FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Dumitru Dragomir dă de pământ cu ideea lui Burleanu de a schimba formatul Ligii 1: „O tâmpenie”

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 martie 2020 11:32

Dumitru Dragomir (73 de ani), fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, consideră că ideea lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, de a avea 16 echipe în Liga 1 începând cu sezonul 2021/2022, dar cu păstrarea sistemului play-off și play-out, este extrem de neinspirată.

Dragomir este de acord cu numărul de 16 echipe în campionat, însă își dorește să se renunțe la sistemul cu play-off și play-out:

„O tâmpenie! El face bine că se gândește la 16 sau 18 echipe, dar trebuie să joace ca în Anglia, Germania sau Spania, noi trebuie să luăm exemplul marilor țări cu fotbal dezvoltat, nu trebuie să luăm exemplul Belgiei.

Trebuie 18 echipe, să prindă și orașele mari care sunt văduvite de fotbal de performanță: Ploiești, Timișoara, Constanța să fie ajutate puțin să promoveze și să se facă un campionat cu 18 echipe. Să joace tur-retur, frumusețea fotbalului este atunci când ultima clasată bate echipa de pe primul loc. Dacă joacă numai Steaua cu Dinamo, Steaua cu Craiova și CFR Cluj, țara nu se mai uită nimeni la televizor. Dar ia gândiți-vă să vină CFR Cluj la Ploiești, păi se rupe orașul în două. Asta trebuie, eu tot le spun dar ei nu ințeleg, habar nu au unii dintre ei”, a declarat Dumitru Dragomir la PRO X.

Citește și:

FRF anunță cum se schimbă formatul Ligii 1! 16 echipe și o noutate absolută pentru play-out

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  13 Martie 2020, 13:28

Nu sunt de acord cu ideea de a avea 18 echipe deoarece in situatia retrogradarii a 4 echipe direct cum e normal ar trebui sa existe minim 22 de echipe care sa aiba un nivel cel putin apropiat de cel din liga 1 ceea ce e foarte greu si multi in stil amatoricesc sustin ca exista. In schimb in cazul campionatului cu 16 un numar de 20 de echipe cu potential e un lucru relativ plauzibil.. Plus probleme legate de corectitudinea competitieo cu care liga lui Mitica s-a confruntat si nu le-a rezolvat dar care sunt rezolvabile..Deci 16 e cifra corecta chiar perfecta pentru un campionat clasic.

gabryel28
gabryel28  •  13 Martie 2020, 12:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  13 Martie 2020, 12:16

Tot n-ați înțeles că Burleanu e doar un june politician parașutat la FRF ca activiștii UTC de pe vremuri?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează