FOTBAL  »  Superliga  »  NATURALIZARE

După Camora, Dumitru Cardoso anunță că vrea la naționala României: „Depinde de birocarație, dar mă gândesc la asta”

Dumitru Cardoso anunță că vrea la naționala României:
Dumitru Cardoso anunță că vrea la naționala României:

Articol de GSP - Publicat luni, 07 decembrie 2020 22:51 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 23:42

Dumitru Cardoso (29 de ani) de la Gaz Metan Mediaș ar putea fi următorul jucător străin naturalizat pentru naționala României.

Fotbalistul cu dublă cetățenie, italiană și română, a declarat luni seara că și-ar dori să facă parte din naționala „tricolorilor”. Ar fi al doilea jucător pe care România îl naturalizează în 2020, după Mario Camora, fundașul stânga al campioanei CFR Cluj. 

Tatăl meu trebuie să mai facă anumite acte. Depinde de birocrația din România și din Italia. Vedem dacă e posibil, dar e normal că mă gândesc”, a declarat Dumitru Cardoso la finalul partidei Craiova - Gaz Metan 3-1, potrivit Look Sport+.

Dumitru Cardoso: „Mă gândesc la naționala României”

Totodată, vârful a vorbit și despre adversarele României din preliminariile Mondialului din 2022: „E o grupă grea, dar frumoasă, pentru că sunt meci împotriva unor echipe cu nume, echipe puternice. Eu mă gândesc la echipa națională a României, am zis mereu, dar nu depinde doar de mine. 

7 goluria reușit Carodso pentru Gaz Metan în acest sezon

6,44e media notelor GSP ale lui Cardoso în acest campionat, e de departe pe primul loc la Gaz, unde niciun alt fotbalist nu trece de 6,00, în vreme ce la FCSB doar Man, Tănase și Moruțan au o medie peste a atacantului Mediașului

Cardoso a jucat cu Napoli pe Ghencea

În sezonul 2010-2011, Cardoso s-a aflat în lotul lui Napoli, unde a și evoluat în 9 etape de Serie A și într-un joc de Cupa Italiei. În plus, el a fost folosit și în Europa League, în ambele partide cu FCSB. A fost 3-3 pe Ghencea, cu Cardoso bifând ultimele 5 minute și 1-0 pentru napoletani pe San Paolo, cu un gol marcat de Cavani în minutul 93, gol care nu i-a permis grupării roș-albastre să se califice în primăvară. 

La acel moment, Cardoso avea 19 ani și era cotat la 1,5 milioane de euro pe transfermarkt. De fapt, a fost suma pe care Napoli a plătit-o în schimbul său, în august 2010, când l-a cumpărat de la Empoli.

15 selecțiiși 3 goluri are Cardoso la naționalele U19 și U20 ale Italiei, bifate în 2009 și 2010

500.000 de euroe cota pe care o are în momentul de față Cardoso, conform site-ului transfermarkt

VIDEO Bogdan Apostu, declarații după FCSB - UTA 3-0

Citește și alte știri de actualitate: 

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Mondialul din Qatar! Cum arată grupele

Pablo Cortacero, mesaj pe Whatsapp către Ante Puljic » Căpitanul lui Dinamo a început să râdă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
parpalache
parpalache  •  08 Decembrie 2020, 16:23

Dumitre stii cand poti sa joci si tu la nationala?Numai daca te transfera Becali!Dar nici atunci nu vei avea loc de marfa baskan-ului, cel cu fini multi!

22cea
22cea  •  08 Decembrie 2020, 03:09
Postat de albalbastru72 pe 08 Decembrie 2020, 02:36

Dupa titlu am crezut ca e vorba de Coman.

LOL :)))

thebluestlion
thebluestlion  •  08 Decembrie 2020, 02:50

Înțeleg că e un băiat de culoare dar ăsta chiar are sânge de român în instalație. Nu cred că e cazul de a spune că îl naturalizăm. E român! Cum a fost și Nana Falemi de exemplu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close