FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Duckadam își ridiculizează foștii colegi și pe alți fotbaliști din istoria Stelei în scandalul invitațiilor: ”Cu Chiajna nu vă place?”

Duckadam e de partea lui Becali și îi pune la zid pe foștii colegi // Foto: Alex Nicodim
Duckadam e de partea lui Becali și îi pune la zid pe foștii colegi // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2016 00:00

Duckadam își ridiculizează foștii colegi și pe alți fotbaliști din istoria Stelei, despre care crede că n-au meritat invitații la turul cu City.

Becali n-a invitat foști fotbaliști la meciul cu Manchester City ca să nu consume bilete cu ei. Patronul s-a temut că-și reduce profitul dacă le oferă tichete gratis "legendelor" din istoria clubului. Duckadam ține cu patronul, nu cu foștii săi colegi.

I-a tăiat de la cel mai bun meci

Helmuth i-a ironizat pe jucătorii vechi: "Gloriile și cei care mai sunt supărați că nu primesc invitații cu Manchester City și cu Sparta Praga să vină și când jucăm cu Chiajna. Atunci nu vine niciunul dintre ei!". Fotbaliștii importanți din istoria roș-albaștrilor primeau invitații la partidele de pe teren propriu.

O facilitate care a fost anulată subit când la București a venit Manchester City. Gigi calculase că apariția lui Guardiola și a unor superstaruri precum Aguero și David Silva o să producă încasări-record și n-a mai dat niciun bilet gratis.

Socotelile patronului s-au confirmat, Steaua a primit în jur de 1,5 milioane de euro din tichetele comercializate pentru prima manșă cu "cetățenii". Jumătate din bugetul unui club mic din România! Dar decizia lui Becali a îndepărtat și mai mult societatea de trecutul glorios al roș-albaștrilor.

Recunoștința îl obligă să fie pro Gigi

Duckadam a mai intrat în conflict cu foști colegi în ultimii ani. Unii dintre membrii echipei câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni i-au reproșat că s-a trecut singur pe o listă pentru obținerea unei rente viagere, în dauna altora. Doar Duckadam și Majearu s-au ales cu "asistența" statutului. Ilie Bărbulescu a contestat cel mai vehement gestul lui Helmuth.

Portarul legendar de la Sevilla alege și de data asta să-i fie fidel lui Becali, care l-a angajat în urmă cu 8 ani într-un post onorific, de președinte de imagine. Duckadam nu are atribuții executive, nu e nici măcar consultat la deciziile tehnice. Are rol de reprezentare, în media și în deplasările externe în care însoțește echipa.

Primește 3.000 de euro lunar, o sumă care l-a ajutat să-și găsească un echilibru din punct de vedere financiar. Când a revenit de la Arad ca să i se alăture lui Becali, Helmuth avea probleme și de sănătate, și cu banii, iar acum îi este recunoscător lui Gigi.

4ani a jucat Duckadam la Steaua, din 1982 până în 1986. Nu a fost permanent portarul numărul 1 al echipei, dar a rămas în istorie pentru Cupa Campionilor Europeni câștigată în 1986

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
montgomerry
montgomerry  •  24 August 2016, 21:20

Duckadam a fost cu adevarat portar de fotbal in seara de la Sevilla, inainte sau dupa, a fost cam de valoarea lui Carlos,vi-l amintiti,nu? Gafeur de meserie. Omul Duckadam? Un looser si atat.

811730288915362
Constantin Luca  •  24 August 2016, 17:55

mare dreptate are dukadam,vor privilegii numai la meciuri importante? daca sant cu steaua,sa fie de la cap la coada,o parte din ei stau si barfesc,cand vine un meci important au pretentii.nu de banii care-i pierdea becali pe 30-40 de bilete era problema,a pierdut milioane si nu sa plans,sa vina aproape de echipa si vor fi bagati ln seama.dukadam lsi castiga painea cum poate...

weissburgund
weissburgund  •  24 August 2016, 17:26

Acest personaj, suspect a fi devenit brelocul de la cafetiera lui Lutu, *** la doi puscariasi, a aflat oare cine este Guardiola, ca avea dubii inainte de meciul tur.....cat despre invitatii, el ar da si doua la o vodca dar nu prea-i da stapanul penal!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează