FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dorinţa lui Marius Niculae: ”Oamenii să-şi ţină cuvîntul faţă de mine!”

Marius Niculae a vorbit despre situaţia sa la Dinamo.
Marius Niculae a vorbit despre situaţia sa la Dinamo.

Articol de - Publicat vineri, 30 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 29 decembrie 2011 21:38

Marius Niculae le transmite acţionarilor dinamovişti la final de 2011 şi debut de 2012 să se ocupe de rezolvarea situaţiei sale, întrucît ”eu am lăsat întotdeauna de la mine, am judecat cu inima, nu cu mintea”

- Marius, ca s-o lămurim de la început: tu vrei sau nu să rămîi în Ştefan cel Mare?
- Prima tentaţie a fost să te întreb dacă ai vreo ofertă de Revelion... Glumeam. Eu, mai ales că sînt în vacanţă, vreau să rămîn alături de fetiţa mea şi să mă joc cu ea. Dacă mă întrebi de fotbal, îţi răspund simplu şi sincer: eu, Marius Niculae, nu am ţinut nici acum, nici iarna trecută să plec de la Dinamo!

- Asta cum s-ar traduce?
- Că nu am vrut să plec, dar am fost orientat. De cine puteam să fiu orientat?! Logic, v-aţi prins! Eu am gîndit întotdeauna cu inima, cînd a venit vorba de Dinamo, şi mai puţin cu capul. Vreau să cred că nu m-am înşelat în toţi aceşti ani.

- Eşti în război cu conducerea?
- Nu, chiar deloc. Ca să lămurim problema: eu am o singură pretenţie de la şefi, să se ţină de cuvînt, aşa cum şi eu m-am ţinut întotdeauna cînd a venit vorba de Dinamo.

- Adică?
- Pentru mine, cuvîntul dat înseamnă mai mult decît orice, cînd stai de vorbă cu un om. Dacă mi-au promis ceva, atunci să se ţină de cuvînt. Simplu! Eu cer corectitudine.

"Sînt liniştit, nu vreau război"

- Ce ţi-au promis?
- Ştiu şi dînşii, am văzut că au apărut şi la voi diverse chestii... Eu mai am contract un an, am vorbit şi cu Cristi Borcea. Cînd se va întoarce în ţară, ne vom strînge cu toţii şi aştept concretizarea discuţiilor. Cred că am vorbit prea mult despre un subiect prea amplificat. Eu sînt liniştit, îmi văd de joaca mea cu fetiţa, apoi, cînd vor începe antrenamentele, mă voi gîndi doar la pregătiri, după aceea la meciuri.

- Cum a fost 2011 pentru tine?
- Personal, bun. Pe alocuri foarte bun. Mi s-a născut o mîndreţe de copil, fata e sănătoasă, soţia la fel, familia la fel. Sportiv, aproape super! Am dat goluri, mi-a mers bine la Kavala şi mai bine la Dinamo. Financiar, dezastruos. Am pierdut bani din Grecia, prin retrogradarea echipei, şi nici acum nu ştiu cauzele exacte. Apoi, mi s-a diminuat contractul de la Dinamo cu 40 la sută. Întotdeauna am lăsat de la mine, am lăsat, dar vine o vreme cînd trebuie să gîndeşti cu capul, nu cu inima.

- Ce vrei de la 2012?
- Să cîştig un trofeu.

- S-ar traduce prin faptul că gata, e clar, rămîi la Dinamo?
- (se amuză) Dacă plec, oricum cîştig trofeul respectiv prin faptul că am contribuit la el prin performanţele din sezonul de toamnă. Nu mai traduceţi. Eu, v-am zis, sînt liniştit şi îmi văd de treburile mele, nu caut scandal, vreau ca oamenii să fie corecţi cu mine, cum şi eu am fost şi sînt cu ei.

Banii lui "Săgeată"
Ceea ce atacantul de 30 de ani evită să spună răspicat şi pentru care cere corectitudine se referă la o promisiune a şefilor. Aceea ca în ianuarie 2012 acordul său personal să ajungă din nou la cuantumul de 250.000 de euro pe sezon. Nu 170.000 de euro cît este acum, nici 300.000 de euro cît ar fi trebuit să aibă în 2012, conform înţelegerii precedente, dinaintea diminuării salariale cu 40 la sută.

Ce-ar pierde Dinamo prin plecarea lui Niculae
- Un lider. Atacantul este un fotbalist cu personalitate, cu greutate în vestiar, al cărui cuvînt este respectat. Alături de Dănciulescu şi Cătălin Munteanu este cel mai influent jucător din lot.
- Un golgeter. Niculae este puncherul la zi al Ligii 1, cu 14 reuşite.
- Legătura dintre vestiar şi conducere. Marius, care e şi finul lui Borcea, este şi liantul dintre cele două părţi atunci cînd apar disensiuni.
- Simbol pentru fani. Fotbalistul este crescut la Dinamo, unde a evoluat în mai multe etape, reuşind 76 de goluri în 178 de meciuri.

"Marius a adus mulţi bani lui Dinamo, în decursul ultimilor 10 ani. Milioane si milioane de euro. Trebuie să-l protejăm pentru că este un simbol. L-am convins să rămînă, nu sînt probleme, cînd revin la Bucureşti rezolvăm cazul" (Cristi Borcea, acţionar Dinamo)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
zona_lispcani
zona_lispcani  •  21 Octombrie 2012, 04:35

are dreptate

rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  29 Iulie 2012, 16:18

Are dreptate Marius.

rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  29 Iulie 2012, 16:18

Are dreptate Marius.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează