FOTBAL  »  Superliga  »  AVERE

Dumitru Dragomir e sigur: un patron din Liga 1 e cel mai bogat om din România » „Sunt unul dintre puținii care știu”

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 decembrie 2022 16:44 / Actualizat duminica, 25 decembrie 2022 16:54

Deși este creditat cu o avere cuprinsă între 325 și 425 de milione de euro, Gigi Becali ar deține o sumă mai mare, potrivit lui Dumitru Dragomir.

Finalul lui 2022 aduce pe piață un nou clasament al celor mai bogați români, publicat de cei de la Capital. Iar cel mai avut om care are legătură cu sportul din România este Gigi Becali, patron, de 20 de ani, al celor de la FCSB.

Cu o avere estimată între 325 și 425 de milioane de euro, Becali a câștigat banii și din fotbal, dar în special din imobiliare, fiind pe poziția 18 în clasamentul general.

Atac la Georgina Rodriguez! Un model se ia de iubita lui Cristiano Ronaldo: „Acum se pricepe la tactică?”
ATAC
Atac la Georgina Rodriguez! Un model se ia de iubita lui Cristiano Ronaldo: „Acum se pricepe la tactică?”

Dumitru Dragomir e sigur: „Gigi Becali este cel mai bogat om din România”

Totuși, fostul președinte al LPF este sigur că averea lui Gigi Becali este mai mare, declarând că acesta este mai bogat decât Ion Țiriac, a cărui avere este de 1,9-2 miliarde, și decât frații Dragoș și Adrian Pavăl, cu o avere estimată la 4-4,2 miliarde de euro.

„Haideţi, domnule, asta este o glumă bună! Ascultați-mă bine că vă zic. Eu sunt unul dintre puţinii oameni care ştiu. Gigi este cel mai bogat om din România la ora actuală, cu mult peste Ţiriac.

Îl doare pe el în pălărie că nu mai este în clasamente. Are mii de hectare de pământ agricol şi nu numai. Are mii de hectare de pădure. Eu ştiu ce vorbesc.

El are atâţia bani încât noi nici putem gândi. A vândut terenuri de 100 de milioane de euro. A înțeles capitalismul mai bine decât orice. El a rezistat din punct de vedere financiar, în rest s-au făcut praf echipele”, a spus Dumitru Dragomir, la Orange Sport.

Cum arată topul celor mai bogați Români

Dragoș și Adrian Pavăl sunt din nou pe prima poziție a clasamentului celor mai bogați români. Cu o avere estimată la 4-4,2 miliarde de euro, băcăuanii sunt pe locul 1 în TOP 300 Capital. Aceștia câștigă din imobiliare, dar și din afacerea Dedeman. 

„Compania a apărut în 1992, la Bacău, și a fost doar un butic de 16 metri pătrați în care se vindeau de la sucuri și gume de mestecat până la unghiere și papuci de casă”, notează jurnaliștii de la Capital. 

Poziția a doua este ocupată de Ion Țiriac, 1,9-2 miliarde de euro, iar podiumul este închis de Matei Zaharia și Ion Stoica, doi români stabiliți în California, cu o avere de 1,5 miliarde de euro fiecare, ultimii fiind pentru prima dată incluși într-un astfel de top.

Gigi Becali, patronul FCSB e cel mai bogat patron din fotbalul românesc, cu o avere estimată între 325 și 425 de milioane de euro. În spatele latifundiarului din Pipera vine unul dintre investitorii Rapidului, Dan Șucu, cu 135-145 de milioane de euro în conturi.

10 oameni de fotbal în topul celor mai bogați români

NumeleAverea estimată*Domeniul
1. Gigi Becali325-425imobiliare, fotbal
2. Dan Șucu135-145mobilă, presă, fotbal
3. Nicolae Badea87-93IT, retail, fotbal
4. Vladimir Cohn65-70hârtie, fotbal, imobiliare
5. Cosmin Olărioiu46-50fotbal, HoReCa
6. Mircea Lucescu34-38fotbal, imobiliare
7. Gheorghe Hagi29-35fotbal, turism
8. George Țucudean23-25mobilă, spa, HoReCa
9. Valeriu Iftime22-24energie, IT, fotbal
10. Cristi Chivu22-24fotbal

* sumele sunt exprimate în milioane de euro

VIDEO Care este adevărata avere a lui Dan Șucu? „Forbes vă dă cu o avere de 120 de milioane de euro”

Citește și: 

Spaima trăită de Viorel Hizo la Revoluție: „Nevastă-mea urla la telefon că nu știa nimic de copil. Nicu Ceaușescu s-a ocupat”

Cum își stimulează milionarul Dan Șucu angajații: „Dau pentru cei care nu fumează la serviciu” + De ce respinge ideea de gratuitate pentru copii în sportul de masă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
romeverest
romeverest  •  26 Decembrie 2022, 18:45

Te pui cu Mitica….asta stie tot ce misca in tara asta !! A inceput sa-i dea “calde” pipereanului, asta insemnant ca doreste sa mai construiasca ceva blocuri si are nevoie de un teren mai ieftinut de la Becali. Credeti ca individul asta a facut ceva in viata asta fara sa aiba un interes ascuns ?? Niciodata !!

vansoitan.
vansoitan.  •  26 Decembrie 2022, 14:26
Postat de oumuamua pe 26 Decembrie 2022, 13:15

Esti doar un prostalau care scrie mult, prost si fara rost!

zi bah bufonule unde am scris gresit? iccj a dat decizia cu retrocedarile,nu becali. adica justitia suprema. hai sa bagam iccj la parnaie,nu? aa,nu. vezi ca esti prost.

oumuamua
oumuamua  •  26 Decembrie 2022, 13:15
Postat de vansoitan. pe 25 Decembrie 2022, 19:52

deci iccj(aia care l-au si bagat la parnaie pe becali) a dat decizia cu retrocedarile si tu spui ca este frauduloasa? pai atunci sa intre iccj si justitia romana la parnaie. de ce nu intra justitia romana la parnaie daca este cum spui tu? vezi ca ti-am demonstrat ca esti prost. qed.

Esti doar un prostalau care scrie mult, prost si fara rost!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează