mircea Lucescu a acuzat fix acest lucru şi anume că întrecerea internă în Ucraina e întreruptă. "S-a văzut diferenţa de ritm, s-a văzut că Dortmund vine după 4-5 etape jucate la intensitate maximă într-un campionat extrem de puternic cum este cel din Bundesliga", a spus Lucescu. Chiar şi aşa însă, Şahtior a condus-o de două ori pe Borussia şi a fost egalată abia în finalul jocului.

Unii din Est au reuşit pînă la capăt
În ultimul deceniu, au fost formaţii provenite din Est care nu numai că n-au avut un handicap în primele tururi din primăvară din cauza lipsei de competiţie, dar au reuşit chiar să cîştige trofeul Cupei UEFA. ŢSKA Moscova, Zenit şi Şahtior au cucerit trofeul, ultima trecînd peste Tottenham în aceeaşi perioadă în care acum Steaua şi CFR resimt lipsa de partide oficiale.

Steaua '86 n-avea problema asta
În perioada 1985-1989, Steaua a ajuns de 3 ori în primăvara europeană şi de fiecare dată a reuşit să treacă de prima "dublă" jucată la începutul lunii martie. Şi atunci exista o pauză la fel de mare între tur şi retur, în jur de 3 luni. Cu toate acestea însă, Steaua le-a eliminat pe Kuusysi Lahti, în 1986, pe Glasgow Rangers, în 1988 şi pe IFK Goteborg în martie 1989.

ROMÂNIA
- perioada de întrerupere: 2 luni şi jumătate (10 decembrie - 22 februarie)
Ajax - Steaua 2-0
Inter - CFR 2-0

CEHIA
- perioada de întrerupere: 3 luni (26 noiembrie - 23 februarie)
Napoli - Viktoria Plzen 0-3
Sparta Praga - Chelsea 0-1

UCRAINA
- perioada de întrerupere: 3 luni (2 decembrie - 1 martie)
Şahtior - Borussia Dortmund 2-2
Basel - Dnepr 2-0
Dinamo Kiev - Bordeaux 1-1
Newcastle - Metalist Harkov 0-0

RUSIA
- perioada de întrerupere: 3 luni (10 decembrie - 8 martie)
Anji - Hannover 3-1
Zenit - Liverpool 2-0
Atletico Madrid - Rubin Kazan 0-2

BELARUS
- perioada de întrerupere: 4 luni şi o săptămînă (25 noiembrie - 30 martie)
BATE Borisov - Fenerbahce 0-0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
iulian099
iulian099  •  16 Februarie 2013, 22:54

Alt lucru pe care nu il inteleg de ce il lauda toata lumea pe Paskany ca a scapat de cei mai buni jucatori??? A primit bani, asa si cu aia 20 de milioane din champions league ce a facut ??? NU NUMAI CA NU A CUMPARAT SA FACA ECHIPA MAI PUTERNICA, el a si VANDUT cei mai buni jucatori, asa laudati-l ca face ''afacere'' in timp ce echipa termina pe 8 campionatul !

iulian099
iulian099  •  16 Februarie 2013, 22:52

Ce tot atat ca ne-a afectat nu stiu ce si ca normal noi sunt foarte buni dar din cauza ca.... AJAX si INTER sunt peste echipele romanesti oricare ar fi ele ! Ca avem sanse , da avem dar sunt mici uitati-va ce cote aveam la pariuri inainte de meciuri, sunt cotele pt echipe slabe asteptate sa piarda meciul la mai mult de un gol diferenta. Steaua si CFR sunt cele mai bune echipe dintr-un campionat slab si atat !

valahus.ro
valahus.ro  •  16 Februarie 2013, 15:13

''Rusia a măturat cu Liverpool şi Atletico Madrid'' - 1. CE SALARII au fotbalistii echipelor rusesti de top? - 2. Becali a taiat salariile in ultimii ani, cam pe la 120.000 euro pe an. Oricum el a adus la echipa MULTE CIURUCURI. (il asteptam in BULAU pentru smenurile cu terenurile MApN). Si el, ca si Copos sau Badea, falimenteaza CU BUNA STIINTA firmele la care sunt patroni/actionari (vezi AVICOLA Iasi). - 3. Prostul chel de la Cluj a vandut in iarna cei mai buni jucatori. - 4. Si Clujul si Steaua s-au consolat DEJA cu ideea eliminarii din editia actuala a Europa LEAGUE. ISI FAC PLANURI pentru sezonul viitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close