FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, AZI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Duelul antrenorilor » Lăcătuş şi Şumudică şi-au scos echipele din situaţii dramatice în 2010!

Articol de - Publicat luni, 08 noiembrie 2010 00:00

În Giuleşti nu se vor întîlni doar două echipe de tradiţie din fotbalul românesc, ci şi liderii de pe teren din trecut.

Marius Lăcătuş şi Marius Şumudică vor da piept pentru a doua oară în carieră ca antrenori. Prima întîlnirea a avut loc chiar în acest an, cînd cei doi se aflau pe banca Vasluiului şi a Gloriei Bistriţa. Învingător a ieşit Şumudică, scor 1-0, chiar pe terenul moldovenilor.

2010 EXCELENT
Ambii au avut un an 2010 foarte bun, reuşind să îşi resusciteze echipele. Lăcătuş a preluat Vasluiul în etapa a noua, terminînd sezonul pe locul 3 (cel mai bun rezultat din istoria clubului). Moldovenii au evoluat şi în finala Cupei României, fiind învinşi de CFR Cluj la penalty-uri. De partea cealaltă, Şumi a ajuns la Gloria Bistriţa la începutul returului, cînd echipa era într-o situaţia dramatică; ultimul loc şi "principala favorită" la retrogradare.

Returul sezonului 2009/2010 a fost fulminant pentru amîndoi. Şumi a readus Gloria pe linia de plutire, acumulînd 27 de puncte. De partea cealaltă, cu 32 de puncte, "Fiara" a dus Vasluiul pentru prima dată pe podiumul Ligii I la finalul campionatului, asigurînd calificarea în play-off-ul Europa League.

TUR PROMIŢĂTOR
Şumi a pornit ca din puşcă în noul sezon alături de Rapid. Acesta a propulsat echipa ce a ratat la mustaţă Europa în ultimele două sezoane pînă pe locul 2.

Lăcătuş a sosit de puţin timp în Ghencea, fiind deja al patrulea tehnician în acest an competiţional. Chiar dacă a pierdut derby-ul în faţa rivalilor de la Dinamo, "Fiara" a resuscitat echipa în Europa League. Cinci puncte în 3 meciuri, plus prima victorie în grupele unei cupe europene după 4 ani, 3-1 cu Utrecht!

ŞUMI, NEÎNVINS LA RAPID ÎN FAŢA LUI LĂCĂTUŞ
Ca jucători, cei doi antrenori care se află acum pe banca Stelei şi a Rapidului s-au întîlnit de 6 ori. Lăcătuş s-a impus de două ori, Şumi o dată, restul fiind egaluri. Şumudică a reuşit să şi puncteze într-o partidă.

Mai mult, antrenorul giuleştenilor n-a pierdut nici una dintre cele trei întîlniri Rapid - Steaua în care a evoluat împotriva "şeptarului". O victorie cu 3-0 şi două egaluri s-au înregistrat între cei doi pe vremea cînd erau jucători.

DOI TEHNICIENI ENERGECI
Recunoscuţi drept lideri pe teren, Şumi şi Lăcă nu s-au schimbat foarte mult pe bancă. Ieşirile necontrolate ale celor doi sînt deja celebre, iar conflictele cu suporterii rivalelor nu au fost nici ele abandonate. Să-i arbitrezi în 2010 pe cei doi rămîne în continuare o provocare.

PUNCTELE CHEIE
În 2010, Şumudică a fost un antrenor mai ofensiv ca Lăcătuş, avînd o medie de 1,53 goluri pe meci, în timp ce  "Fiara" s-a oprit la 1,26. Totuşi, Lăcă stă mult mai bine la defensivă. Numai 0,63 goluri pe meci, spre deosebire de 1 pe partidă al lui Şumi.***
***Cifrele se referă la toate meciurile din Liga 1 susţinute de cei doi antrenori în 2010, deci şi cele din turul sezonului 2009/2010

Apetitul ofensiv al lui Şumudică a crescut pe banca Rapidului, giuleştenii avînd al doilea atac din Liga 1. Acesta n-a neglijat defensiva, primind cele mai puţine goluri (8).

Duelul se anunţă unul promiţător. Rămîne de văzut dacă "vişiniii" vor reuşi să fie prima echipa din Liga I care punctează din acţiune în faţa Stelei. "Roş-albaştrii" sînt la al patrulea tehnician, au încasat 13 goluri pînă acum, dar toate din faze fixe!


MECIURI MARI ÎN 2010

MARIUS LĂCĂTUŞ
> FC VASLUI - Rapid 1-0
> Poli Timişoara - FC VASLUI 0-1
> FC VASLUI - Unirea 1-1
> FC VASLUI - Dinamo 2-0
> STEAUA - Napoli 3-3
> STEAUA - FC Utrecht 3-1

MARIUS ŞUMUDICĂ
> GLORIA BISTRIŢA - DINAMO 3-2
> GLORIA BISTRIŢA - CRAIOVA 2-1
> FC Vaslui - GLORIA BISTRIŢA 0-1
> GLORIA BISTRIŢA - Rapid 1-1
> RAPID - Victoria Brăneşti 7-1
> RAPID - CFR Cluj 2-0
> RAPID - FC Vaslui 2-0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  08 Noiembrie 2010, 12:41

epishebe, sa nu ii laudam prea mult. Articolul este in nota celor obisnuite in ultimii ani adica foarte slab, nedocumentat, scris dupa ureche, fraze sablon folosite de oameni cu prea putina carte, etc. Inca o demonstratie ca acesti "jurnalisti" nu au citit in viata lor o carte...singurele lucruri citite de ei sunt propriile articole (uneori nici alea pentru ca daca le-ar reciti inainte de publicare poate nu ar avea atatea greseli).

epishebe
epishebe  •  08 Noiembrie 2010, 11:12

Parca ati face o tema pt. scoala, nu ati fi jurnalisti la o revista! "ŞUMI, NEÎNVINS LA RAPID ÎN FAŢA LUI LĂCĂTUŞ" - titlul zice un lucru, primul paragraf il contrazice si al doilea paragraf il contrazice pe primul! Cred ca nici voi nu stiti ce voiati sa spuneti! DOI TEHNICIENI ENERGECI - really, voi nu cititi articolele inainte sa le dati sa fie publicate?? "Să-i arbitrezi în 2010 pe cei doi rămîne în continuare o provocare." - va dati prea tare in talente

epishebe
epishebe  •  08 Noiembrie 2010, 11:09

la "ŞUMI, NEÎNVINS LA RAPID ÎN FAŢA LUI LĂCĂTUŞ" nici voi nu stiti ce vreti sa spuneti! Titlul zice o chestie, primul paragraf o chestie, contradictorie, si al doilea paragraf sustine titlul! DOI TEHNICIENI ENERGECI - acum sincer, nu va recititi si voi articolul inainte sa-l publicati?? "Să-i arbitrezi în 2010 pe cei doi rămîne în continuare o provocare." Phoa! O nota de personalitate de scriitor ratat! M-ati dat pe spate!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează