FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Două schimbări de ultimă oră în fotbalul românesc » Modificările avantajează jucătorii din Liga 1

Articol de GSP - Publicat marti, 16 aprilie 2019 18:31

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat astăzi două modificări importante pentru fotbalul românesc.

Prima schimbare e reprezentată de faptul că jucătorii pot evolua la trei cluburi într-un singur sezon. În plus, acum fotbaliștii pot deveni liberi de contract dacă nu vor fi plătiți două luni de zile.

O măsură extrem de importantă este cea legată de statutul jucătorilor, atunci când vine vorba de legitimarea la un al treilea club, atunci când clubul se retrage, intră în faliment, este dezafiliat sau atunci când administratorul judiciar încheie unui jucător contractul prin denunţare unilaterală.

O altă măsură importantă se referă la dublarea remuneraţiei primite de un jucător peste 16 ani, între 16-19 ani. Remuneraţia minimă s-a dublat. Până acum a fost 300 de lei, a crescut la 600 lei. La fel, a crescut valoarea financiară pentru contractul care i se propune unui jucător la terminarea junioratului, în funcţie de eşalonul competiţional.

Reducerea termenului în care un jucător poate să devină liber. Ştiţi că până acum, contractul unui jucător înceta dacă drepturile salariale nu se plăteau în termen de 90 de zile. S-a redus termenul la 60 de zile şi se introduce un termen de 15 zile în care clubul este anunţat să facă această plată”, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă.

Citește și:

EXCLUSIV Detalii EXPLOZIVE din culisele Ligii 1! Răzvan Burleanu blochează contrareforma propusă de CFR + LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ivssalak
ivssalak  •  16 Aprilie 2019, 20:04
Postat de arch_enemy_fcsb pe 16 Aprilie 2019, 19:29

Prima data ati distrus uzinele , acum ati inceput si cu fotbalul !!

asta e buna ca jucatorul sa fie platit intr-un termen rezonabil,unde vezi distrugerea?sa se intocmeasca respectivele contracte intre club si jucator in functie de posibilitatile financiare nu asa pe ochi frumosi.ofera-le salarii pe care le poti onora in maxim 60 zile conform bugetului,nu poti asta e,ori refaci grila de salarizare ori suporti consecintele.

486296171535958
Nelu Stanciu  •  16 Aprilie 2019, 19:33

ASIA EXPRESS

arch_enemy_fcsb
arch_enemy_fcsb  •  16 Aprilie 2019, 19:29

Prima data ati distrus uzinele , acum ati inceput si cu fotbalul !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează