FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Domesticiti

Articol de GSP - Publicat luni, 05 noiembrie 2007 00:00

Impulsionati de rivalitatea dintre cluburi, dar si de pozitia periculoasa din clasament, Poli si Steaua au pasit apasat aseara pe gazon. Timisorenii, insetati de revansa in orice duel cu echipele din Bucuresti, au inceput furtunos meciul, dar Rusici (2) a tras in pieptul lui Zapata. 

Inerti la mijloc
Fara vlaga si apatici la mijlocul terenului, ros-albastrii au cedat incet, incet fiecare bucatica de iarba, retragindu-se fortat. Cu un Aliuta aflat in zi de dribling si cu un Karamian neobosit pe flancul sting, timisorenii si-au strins in menghina adversarul si au inceput sa lanseze torpile spre Zapata. Sufocata de insistenta elevilor lui Uhrin, Steaua a cedat cind Rusici (14) a bubuit in plasa, de linga visatorul Rada, centrarea lui Gigel Bucur. Steaua a replicat tirziu prin Nicolita (34), care s-a strecurat printre violeti si a tras in Popa, dupa ce Cinu se agatase de el in careu. Fara determinare si lipsiti de idei, "fiarele" lui Lacatus au preferat sa treaca peste faza de constructie si au apelat la procedeul de urgenta: fazele fixe! Victoras Iacob (37) si Ovidiu Petre (47) au fost singurii care l-au mai intins pe un Marius Popa congelat de frig si plictiseala.

Dica, imblinzit
Presati de timp, ros-albastrii s-au aruncat haotic in atac. Uhrin a observat avalansa si s-a pus pe doua rinduri, l-a blocat pe Dica, principalul pericol si a contraatacat periculos. Rusici (59) putea deveni eroul Banatului, dar Zapata a salvat miraculos. Exasperat de sterilitatea ofensivei, Lacatus a riscat. Neaga si Zaharia au fost infipti in coasta lui Cinu si McKain, iar fostul atacant al Gloriei a lovit bara cu 16 minute inainte de final. Lacatus se agita inutil pe margine si spera ca antenele companiilor de telecomunicatie sa nu lanseze vreun apel spre banca tehnica din inaltul tribunei 

Alexa iertat
Chiar in debutul meciului, in minutul 5, capitanul timisorenilor, Dan Alexa (foto, stinga), a avut o interventie dura intr-un duel cu stelistul Marius Croitoru. Primul a lovit cu cotul. Arbitrul a vazut infractiunea, dar a preferat sa dicteze doar fault, fara sa-l mai avertizeze pe Alexa. 

Protest impotriva FRF
Suporterii timisoreni au facut un protest impotriva comisiilor Federatiei. "Casa Fotbalului e sediul hotilor ce ne iau bani si ne dau ani",  "Voi ne tineti in fata portilor, sintem ultrasi, nu huligani", au fost bannerele fanilor, care au protestat impotriva deciziilor Comisiei de Disciplina de a pedepsi echipele cu disputarea partidelor cu portile inchise.

sedinta la pauza
La finalul primei reprize, in timp ce jucatorii s-au dus la cabine, antrenorul Stelei, Marius Lacatus,  a mai ramas cinci minute pe banca de rezerve alaturi de secundul sau, Massimo Pedrazzini. Cei doi au facut o minisedita pentru a vedea ce solutii au pentru a imbunatati jocul echipei. "Fiara" a mers apoi la vestiare ca sa discute cu elevii sai.

Craciunescu: "A fost penalty!"

O faza controversata s-a petrecut in minutul 34, cind Nicolita a scapat singur spre poarta, iar Cinu l-a tras de tricou. Stelistul a reusit sa ramina in picioare, dar sutul sau a fost respins de catre Marius Popa peste poarta. "Nu s-a concretizat avantajul. Trebuia sa dea penalty la acea faza si sa-l elimine pe Cinu !", a spus Ion Craciunescu.


DECLARATII GIGI BECALI
"M-am convins, Steaua n-are valoare! Goian, Dica, Emeghara, Ovidiu Petre, Lovin, Nicolita si Nesu mai joaca ceva, in rest e turca. Turca pe sute de mii de euro!"

"Mingea se loveste de Iacob ca de zid. El vrea, dar atit poate. Daca eu intram in locul lui Iacob tot dadeam un gol"

"Nu trebuia sa jucam cu mingi pe sus, ca nu avem atacanti. E nevoie de jucatori de valoare in atac si de un mijlocas foarte bun. Trebuie sa pasezi, sa plimbi mingea"

"Daca esti Steaua si esti o echipa mare, trebuie sa tii jocul in mina si sa tii Timisoara in corzi. Dar nu am intrat motivati"

"CFR-ul este in proportie de 80 la suta campioana, desi se mai pot schimba lucrurile in retur. Spre deosebire de noi, ei chiar joaca"


Gol pentru suporterul decedat
Marcator al unui gol spectaculos la un minut dupa ce a intrat pe teren, atacantul Gueye Mansour a explicat la finalul meciului executia sa: "Dedic acest gol suporterului care a decedat in urma cu citeva saptamini la stadion. La antrenamente exersez astfel de faze, fiindca foarfeca este unul dintre procedeele mele preferate", a spus Mansour.

"CFR e 80% campioana"
Patronul Stelei, Gigi Becali, considera ca avansul luat de clujeni in clasament nu le mai poate pune in pericol obiectivul de a cistiga titlul. "Nu vreau sa supar pe nimeni, dar la cum evolueaza CFR-ul, este campioana in proportie de 80 la suta. Desi se mai pot schimba datele problemei in retur. Clujul are un joc bun si nu este vorba de antrenorul pe care il au sau de stilul sau tupeist", a comentat Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează