FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

Doboş a ieşit nervos de la audieri, lovind microfonul unui reporter!

Articol de GSP - Publicat joi, 08 mai 2008 00:00

Preşedintele "U" Cluj a ieşit, joi, de la audieri de la Serviciul Teritorial al DNA Cluj, însă a refuzat să facă declaraţii legate despre audiere, transmite corespondentul NewsIn.

Doboş s-a mulţumit să spună doar că "U" Cluj şi-a apărat corect şansele. El a plecat apoi spre sediul clubului, aflat peste drum de DNA Cluj, urmărit fiind de reporteri. Enervat de insistenţele ziariştilor, Doboş l-a lovit peste mână pe reporterul postului Realitatea Tv, căruia i-a căzut microfonul de la etajul doi al sediului "U" Cluj.

Preşedintele "U" Cluj a ieşit, joi, de la audieri de la Serviciul Teritorial al DNA Cluj, însă a refuzat să facă declaraţii legate despre audiere, transmite corespondentul NewsIn.

Doboş s-a mulţumit să spună doar că "U" Cluj şi-a apărat corect şansele. El a plecat apoi spre sediul clubului, aflat peste drum de DNA Cluj, urmărit fiind de reporteri. Enervat de insistenţele ziariştilor, Doboş l-a lovit peste mână pe reporterul postului Realitatea Tv, căruia i-a căzut microfonul de la etajul doi al sediului "U" Cluj.


Fotbalistul Claudiu Răducanu, de la "U" Cluj, fost jucător la Steaua, a fost audiat şi el, joi, de procurori, în sediul DNA Cluj, transmite corespondentul NewsIn.

Claudiu Răducanu a ieşit de la audieri în jurul orei 15.15 şi a refuzat să facă declaraţii presei.

Preşedintele "U" Cluj, Toni Doboş, şi patru jucători ai echipei au fost audiaţi, joi, la Serviciul Teritorial al DNA Cluj. Odată cu ei a fost audiat şi patronul restaurantului Aroma, Traian Benfordean, unde au fost prinşi, miercuri seara, cinci apropiaţi ai lui Gigi Becali care aveau asupra lor, protrivit unor surse din DNA, 1,7 milioane de euro.

Conform unor surse din cadrul DNA, banii - 1,7 milioane de euro-, care se aflau în posesia celor cinci persoane, erau destinaţi premierii jucătorilor Universităţii Cluj în cazul în care nu pierdeau în faţa grupării pregătite de Ioan Andone. Purtătorul de cuvânt al DNA, Gabriela Balaban, s-a rezumat să declare că este vorba de o "acţiune în desfăşurare", iar mai multe informaţii vor fi comunicate prin intermediul unui comunicat de presă, care va fi dat pubicităţii, cel mai probabil, joi dimineaţă.

Ulterior, Gigi Becali a dat o declaraţie în care a spus că apropiaţii săi aveau asupra lor mai mult de un milion de euro, care ar fi fost destinaţi achiziţionării unui teren. "Nu au voie oamenii mei să cumpere terenuri în Cluj? Au furat cumva banii de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA să se bage numai când fură cineva, nu acum. Ce îi interesează pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Nu mai pot de frica lor", a spus Becali într-o declaraţie acordată miercuri unui post de televiziune. Becali a mai afirmat că oamenii săi ştiau că vor fi urmăriţi şi ştiau ce aveau de făcut în acest caz: "Când a plecat cu banii, Tea Sponte ştia ce trebuie să facă. S-a prevăzut totul pentru că sunt prea deştept. Chiar dacă s-a vrut să se facă ceva, fapta nu s-a petrecut. La revedere!". Omul de afaceri a ţinut să îi avertizeze pe procurorii DNA: "Deşteptaţi-vă, trădătorilor de ţară! Ne trădaţi şi nu vă doriţi ca Steaua să fie depunctată! Trădătorilor, nu o să răzbiţi cu mine niciodată!”.

Surse judiciare au declarat joi, pentru NewsIn, că preşedintele "U" Cluj, Anton Doboş, şi un partener de afaceri al acestuia, Traian Benfordean, patrinul restaurantaului Aroma, sunt celelalte două persoane, în afară de Gigi Becali şi un jucător de la "U" Cluj, urmărite penal de procurorii anticorupţie în dosarul meciului "U" Cluj- CFR Cluj.

Anton Doboş este acuzat de procurori că ar fi acceptat promisiunea lui Gigi Becali de a-i acorda o sumă de bani pentru ca "U" Cluj să cîştige meciul cu CFR Cluj. Acest lucru ar fi dus la victoria Stelei în Campionat.

Potrivit aceloraşi surse, partenerul lui Doboş, Anton Benfordean, este persoana care ar fi trebuit să primească efectiv banii de la omul lui Gigi Becali, Tea Sponte. Acesta este urmărit penal pentru complicitate la dare de mită.

Potrivit unor surse din DNA, fapta lui Gigi Becali - de asemenea urmărit penal- s-ar fi consumat cînd el ar fi promis o sumă celor de la "U" Cluj. Aceleaşi surse spun că, potrivit Codului de Procedură Penală, infracţiunea de dare de mită are loc şi atunci cînd făptuitorul propune unei persoane o sumă de bani sau orice alt avantaj pentru un lucru pe care persoana respectivă era oricum obligată să îl facă. În acest caz, Gigi Becali ar fi promis bani celor de la "U" Cluj, pentru a obţine fie un rezultat de egalitate, fie o victorie împotriva celor de la CFR Cluj.

sursa: NewsIn

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
 •  08 Mai 2008, 20:07

noul sponsor de la U ""MITA""

 •  08 Mai 2008, 20:00

Uitati actorii : Becali , Paskany , Iancu , Copos, Borcea , Badea,Stefan, Bucsaru, Mititelu, Porumboiu, Dobos, Sandu, Dragomir vedeti daca nu toti au dosare si apoi judecati reactiile lor in diverse momente . Supriza va fi ca cel mai nebun , curajos si totusi cateodata idiot e Becali

 •  08 Mai 2008, 19:55

anul viitor lui Poli i s-a impus sa faca egal . atunci Almsan portarul lui Poli a aruncat manusile jos in vestiar si a zis ca nu apara. Daca vreti mai multe deontologilor intrebati-l pe Jackie Ionescu si veti fi uimiti si de profesionismului lui Lucescu sau Dinu. Acestia sunt practicile care se promovau atunci, acum e acuzat cineva care a vrut sa premieze pe cineva care trebuiau sa-si apere corect sansele.Cat despre Sandu ( agatat in dosarul cocaina) si altii nu are rost sa vorbim, scenarii ...

Vezi toate comentariile (61)
Comentează