FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI - DINAMO

DUNĂREA CĂLĂRAȘI - DINAMO // Mircea Rednic a rezolvat o mare problemă a lui Dinamo » „La ce metode are, e normal”

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de , - Publicat sambata, 04 mai 2019 14:32

Dinamo joacă azi, pe terenul Dunării Călărași, într-un meci din etapa a 8-a din play-out. Mircea Rednic a rezolvat o problemă mai veche a lui Dinamo: „câinii” au cele mai puține goluri primite din faze fixe în Liga 1 și a doua cea mai bună apărare din play-out, cu doar 5 goluri încasate.

Mircea Rednic muncește să redreseze corabia de la Dinamo pe toate planurile. Echipa are cinci victorii consecutive în play-off și este la un punct de primul loc, ocupat de Mediaș. Mai mult decât atât, "haita" stă foarte bine în acest moment la capitolul defensivă, acolo unde, sub comanda lui Florin Bratu, ajunsese să aibă mari probleme.

Deși în iarnă a reconstruit integral echipa, "Puriul" are în acest moment a doua cea mai bună defensivă din play-out, cu cinci goluri încasate. Cu două mai multe decât are Mediașul, care are cea mai bună apărare. La acest capitol, roș-albii sunt la egalitate cu FCSB și Craiova, care activează în play-off.

„Câinii” mai punctează la un capitol. Cu Rednic la timonă, dinamoviștii au primit doar șase goluri din faze fixe, fiind pe primul loc în Liga 1 la acest capitol! Și în precedentul său mandat de la Dinamo, în 2015/2016, Rednic a pregătit foarte bine defensiva și a terminat sezonul tot pe primul loc, cu șapte goluri încasate din faze fixe. 

3 antrenori a avut Dinamo în acest sezon de Liga 1: Bratu, Niculescu și Rednic

Clasament goluri încasate din faxe fixe (sezon regulat + play-off și play-out)

clasament 

A dezintegrat linia defensivă

Imediat ce a ajuns la Dinamo, Mircea Rednic a schimbat aproape total departamentul defensiv. Până să se întoarcă „Puriul”, „câinii” jucau în apărare cu o linie formată din Corbu, Mezague, Katsikas și Popovici.

Rednic i-a dat imediat afară pe toți, l-a reprofilat în primă fază pe Sorescu din aripă dreapta în fundaș dreapta, iar acum joacă cu o apărare formată din Dussaut, Klimavicius, R. Grigore și Aliji. În afară de Grigore, care este produsul Academiei de copii și juniori a "câinilor", restul au fost aduși de Rednic în pauza de iarnă. 

„Nea Mircea lucrează până la perfecțiune”

Directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, spune că defensiva bună din ultima perioadă nu este o simplă întâmplare, lăudând metodele de lucru ale lui Rednic.

- Domnule Dănciulescu, Dinamo a primit cele mai puține goluri din faze fixe și are a doua defensivă din play-out...
- Nu mă miră acest lucru, sincer să fiu. La ce experiență și ce metode de lucru are Mircea Rednic, chiar mi se pare normal.

- Ce face atât de special?

- În primul rând, lucrează săptămânal și defensiv, și ofensiv și o face foarte bine. Un mare plus este că nea Mircea știe să „citească” foarte bine adversarii și să le transmită fotbaliștilor exact ce trebuie să facă. În ziua de azi, fotbalul depinde tot mai mult de o fază fixă, un corner sau o lovitură liberă, deci aceste detalii cântăresc din ce în ce mai greu. E foarte important să ții cont de aceste detalii și să le transformi în avantaj pentru tine. Rednic asta face și chiar cred că sezonul viitor vom arăta așa cum trebuie să arate Dinamo. Nea Mircea garantează succesul pentru că lucrează totul până la perfecțiune. 

- Contează faptul că Rednic a fost fundaș? 
- Eu nu prea cred în lucrurile astea. Sunt destui antrenori care provin din fundași și joacă foarte ofensiv, dar și invers. Nu e o regulă. Mulți antrenori joacă și în funcție de lotul pe care îl au la dispoziție. 

DUNĂREA CĂLĂRAȘI - DINAMO, Echipele probabile

Călărași: 25. Straton l 26. Enache, 17. Dobrosavlevici, 24. S. Luchin, 27. G. Mendy l 9. Ammari, 5. G. Simion, 4. Ben Djemia, 6. A. Omrani l 11. G. Iancu, 21. Keyta
Rezerve: 33. Calancea, 12. G. Popa, 23. Gligorov, 44. Henderson, 88. I. Stoica, 89. Honciu, 97. D. Benzar
Antrenor: Dan Alexa
Absenți: Bourceanu, Șeroni, Mediop (accidentaţi)

Dinamo: 35. Mandanda l 21. Dussaut, 2. Klimavicius, 27. R. Grigore, 7. Aliji l 17. N'Diaye l 43. Montini, 23. I. Șerban, 10. Nistor, 70. R. Jaadi l 9. Papazoglou
Rezerve: 1. Muțiu, 4. I. Filip, 8. Kabashi, 13. D. Ciobotariu, 19. D. Popa, 22. Sorescu, 88. Zenke
Antrenor: Mircea Rednic
Absenți: N. Jaadi (accidentat)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
herman25
herman25  •  04 Mai 2019, 15:59
Postat de cneius pe 04 Mai 2019, 15:33

Ati uitat si cu ce echipe joaca...

Echipe care au batut clona de nimic fc fcsb in campionatul regulat...

jim_raynor
jim_raynor  •  04 Mai 2019, 15:58
Postat de 7manuel pe 04 Mai 2019, 14:54

Rednic a rezolvat o problema exact la fel ca pe vremea lui Postelnicu si a lui Borcea - fura la fel de tare cu arbitrii! Asta-i singura problema pe care a rezolvat-o. In rest sunt praf si pulbere.

dispari prostalaule

rocky2
rocky2  •  04 Mai 2019, 15:35
Postat de rocky2 pe 04 Mai 2019, 15:35

Pai cam are!:))) Nu ca la nivel de playoff ar fi vreo performanta!:)))

Pardon, playout!:)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează