FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - OȚELUL 2-1

Dorinel Munteanu nu a înțeles nimic! Prima reacție după derapajul rasist față de rapidiști: „Nu am jignit pe nimeni! Nu cred că bronzul, faptul că le-am zis «brozanți», e ceva rasist”

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 10:56 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 11:26

Dorinel Munteanu (55 de ani), antrenorul Oțelului Galați, a reacționat după scandalul iscat la finalul meciului cu Rapid, când a avut un derapaj rasist la adresa fanilor giuleșteni. 

La finalul meciului din Giulești, 2-1 pentru Rapid, antrenorul de la Oțelul Galați a avut o remarcă rasistă că fanii giuleșteni: „Îi știu de mult timp pe fanii Rapidului, sunt extraordinari, le sunt simpatic, poate câțiva au fost mai «bronzați» puțin”.  

Dorinel Munteanu, desființat pentru declarația rasistă: „O mizerie! Într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!”
RAPID - OȚELUL 2-1
Dorinel Munteanu, desființat pentru declarația rasistă: „O mizerie! Într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!”

Dorinel Munteanu, prima reacție după declarația rasistă de la Rapid – Oțelul

În această dimineață, Dorinel Munteanu a încercat să-și justifice reacția. A spus că a fost provocat și înjurat de mai mulți fani ai Rapidului și a spus de mai multe ori că nu consideră că declarația dată nu reprezintă o jignire sau un derapaj rasist.

„Din start, se face o greșeală foarte mare. Dacă vă uitați la interviu, eu am fost întrebat de câțiva suporteri, sau așa ziși suporteri, care au stat în spatele băncii de rezerve și tot meciuri mi-au aruncat vorbe rele și m-au provocat. Și nu cred că bronzul, faptul că le-am zis «brozanți», e ceva rasist.

 Mai grele sunt cuvintele care mi s-au adresat mie. Nu am fost lăsat să-mi fac meseria. Chiar am făcut apel la arbitrul de rezerve ca să treacă în foaie și să-i potolească. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Am apreciat suporterii Rapidului, am spus că sunt fantastici. Dar, să mă ierte Dumnezeu, așa specimene, ca cele care au stat în spatele băncii de rezerve, nu fac cinste Rapidului. Și dacă le-am spus «bronzați» nu înseamnă că i-am jignit.Am găsit acest cuvânt ca să fie mai liniștitor...

Am prieteni rapidiști, dar acei oameni și-au arătat răutatea față de mine. După gol au aruncat cu sticle în mine. Asta nu o vede nimeni? Se vede doar că am spus că sunt «bronzați»? S-au spus multe cuvinte pe care nu le pot reproduce. Am reacționat ca un om normal. Nu am jignit pe nimeni.

Mi se pare o lipsă de respect. Nu pot să-mi dau seama ce au cu mine. Nu sunt ultimul om din România ca să-și bată joc de mine toți. Spun un cuvânt, «bronzați» și toată lumea îmi sare mie în cap? Ce înseamnă asta? A spune că un om e «bronzat»... Ce înseamnă asta? Cu ce l-am jignit? Cu ce am jignit? Dacă spuneți că sunt alb la față sau «bronzat» trebuie să mă supăr?”, a spus Dorinel Munteanu la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Reacția clubului Rapid, după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu

Am rămas stupefiați și suntem indignați de reacția antrenorului Dorinel Munteanu, la adresa suporterilor noștri. Îi înțelegem frustrarea în urma eșecului din Giulești și nu vrem să intrăm într-o polemică. 

Îi reamintim însă lui Dorinel Munteanu că stadionul nu este nici teatru, nici operă, iar nici domnia sa nu este cel mai pașnic și liniștit “spectator”. Domnule Munteanu, orice ai realizat în cariera de jucător, orice ai realizat și ai realiza în cariera de antrenor, NU ÎȚI DĂ DREPTUL SĂ NE JIGNEȘTI SUPORTERII! 

Ulterior, ai spus că nu ai jignit. Ba da, ne-ai jignit suporterii și totodată brandul Rapid, domnule Munteanu! Și nu uita, în mod sigur unii dintre acei “bronzați”, așa cum i-ai catalogat, te aplaudau cândva, când și domnia ta ne făceai fericiți la Mondialul din SUA.

- Comunicatul Rapidului

Dorinel Munteanu, desființat pentru declarația rasistă: „O mizerie! Într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!”

Sociologul Gelu Duminică a reacționat după derapajul rasist pe care Dorinel Munteanu l-a avut la adresa fanilor Rapidului.

«Unii suporteri erau mai bronzați» a zis antrenorul Dorinel Munteanu despre susținătorii echipei Rapid. O mizerie cu iz rasist spusă de un antrenor (a câta, oare) care nu vede nimic aiurea în astfel de exprimări care nu fac cinste nimănui. Mai ales echipei mele de suflet! Mi-e rușine de rușinea ta, Dorinel Munteanu! Cu o astfel de declarație, într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!

- Mesajul lui Gelu Duminică postat pe Facebook

VIDEO Jucătorii Rapidului au cântat alături de fani după victoria cu Oțelul

Citește mai multe știri din Superligă: 

Rapid a anunțat al 7-lea transfer al iernii » Pe ce perioadă a semnat jucătorul de la Slavia Praga
RAPID
Rapid a anunțat al 7-lea transfer al iernii » Pe ce perioadă a semnat jucătorul de la Slavia Praga
Rapid a defilat în 2024, dar Bergodi nu scapă de critici chiar înainte de derby-ul cu CFR Cluj: „Îmi e frică. Mă gândesc la ce a făcut atunci”
RAPID - OȚELUL 2-1
Rapid a defilat în 2024, dar Bergodi nu scapă de critici chiar înainte de derby-ul cu CFR Cluj: „Îmi e frică. Mă gândesc la ce a făcut atunci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (82)
istet10
istet10  •  07 Februarie 2024, 18:56
Postat de emil1986 pe 04 Februarie 2024, 13:40

Dorinel a fost mult prea soft. Meritau sa le spuna pe nume preistoricilor de vizavi de cimitirul Callvin.

Cam asa.

istet10
istet10  •  07 Februarie 2024, 18:54
Postat de balderis pe 04 Februarie 2024, 15:34

De scuipat n-a scuipat-o nimeni, minți ca un excroc, de înjurat da, dar numai după ce dom neagu a început să înjure birjărește galeria, lucru obsevat și de comentatori !!! Dacă unora cum sunt : Eugen Barbu, Fănuș Neagu, Adrian Păunescu, Florian Pitiș, Adrian Pintea, Margareta Pîslaru, Anda Călugăreanu, Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Silviu Stănculescu, Jean Constantin, Nicu Constantin, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Colea Răutu, St Bănică , Radu Enescu și încă vre-o patru pagini de personaltăți rapidiste, nu le-a fost rușine că sunt rapidiști, nu știu de ce mi-ar fi mie !!? Pentru noi un singur lucru băieți să țineți minte: întîi Rapid și apoi familia !!!

Parte de etnie, parte "caractere".

befree
befree  •  05 Februarie 2024, 08:54

Ignorantii si diletantii de la gsp n-au inteles nimic.

Vezi toate comentariile (82)
Comentează