FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO 1-1

Drumul de la "trădătorule!" la "felicitări, eroule!" » Cum a ajuns Dragoş Grigore liderul adevărat al "haitei"

Grigore este căpitanul
Grigore este căpitanul "cîinilor", iar Stoican a spus despre el: "Este un om admirabil, un fotbalist care se implică total, un erou"

Articol de - Publicat luni, 03 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 martie 2014 01:20

Dragoş Grigore, 27 de ani, a trecut prin infernul acuzelor de blat şi se împrumuta de la rude ca să aibă din ce trăi cu soţia, dar a ajuns liderul adevărat al "haitei".

Minutul 58 al derby-ului. Dragoş Grigore şi-a aşezat mingea la punctul cu var, şi-a luat elan, a apelat la o "scăriţă", destul de slab executată, însă Tătăruşanu, chiar dacă a atins balonul, n-a putut evita deschiderea scorului.

Era prima reuşită a fundaşului de 27 de ani în confruntările cu Steaua, a 6-a în sezon din tot atîtea penalty-uri. Devenise, în sfîrşit, erou într-un război cu rivala de-o viaţă. Aşa l-au denumit dinamoviştii după derby.

Acuzat de jocuri necurate
Destinul a fost dur cu moldoveanul născut la Vaslui. În 2012, la finele unui derby cîştigat de Steaua cu 3-2, suporterii i-au acuzat pe Dragoş şi pe Niculae că au blătuit meciul, la cererea lui Borcea! Fundaşul, proscris, a fost arătat cu degetul pentru provocarea unui penalty şi pentru că l-a scăpat pe Iliev din marcaj la două golurile ale "militarilor"! După acel meci, Grigore a vrut să părăsească "haita". Şi-n vară a fost aproape de o despărţire de Dinamo, însă nu s-a perfectat transferul în străinătate.

Era să se lase!
Ajuns căpitan, cu o mare influenţă în vestiar, mai ales după modul exemplar de a se pregăti, Dragoş a sărutat stema roş-albilor în faţa suporterilor. "Nu se poate explica în cuvinte ce bucurie simţeam. Mă simţeam fotbalist adevărat", a povestit apărătorul. Citeşte Biblia periodic, credinţa ajutîndu-l să treacă peste momentele cînd nu avea bani şi trăia cu cea care-i este soţie, Ilona, din banii rudelor. Era căzut psihic şi luase în calcul să se lase de fotbal! Acum, cei doi sînt părinţi, cuplul fiind cununat de Claudiu şi Diana Niculescu.

8 derby-uri a bifat Grigore pentru Dinamo, sîmbătă seară fiind singurul în care n-a fost integralist, fiindcă a ieşit în minutul 86

5.500 de euro este salariul actual al lui Dragoş în Ştefan cel Mare

"De mult timp plănuiam să dau «scăriţă» la un penalty, doar că nu fixasem meciul. Nu mi-a fost teamă că voi rata. Aveam nevoie să-mi iau revanşa aceasta faţă de mulţi care au vorbit urît despre mine" (Dragoş Grigore, fundaş Dinamo)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (83)
tbone
tbone  •  03 Martie 2014, 17:11

vei fi cautat de Bayern dupa meciul cu Steaua =))))))

marius_ungureanu
marius_ungureanu  •  03 Martie 2014, 15:05
Postat de xnread pe 03 Martie 2014, 12:34

Substitutia lui Grigore a debilitat mecanismul alb-rosu,inlesnind Stelei,procura sansei de a inscrie. Conducerea a subminat tendinta promovarii unor centrali veritabili,declinandu-le potentialul, vinzandu-i la un pret de nimic.

Esti cumva Cornel Dinu???

juliusmad
juliusmad  •  03 Martie 2014, 14:55
Postat de xnread pe 03 Martie 2014, 12:34

Substitutia lui Grigore a debilitat mecanismul alb-rosu,inlesnind Stelei,procura sansei de a inscrie. Conducerea a subminat tendinta promovarii unor centrali veritabili,declinandu-le potentialul, vinzandu-i la un pret de nimic.

:)))) nea cornel dinu, tu esti bre??

Vezi toate comentariile (83)
Comentează