FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA 1948

Românul care a plecat din Olanda pentru a fi căpitan la FCU Craiova: „Am crescut cu Balaci și imnul Craiovei!”

Dragoș Albu, în cantonamentul din Slovenia al lui FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea)
Dragoș Albu, în cantonamentul din Slovenia al lui FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea)

Articol de - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 13:00 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 13:44

Dragoș Albu a crescut la Școala de Fotbal „Gică Popescu”, apoi a jucat 3 ani la Utrecht, în Olanda. Dorul de casă l-a adus înapoi la Craiova, unde a devenit rapid căpitanul lui FCU Craiova, deși are doar 20 de ani. Știe de mic imnul Craiovei, a crescut cu Ilie Balaci în suflet și speră să ridice cândva titlul deasupra capului.

- Dragoș aveai 10 ani când FCU Craiova juca ultima dată în Liga 1. Acum, la 10 ani de la acel moment, ești căpitanul acestei echipe, la doar 20 de ani. Ce înseamnă pentru tine?

- E mare mândrie. Cel mai important lucru pentru mine e că părinții mei sunt mândri de mine. Iar eu mă simt împlinit că am reușit asta. Sunt, de asemenea, fericit pentru că am crescut în suflet cu acest club.

- Îți aduci aminte ce făceai acum 10 ani?

- (Râde) Cred că atunci m-am apucat cu adevărat de fotbal! Atunci m-am apucat și visam să ajung aici, în acest moment în care sunt azi.

Dragoș Albu: „Olandezii îl respectă mult pe Mihai Neșu”

- Mergeai la meciuri?

- Da, am mers la multe meciuri. Le trăiam ca orice alt suporter înfocat. Cu fulare de gât și cu inima strânsă la orice ocazie.

- Trei ani la Utrecht, o perioadă interesantă și utilă pentru tine?

- Foarte utilă! Acolo m-am dezvoltat ca om, asta în primul rând. M-am dezvoltat mental, să fiu mai puternic. Aveam 16 ani când am plecat de acasă, un moment în care părinții îmi ofereau tot ce aveam nevoie. Ei, atunci când am ajuns în Olanda am învățat totul, o schimbare totală. Foarte greu a fost! Vor conta mult acei ani pentru mine. M-am dezvoltat mai devreme!

- În 3 ani ai putut înțelege destul de bine ce înseamnă Neșu pentru Utrecht, nu-i așa?

- Așa este! Mihai e foarte respectat acolo. Venea cel puțin o dată pe an acolo. Știu că la stadion are o cameră a sa, cred că doar patronul are voie să intre acolo. E o cameră plină de poze cu Mihai, de tricouri ale lui. Îl respectă mult! 

Îl și ajută mult, îi sprijină fundația. Cred că încă mai fac strângeri de fonduri la meciurile la care Mihai e prezent. Frumos! Îl respectă mult!

- Ești preferatul patronului! A spus-o chiar el. Ai statutul pe care cândva l-au avut frații Costea...

- Mă responsabilizează mult. N-am decât să-i mulțumesc lui nea Adi că m-a susținut, că a avut încredere în mine. Sper să lucrăm cât mai mult împreună și să avem rezultate.

Dragoș Albu: „Vreau să bat și Dinamo, și CSU Craiova”

- L-ați vizitat vreodată, poate un apel video?

- Din păcate nu! Nu am vorbit prea mult, nu ni se permite. Tot ce știm dinspre el auzim de la conducere. Vreau să-i mulțumim că ne susține mereu.

450.000 de euroe cota pe transfermarkt a lui Dragoș Albu

- Urmează un sezon interesant, nu?

- Foarte interesant! Mă bucur că am promovat. Sper să facem o figură frumoasă.

- Ce-ai alege între o victorie cu Dinamo să spunem sau una cu rivala din oraș?

- Sincer nu prea mă interesează. Vreau să reușim să fim sus în clasament. Ca să răspund la întrebare, aș vrea să le batem pe amândouă.

- Vor fi dueluri tari în Craiova, deja vorbește toată lumea despre ele!

- Așa e! Se vorbește de mult timp. Toată țara așteaptă acest duel. Va fi interesant, de la suporteri până la echipă. Toți vor da 200%, va fi ceva frumos, cred eu.

29 de meciuria prins mijlocașul de 20 de ani în sezonul trecut, reușind 3 goluri și 3 pase decisive

- Cum să te catalogăm? Număr 8? Număr 6?

- Chiar am vorbit cu Mister. Am jucat număr 6, dar am făcut-o și ca număr 8. Îmi plac ambele poziții, voi juca unde voi fi pus de antrenor.

Dragoș Albu: „Tata îmi vorbea mereu de Balaci”

- Ce înseamnă Ilie Balaci pentru tine?

- A fost și va rămâne idolul meu. Am crescut cu Ilie Balaci. E icoana Olteniei! Tata, de când eram mic, îmi vorbea despre Ilie Balaci. Așa am început să visez să fiu ca dânsul. De aici și numărul 8.

- La ce vârstă ai învățat imnul Craiovei?

- Pfai! Greu! Îl știu de foarte mult timp. Păi, imnul Craiovei, în Oltenia, este cântat la majorate, nunți, orice chef.

- Telefonul cum sună? Cu imnul?

- Încă nu, dar așa o să fie, promit!

- Ce alte pasiuni mai ai?

- Îmi place să joc biliard. Și îmi place să petrec mult timp cu familia și prietena mea.

- Ce te enerevează cel mai mult?

- Să pierd! Nu suport! A, și aglomerația din trafic. Mă enervează rău. În schimb îmi place să mă ocup de curățenie. Sunt un om ordonat.

- La ce mai ai scăpări, deși n-ar trebui?

- Nu știu! De multe ori mă abțin. Știu bine că dacă e ora 22:00, dar mi-e poftă de ceva dulce, mă abțin. Mai am și eu pofte. Dar de cele mai multe ori reușesc.

Dragoș Albu: „Fanii să aibă încredere în noi”

- Te vezi jucând în altă parte în România?

- Sincer? Nu! FCU Craiova mi-a oferit totul, într-un moment greu pentru mine. Aveam nevoie de încredere.

- Ai avut o ascensiune rapidă, crezi că te poate afecta?

- Da, e periculos. Dacă nu-s atent la tot ce e în jurul meu pot fi afectat din toate punctele de vedere. Cred însă că-s destul de cerebral și pot fi atent la tot ce e în jurul meu.

- Cel mai mare vis care e?

- Să câștig titlul cu FCU Craiova. Și să jucăm în cupele europene. Iar după îmi doresc să merg la un club din Spania.

- Un mesaj pentru fani ai?

- Îmi doresc să fie alături de noi, cum au fost și până acum. Deși a fost pandemie, mereu au venit la cantonament și ne-au încurajat. Sper ca sezonul acesta să aibă răbdare cu noi. Sunt convins că vom avea rezultate!

Perioada de la SF Gică Popescu m-a ajutat mult. Jucam la cei de 99, mai mari cu doi ani. M-am dezvoltat mult. De acolo am făcut pasul la echipa națională pentru prima dată.

Mă bucur mult că domnul Mutu a acceptat să vină aici. E ceva extraordinar să fii antrenat de el! Sper să învăț din toată cariera sa, să am puterea să iau tot ce e mai bun de la dânsul.
- Dragoș Albu

Citește și alte articole despre FCU Craiova: 

Care e „fruncea” Olteniei? Cele două echipe din Craiova se luptă în achiziții, abonamente și autocare

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVENIA I-a cucerit din 3 antrenamente! Marele secret al lui Mutu la FCU Craiova: așa s-a impus în fața jucătorilor

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
george.br
george.br  •  23 Iunie 2021, 23:06
Postat de terente1 pe 23 Iunie 2021, 21:56

Nu trebuie sa fii clarvazator ca sa vezi realitatea. Se stie cum conduce Mititelu clubul, a mai pierdut o echipa desi se bate cu caramida in piept ca e tot aia. Vezi de treaba ca aia s-a dus, Universitatea e infiintata in 2013 iar FCU in 2017 fara cea mai vaga legatura cu fosta echipa. Crezi ca se va schimba Mititelu? Niciodata, a dat afara jumatate din lot ca sa aduca niste straini care mai de care mai ciudat. L-a dat pe Trica afara si asta nu se face dupa ce te promoveaza daca ai un dram de caracter. Mutu e antrenor?

Mai Terente Intaiul... de unde-ai scos 2013 ca an de nastere al Universitatii? Vezi ca matale confunzi marfa cu ambalajul, ca sa zic asa... In anul cu pricina s-a nascut o echipa-surogat, la Mogosoaia, fiind mutata apoi la Craiova, cu pretentia nejustificata si absolut ridicola de a fi considerata Universitatea Craiova. Probabil asta ai vrut sa spui, dar nu gaseai cuvintele potrivite... Na, ca te-am ajutat!

terente1
terente1  •  23 Iunie 2021, 21:56
Postat de george.br pe 23 Iunie 2021, 21:00

Mai clarvazatorule, nu ti se-arata in globul ala si cand spala putina Rotarul vostru?

Nu trebuie sa fii clarvazator ca sa vezi realitatea. Se stie cum conduce Mititelu clubul, a mai pierdut o echipa desi se bate cu caramida in piept ca e tot aia. Vezi de treaba ca aia s-a dus, Universitatea e infiintata in 2013 iar FCU in 2017 fara cea mai vaga legatura cu fosta echipa. Crezi ca se va schimba Mititelu? Niciodata, a dat afara jumatate din lot ca sa aduca niste straini care mai de care mai ciudat. L-a dat pe Trica afara si asta nu se face dupa ce te promoveaza daca ai un dram de caracter. Mutu e antrenor?

tivireli
tivireli  •  23 Iunie 2021, 21:01

Mai baiatule, emblema ce ti-ai pus-o in dreapta sus, nu este emblema CS-ului, ci FC-ului inainte de ultima modificare. Atentie la nuanta albastrului. Este nuanta echipei care batea Fiorentina de doua ori in zece ani pe fostul Central.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează