FOTBAL  »  Superliga  »  CĂLĂRAȘI - FCSB, SÂMBĂTĂ, 14:00, DIGI, TELEKOM, LOOK

DUNĂREA CĂLĂRAȘI - FCSB // Cum și-a înrăit Alexa echipa înainte de duelul cu FCSB și pe cine vrea să se răzbune: „N-o să-i întind mâna!”

Articol de , , - Publicat vineri, 01 februarie 2019 09:09

Dan Alexa, antrenorul celor de la Dunărea Călărași, și-a înrăit echipa pentru meciul de mâine, în care speră să se răzbune pe FCSB, care l-a curtat și apoi l-a abandonat spre finalul anului trecut.

FCSB va avea sâmbătă un meci mai complicat decât indică afișul partidei de la Călărași! Asta fiindcă partida conține și o dispută personală, nu se joacă doar pentru puncte și pentru obiectivele firești din clasament. Dan Alexa luptă ca să le demonstreze steliștilor că s-au păcălit atunci când au refuzat să-l angajeze, deși îl chemaseră la un interviu. 

Becali a discutat cu tehnicianul Dunării după ce l-a demis pe Dică. Dan a fost primul abordat, însă tot n-a prins jobul, Gigi l-a preferat pe Mihai Teja. Decisivă a fost o condiție pe care a pus-o Alexa ca să devină antrenorul FCSB: "Nu accept să colaborez cu Mihai Stoica!". Loial lui MM, patronul a renunțat la Dan ca să nu-și supere managerul. 

Antrenorul de la Călărași simte că i s-a ivit devreme ocazia răzbunării și le-a transmis și fotbaliștilor lui că partida de sâmbătă are o semnificație specială: "Luptați și pentru mine! Vreau neapărat să câștigăm meciul ăsta!". 

Meciul are o miză concretă pentru FCSB, bucureștenii sunt obligați să câștige ca să nu se îndepărteze de liderul CFR. Pentru Dunărea e oricum clar că va participa în play-out. Turneul pentru salvarea de la retrogradare va fi hotărâtor pentru viitorul clubului, nu disputa cu Steaua. Războiul lui Alexa cu MM e cel care sporește miza duelului de mâine.

"I-am pus o condiție lui Gigi Becali: să colaborăm direct, adică fără MM ca intermediar. De ce? Fiindcă nu-mi place mie Mihai Stoica!"
Dan Alexa, antrenor Dunărea Călărași

"I-am promis lui MM că nu voi angaja niciodată un antrenor cu care nu poate el să colaboreze. Mihai Stoica va fi la Steaua cât voi fi și eu, nu se pune problema să mă despart de el vreodată!"
Gigi Becali, patron FCSB

Îl sfidează

Se vor saluta Alexa și Mihai Stoica, așa cum procedează în mod obișnuit oficialii echipelor? Gazda Alexa nu va avea o asemenea inițiativă. "Eu n-o să-i întind mâna. Dacă va veni el să mă salute, atunci o să-i răspund politicos", le-a mărturisit Dan colaboratorilor din club. Deși nu are un rol clar în conducerea tehnică a echipei, MM vede meciurile de pe bancă, de lângă antrenorul principal, așa că va fi adversarul lui Alexa de la marginea terenului și le va fi destul de greu să se evite.

Anamaria i-a despărțit

Mihai Stoica a blocat angajarea la FCSB a antrenorului Alexa, deși managerul a fost un admirator al lui Dan în vremea în care acesta era jucător. MM a mers în 2006 în China ca să-l convingă pe mijlocașul defensiv să semneze cu Steaua. Becali și managerul lui au fost aproape să-l convingă pe Alexa, apoi s-au implicat acționarii lui Dinamo și au izbutit să-l repatrieze ei. Fotbalistul Alexa a fost rivalul FCSB și cu Dinamo, pentru care a evoluat doi ani și jumătate, și cu Rapid, al cărei tricou l-a îmbrăcat de-a lungul unui sezon. Relația MM-Alexa a devenit tensionată din cauza apropierii dintre antrenor și Anamaria Prodan, agent cu care Stoica nu colaborează.

"Nu-l recomanda nimic pe Alexa"

Becali a povestit că MM a plâns de bucurie când a aflat că nu Alexa a fost ales ca succesor al lui Dică. Managerul a încercat să mai "înmoaie" războiul lui cu antrenorul de la Călărași, a insistat că nu a avut alt interes decât criteriile obișnuite după care e ales un tehnician: "Am spus doar că n-am înțeles ce-l recomanda pe Alexa să devină antrenorul Stelei". Dan are trei promovări din "B" în "A", cu trei echipe diferite: Poli Timișoara, Rapid și Călărași. Nu s-ar fi încadrat însă în profilul de tehnician pe care-l pronunțase Gigi, echipele lui Alexa nu joacă spectaculos, deschis.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  01 Februarie 2019, 10:51

N-ai cum sa castigi. Cel mult un X. AMP este obligata sa te tina in frau, chiar daca iti doresti o victorie cu FCSB.

breitner
breitner  •  01 Februarie 2019, 10:15

Mare orator si motivator Alexa!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează