FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Dorinel îşi pune cenuşă în cap după ce a lăsat-o pe ”U” pentru Steaua în 2008: "Greşeala carierei"

Dorinel Munteanu a stat pe banca
Dorinel Munteanu a stat pe banca "şepcilor roşii", în 2008, la meciul "U" - CFR (13-14), din "16-imile" Cupei României, decis după loviturile de departajare

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2011 16:07

Dorinel Munteanu anticipează un derby al Clujului extrem de echilibrat


Dorinel, ai lucrat ca antrenor, atît la CFR, cît şi la "U". Cum se vede derby-ul Clujului prin ochii specialistului?
- Nu vorbesc neapărat din postura specialistului. Este un derby cu tradiţie mare. Mai ales acum există o răutate în plus, în sensul pozitiv. Acum 3 ani, CFR-ul cîştiga titlul pe terenul Universităţii, acum feroviarii vin după o înfrîngere, iar "studenţii" după o victorie. Nu ştiu care va fi deznodămîntul. Orice este posibil la acest meci.

Există jucători care ar putea face diferenţa prin calităţile individuale?
- Nu cred că un jucător anume va face diferenţa. În ambele formaţii sînt fotbalişti cu personalitate, valoroşi. La "U", Niculescu e periculos la fazele fixe, e Adrian Cristea, un jucător cu o tehnică foarte bună. La CFR e Peralta, mintea limpede la mijlocul terenului, chiar dacă nu traversează o perioadă foarte bună, e Sougou, un jucător de viteză, dar şi Weldon, un atacant cu simţul porţii foarte bine dezvoltat... Totuşi, cred că echipa mai determinată şi mai compactă se va impune.

Vine la meci
Unde te-ai simţit mai bine, la "U" sau la CFR?
- Am trăit momente frumoase, atît la "U", cît şi la CFR. Cei de la CFR mi-au oferit şansa să-mi încep cariera de antrenor. Au fost şi satisfacţii şi dezamăgiri. La "U" am ajuns într-un moment greu al carierei mele. Port un mare respect acestui club, pentru că m-a reprimit după ce am dezamăgit prin plecarea mea la Steaua. Aceea a fost poate cea mai mare greşeală a vieţii mele, că am acceptat oferta lui Becali. A fost o nebunie a mea, pe care o regret. Nu am avut foarte mari regrete în viaţă, dar plecarea de la "U" la Steaua este unul dintre ele.

Este cunoscută rivalitatea dintre suporterii clujeni. Cine va cîştiga duelul din tribune?
- Sînt firi diferite. Cei de la "U" sînt foarte pătimaşi, fanatici, iar la CFR sînt mai paşnici, mai liniştiţi şi în număr mai mic. Îmi doresc ca acest meci să se joace în teren, iar în tribune să fie spectacol, să nu fie incidente. Foarte probabil voi fi şi eu în tribună la meci, pentru că sînt direct interesat de joc, deoarece etapa ce urmează vom întîlni Universitatea.

E un campionat mai puternic ca anul trecut?
- Nu ştiu dacă este mai puternic, dar cu siguranţă se va juca pînă la final. Un pas important la vîrf îl va reprezenta ierarhia de la finalul turului. Primele 4-5 clasate se vor lupta pentru titlu. CFR şi "U" au toate şansele să se regăsească printre acestea pentru că s-a investit foarte mult la Cluj.

Bilanţul lui Dorinel ca antrenor la Cluj
Echipa Liga Sezon Meciuri Victorii Egaluri Înfrîngeri
CFR I 2005-2006 40 20 10 10
"U" II 2008-2009 18 9 4 5

Se majorează capitalul
Finanţatorul Florian Walter va face o nouă majorare de capital la următoarea şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor, programată pe 9 decembrie. "O să majorăm capitalul cu 3 milioane de lei", a precizat Walter. Omul de afaceri a cîştigat de curînd procesul cu firma Intop, intentat după ultima majorare de capital, şi deţine în prezent 96 la sută din acţiunile clubului clujean.

Rus, a fost aproape de "U"
Mijlocaşul lui Dinamo, Laurenţiu Rus, a fost foarte aproape să ajungă la "U" Cluj acum un an şi jumătate. "Rus trebuia să joace pentru noi acum. E un fotbalist foarte bun. L-am vrut acum ceva vreme, dar era deţinut în coproprietate de Dinamo şi Liberty", a confirmat Florian Walter. De altfel, Rus a crescut la juniorii Universităţii Cluj.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
adrian_gsp
adrian_gsp  •  13 Noiembrie 2011, 10:40

a venit la Steaua pt. bani ... dolarel munteanu :)))

leonv
leonv  •  13 Noiembrie 2011, 09:06

Prea tarziu dorinele ,stelemeaua este cimitirul tuturor antrenorilor care ajung in cocina lui belciug,patron analfabet ,jucatori care isi baga sapunul in cyurr ,fani multi dar saraci cu duhul..asta este steoaiaa mult iubita si de multi taraie branza de pe acest site este de ajuns sa citesti ineptiile lor si vezi capacitatea suporterului belciugist.

gaby.alx22
gaby.alx22  •  12 Noiembrie 2011, 22:15

IL VREI LA 5teaua?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează