FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Avertisment din partea AFAN pentru Gigi Becali: „FCSB va pierde litigiile cu jucătorii pe care i-a băgat în șomaj”

Gigi Becali, finanțator FCSB +6   FOTO
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de , - Publicat luni, 01 iunie 2020 22:33

Dumitru Costin, liderul BNS și secretarul general al AFAN, susține că măsura luată de Gigi Becali (61 de ani), de a-i face șomeri pe mai mulți dintre fotbaliștii lui FCSB, e una care va oferi câștig de cauză jucătorilor.

  • Adi Popa, Bogdan Planici, Marko Momcilovici, Alexandru Stan, Cristi Bălgrădean și Harlem Gnohere sunt fotbaliștii pe care Gigi Becali a decis să îi bage în șomaj tehnic.

Pe FCSB o vor aștepta în perioada următoare o serie de procese, din cauza modului în care clubul a apelat la trimiterea în șomaj tehnic a unora dintre fotbaliștii săi. 

Mai precis, 6 dintre aceștia, toți căzuți în dizgrația patronului, au fost notificați, la începutul lunii aprilie, că sunt în șomaj tehnic, deși restul colegilor lor au continuat chiar și să se antreneze și să încaseze noul salariu, negociat după startul pandemiei.

Dumitru Costin: „Clubul va fi bun de plată!”

Dumitru Costin, cel care e secretarul general al AFAN, dar și președintele Blocului Național Sindical, anticipează că în cazul în care fotbaliștii trimiși în șomaj de Gigi Becali vor acționa clubul în instanțele sportive, atunci FCSB va fi bun de plată.

„Cunosc exact ce și mai ales cum s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple și foarte clare, fotbaliștii vor câștiga litigiile, iar clubul va fi bun de plată”, a declarat Dumitru Costin.

Acesta a argumentat de ce FCSB e în pericol. „Din două motive. În primul rând, fiindcă a aplicat măsura în mod selectiv. Adică pe unii i-a trimis în șomaj tehnic, iar pe alții nu, deși toți au fix același domeniu de activitate. Nu e ca și cum cei pe care i-a trimis lucrau la ghișeu, să zicem, și nu mai aveau obiectul muncii, iar ceilalți munceau în alt sector și a fost nevoie de ei în continuare. 

Apoi, în al doilea rând, notificările trimise jucătorilor n-au fost făcute în termen legal, după care s-a revenit și s-a admis că a fost o eroare materială, ceva... În concluzie, dacă jucătorii vor deschide acțiuni în instanțele sportive, sută la sută vor câștiga”, a adăugat Dumitru Costin.

Cum se apără Becali: „În uzina mea fac ce vreau”

În luna aprilie, după ce i-a notificat pe cei 6 fotbaliști, Gigi Becali a răbufnit la adresa celor care criticau încă de atunci măsura pe care a luat-o. „Am văzut tot felul de avocați, care îi învață aiurea pe jucători. La mine în casă și în uzină nu îmi dă nimeni sfaturi cum să îmi gestionez afacerea! Nu primesc niciun ban de la cineva și sunt sătul de sfaturi de la televizor. 

Dacă eu am ajuns la concluzia că jucătorii respectivi nu mă mai pot ajuta și ei nu își mai pot face treaba bine în uzina mea, atunci îi trimit în șomaj tehnic. Ce vreți să fac cu muncitorii care nu își mai pot face munca bine? Am aplicat legea. Și așa, unii dintre ei au luat banii degeaba pe la FCSB", a declarat Gigi Becali pentru prosport.

De la 15.000 la 725 de euro!

Pentru toți cei 6 jucători trimiși de Becali în șomaj, pierderile financiare au fost foarte mari. Nici unul dintre jucători nu avea un salariu mai mic de 10.000 de euro net pe lună: Gnohere și Planici, de exemplu, erau plătiți cu 15.000 de euro. Iar indemnizația de ajutor social, aferentă perioadei pandemiei, înseamnă în jur de 3.500 de lei net, adică 725 de euro. Chiar și de 20 de ori mai puțin față de ceea ce încasau din salariul normal!

„Cei de la FCSB care au fost trimiși în șomaj tehnic vor câștiga în instanțele sportive. Cei de la Viitorul, de exemplu, și alții care au semnat cu propia mânuță că acceptă diminuarea contractelor nu mai au ce face, respectivele acte adiționale sunt parte din contract” - Dumitru Costin

GALERIE FOTO. Fotbaliștii lui FCSB au efectuat vizita medicală

+2 FOTO

Chindia, singurul club care a respectat termenele legale!

Nu doar FCSB a apelat la procedura de șomaj tehnic, ci și alte echipe din Liga 1. Unele dintre acestea au notificat tot lotul de jucători, chiar și antrenorii și pe cei din staff-ul tehnic. 

„Știți câte cluburi au respectat termenele și întreaga procedură legală care spune cum și mai ales când, ca dată, să notifici jucătorii? Un singur club, rețineți, unul singur!", a declarat liderul BNS. Din informațiile GSP, clubul indicat de Costin e Chindia Târgoviște, care a fost chiar primul din Liga 1 care a apelat la această soluție oferită de Guvern ca sprijin pe perioada pandemiei.

VIDEO. Jucătorii FCSB trag tare la antrenamentele care au loc la baza din Berceni

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB, amicale împotriva unor echipe din Liga 1 înainte de reluarea sezonului » Pe cine va întâlni formația lui Bogdan Vintilă

Anunțul momentului la FCSB: „Vă spun sigur, Florinel Coman pleacă vara asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
romeverest
romeverest  •  02 Iunie 2020, 11:31

In uzina lui ciobanul fardat face numai ce vrea el !! Asa a reusit sa falimenteze fabricile pe care se lauda ca le-a cumparat, lasand someri o gramada de oameni !! Asta-i respectul lui fata de angajatii sai, precum si respectul fata de lege !! M-as bucura ca acesti jucatori sa castige procesele si sa-l oblige pe cioban sa le plateasca integral salariile, poate asa invata si el ca angajatii cu contracte semnate nu sunt oile din spatele casei sale !! Succes baieti, aveti sanse pentru ca oricum “marele investitor” este obisnuit cu pierderea proceselor !!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  02 Iunie 2020, 11:15

AFAN demonstreaza inca o data ca se afla de partea URSULUI . De ce nu ati spus de tardivitate cand cluburile au inceput sa foloseasca somajul tehnic ? Spuneti acum dupa ce au semnat intelegerile jucatorii care au fost fortati sau nu au avut avocati . Rusine!

n_au
n_au  •  02 Iunie 2020, 10:59

Gigi, scoate banii! FC FCSB e faliment.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează