FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dorinel Popa descrie prima experienţă în tricoul ”roş-albastru”: "Am ajuns la Steaua din pădure!"

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 18 iunie 2011 22:29

Dorinel Popa e uimit că omul care l-a promovat în fotbal, Ilie Stan, l-a acuzat pentru viaţa privată şi explică de ce crede el că va impresiona la noua sa echipă.


Gigi Becali îi zice "Sorinel Popa". "Am văzut şi eu la TV, dar nu cred că nu ştie cum mă cheamă", comentează fotbalistul pe care Steaua l-a adus vara asta de la Brăneşti. Un mijlocaş care a urcat rapid din Liga a 3-a în Ghencea. Şi care povesteşte cum era viaţa de fotbalist la Victoria şi cum a ajuns în conflict cu Ilie Stan, antrenorul care l-a propulsat în atenţia cluburilor importante din România.

- Te-ai tuns scurt, nu mai ai creastă. De ce?
- Eee, la un job nou, prima impresie contează. Nu puteam să vin la Steaua cu creastă!

"Oare chiar am semnat cu Steaua?!"
- Chiar, cine ţi-a zis că te vrea Steaua?
- Eu citisem în ziare şi astă-iarnă că oamenii din Ghencea s-ar interesa de mine. Dar nu mi s-a zis nimic. Înainte să se termine campionatul, cineva din conducere mi-a spus: "Vezi că te doreşte Steaua!". A doua zi m-am dus la antrenament dimineaţă şi aceeaşi persoană de la Brăneşti m-a luat în maşină. "Unde mergem?", l-am întrebat. Mi-a zis "Hai, că te duc la noua ta echipă!". Mă mai gîndeam şi după ce am semnat contractul: "Mă, oare eu chiar am ajuns la Steaua?!".

- Atît de impresionat eşti?
- E un mare club, normal că sînt emoţionat. Chiar mă gîndesc că mi-ar plăcea să nu plecăm din Ghencea. Ar fi păcat. OK, National Arena poate să fie un stadion fantastic, nou, frumos, dar Ghencea înseamnă Steaua. Sper să apuc să joc şi eu pe acest stadion istoric.

- Te-a schimbat transferul? Acum ai bani mai mulţi, pe ce i-ai cheltuit?
- Aaa, nu m-am grăbit să-mi iau nimic. O să am mai mulţi bani, aşa e. Asta nu-i rău deloc, banii sînt importanţi, ai dreptate. Dar la 22 de ani aş greşi să-mi conduc viaţa gîndindu-mă la bani. Vreau să joc, să progresez, să arăt că sînt fotbalist bun. Doar aşa, banii vor fi din ce în ce mai mulţi.

- Ilie Stan a vorbit frumos despre calităţile tale fizice, tehnice, dar s-a oprit cu laudele la un moment dar. Crede că jocul tău a slăbit cînd te-ai mutat din cantonament într-un apartament din Bucureşti. Aşa a fost?
- Aşa a fost, m-am mutat. Dar că am jucat mai slab nu-s de acord! Eu am început returul ca rezervă. Ilie Stan nici nu mi-a zis de ce m-a scos din echipă măcar!

"N-aveam bani de taxi"
- De ce te-ai mutat?
- Nu poţi să-ţi imaginezi exact... Gîndeşte-te că vrei să dai un telefon şi trebuie să ieşi afară din casă, fiindcă înăuntru n-ai semnal! În condiţiile astea stăteam eu. Eram în pădure! La propriu, nu glumesc!

- Poate s-a gîndit că aşa o să fii izolat, poate era mai bine pentru tine.
- Păi, chiar eram izolat! Neavînd maşină, n-aveam cum ce să plec din pădure, de unde stăteam, pînă la Bucureşti. Şi nici bani de taxi n-aveam, era prea scumpă cursa. ;)

- Ce calitate crezi că ai? Pe care să te bazezi cînd intri pe teren.
- Fazele fixe. Îmi place cînd mingea stă şi pot s-o lovesc cum vreau. Am exersat, dar asta nu e totul. E şi o chestie cu care m-am născut, dintotdeauna mi-au plăcut astfel de momente dintr-un joc.

- Defect?
- Nu prea mă apăr bine. Poate la Steaua voi corecta şi asta, să ajung să fac faza defensivă mai bine.

- E rău că Levy vorbeşte doar în engleză? Înţelegi ceva?
- Da, fără probleme. Tu ce crezi, e greu că antrenorul nu vorbeşte română, nu? Fii atent: cînd jucam la Buzău, antrenor era Magalhaes, care ştia doar portugheză. Cineva ne traducea din portugheză în engleză! Deci pe Ronny Levy îl înţeleg perfect!

"N-am avut idoli, Rădoi e singurul care m-a impresionat. Atitudinea, determinarea lui sînt formidabile!"
Dorinel Popa, mijlocaş Steaua

"Am o satisfacţie fantastică, simt că deja am reuşit ceva transferîndu-mă la Steaua. De mic am iubit clubul ăsta. Chiar n-aş fi spus-o să nu fi fost aşa!"
Dorinel Popa, mijlocaş Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
satyricon
satyricon  •  20 Iunie 2011, 03:21
Postat de oldrap pe 19 Iunie 2011, 14:43

Asta-i chemarea sangelui! Nu mai spun insa, pe cat sange de MARTIRI ROMANI, au putut fi infiintate de catre bol/se/vi/cii cele doua c.l.o.n.e. de mos/co/va!!!!!!! Le stiti si omagiati voi, gsp!

Daca Steaua si Dinamo sunt clone, cccrr-Rapidu este comunista genuine, originala, se trage direct din tata Lenin si mamuca Marx. Comunistii rusi si-au tras-o intre ei la Moscova si din aceasta legatura impotriva firii s-au nascut a-vor-tonii rapidisti!

gabonne1982
gabonne1982  •  19 Iunie 2011, 17:18

Si eu care credeam ca-i ajuns la steaua de pe miristea de unde pasteai ...

petru_stelistu
petru_stelistu  •  19 Iunie 2011, 15:14

Si Radoi e idolul lui,adica finul patronului.Cu astfel de lingai nu faci performanta.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează