FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

UPDATE EXCLUSIV Două cazuri de coronavirus la Chindia Târgoviște » Cine sunt jucătorii + a început ancheta epidemiologică

Chindia Târgoviște confirmă două cazuri de coronavirus în lot, cu doar trei zile înaintea debutului în noul sezon de Liga 1.
Chindia Târgoviște confirmă două cazuri de coronavirus în lot, cu doar trei zile înaintea debutului în noul sezon de Liga 1.

Articol de - Publicat joi, 20 august 2020 12:54 / Actualizat joi, 20 august 2020 16:50

Chindia Târgoviște a anunțat două cazuri de coronavirus, cu doar trei zile înaintea debutului în noul sezon de Liga 1. 

UPDATE 16:15 

Cei doi jucători depistați pozitiv sunt portarul Marian Aioani (20 de ani) și fundașul dreapta Laurențiu Corbu (26 de ani), jucători ale căror nume au fost confirmate pentru GSP.RO din surse oficiale. DSP a început o anchetă la club.

„S-a pornit deja o anchetă epidemiologică de către cei de la DSP și așteptăm să vedem rezultatul final. Numai de asta nu mai aveam nevoie acum. După ce totul e pe repede înainte, fix de cazuri de Covid aveam nevoie la echipă. Asta e, n-avem ce să facem. Eu nu am voie să vă spun numele jucătorilor, dacă dumneavoastră îi cunoașteți eu nu pot să-i confirm", a spus pentru Gazetă, președintele Marcel Ghergu.

Din informațiile ziarului Laurențiu Corbu a participat doar la testare acesta fiind accidentat, în timp ce portarul Marian Aioani nu a intrat în contract cu restul jucătorilor la ultimul antrenament, cel de miercuri seară, acesta efectuând doar antrenamente specifice.

„Cei doi jucători sunt în izolare și vom urma procedurile. Restul băieților sunt bine, nu există niciun fel de problemă. Toate testele au ieșit negative, în afara celor două pe care le-am anunțat. Eu îmi doresc din toată inima să mergem la Iași și să putem să jucăm, să începem campionatul", a mai spus Ghergu

Știrea inițială

Chindia Târgoviște este programată să joace în prima etapă a sezonului 2020/2021 la Iași, cu Poli. Meciul ar trebui să se dispute duminică, de la ora 16:00, dar în acest moment totul stă la mâna celor de la DSP.

Coronavirus la Chindia Târgoviște

AFC Chindia Târgoviște anunță, cu părere de rău, că în urma testării RT-PCR din data de 19 august, dinaintea primului meci oficial al sezonului, au fost depistate două cazuri pozitive de COVID-19. Clubul nostru a luat măsurile care se impun în această situație și așteaptă acum deciziile Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița
- Comunicat Chindia 

Liga 1, la mâna DSP

FRF a stabilit marți, într-un Comitet de Urgență, că echipele cu jucători bolnavi pierd meciurile cu 0-3. Au dreptul la o singură amânare a partidelor pe care nu le pot juca din cauza coronavirusului. Disputarea meciurilor nu depinde însă de FRF, nici de LPF, ci de Direcția de Sănătate Publică.

Instituția s-a comportat diferit de la un județ la altul și, în continuare, de ea depinde disputarea jocurilor din prima ligă, amânarea lor sau înfrângerea unor formații cu 0-3. S-a întâmplat ca DSP să trimită în izolare o echipă cu un singur îmbolnăvit, ca la Dinamo și ca la Botoșani, care ar fi condamnate să piardă cu 0-3 partidele programate în perioada în care s-ar afla în izolare.

Regulile stabilite de FRF:

  • o echipă trebuie să aibă disponibili cel puțin 13 jucători, obligatoriu un portar, pentru a putea disputa un meci;
  • un club organizator trebuie să aibă avizul DSP de a disputa un meci, cel puțin cu 6 ore înainte de startul acestuia;
  • o partidă care nu se poate juca la data stabilită poate fi reprogramată, dar nu mai devreme de 7 zile;
  • o partidă poate fi reprogramată o singură dată;
  • dacă la finalul unei faze a competiției (sezon regulat tur/retur, play-off, play-out) există meciuri nedisputate, echipele din cauza cărora nu s-au jucat vor pierde cu 0-3 la "masa verde";
  • meciurile din Cupa României și cele de baraj nu pot fi reprogramate și se vor omologa cu 3-0 la "masa verde"

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

ANALIZĂ GSP. Mai mult de jumătate din Liga 1 vrea în play-off! Punctele tari, punctele slabe și cine sunt favoritele

Devine Liga 1 COVID » Ce prevede noul protocol fixat de FRF

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  20 August 2020, 16:43

Romania e singura tara din uniune care nu a fost acceptsta in zona schengen O tara dezorganizata. Pina nu se va gasi un vaccin nu trebuie sa se desfasoare campionatul ligii mamaliga. Nimic complicat

whiteredarad
whiteredarad  •  20 August 2020, 14:05

Chiar imi vine sa rad : "un club organizator trebuie să aibă avizul DSP de a disputa un meci, cel puțin cu 6 ore înainte de startul acestuia; " Pai daca meciul incepe toamna , tarziu pe la ora 13-14...la DSP nici nu este deschisa institutia, cum sa dea aviz. Cred ca termenul trebuie sa fie "24 ore", lar FRF e plina de ..."intelighentie", ...musteste ..incompetenta...acolo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează