FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT FRF

După 24 de ore de la reţineri, Mircea Sandu îşi cere scuze pentru situaţia creată de arestarea lui Avram şi a lui Ţerbea

Mircea Sandu a semnat comunicatul remis de FRF astăzi cu privire la reţinerea şefului CCA şi a lui Florin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv
Mircea Sandu a semnat comunicatul remis de FRF astăzi cu privire la reţinerea şefului CCA şi a lui Florin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 12:39

La 24 de ore de la percheziţia făcută de DNA ieri, la sediul CCA, şi reţinerea lui Vasile Avram şi a lui Sorin Ioan Ţerbea, Federaţia Română de Fotbal a remis un comunicat în care anunţă că-i suspendă din funcţii pe cei doi membrii ai Comitetului Executiv, iar pe Avram şi de la conducerea CCA.

În anunţul semnat de Mircea Sandu se mai precizează că prerogativele de şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor vor fi preluate de ceilalţi membrii ai CCA. Mai exact, vicepreşedintele Constantin Gheorghe-Suceava este cel care se va ocupa de interimatul din fruntea arbitrilor.

Iată mai jos comunicatul:

Federaţia Română de Fotbal, prin cuvântul preşedintelui ei, îşi exprimă regretul şi scuzele faţă de întreaga opinie publică din România pentru întâmplările de ieri, 24 septembrie a.c., menite să afecteze grav, încă o dată, nu numai imaginea arbitrajului românesc, ci şi cea a întregului fotbal din ţara noastră, atât pe plan naţional, cât şi pe cel internaţional.

Ca întotdeauna, Federaţia Română de Fotbal se angajează ca, împreună cu DNA, să contribuie la elucidarea acestui caz, punând la dispoziţie toate documentele ce vor fi solicitate.

Până la clarificarea situaţiei, domnul Vasile Avram va fi suspendat din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, implicit şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF, din funcţia de membru al Comitetului Executiv fiind suspendat, pe cale de consecinţă a reţinerii, şi domnul Sorin Ţerbea.

Conform dispoziţiilor FIFA, care se regăsesc şi în Convenţia UEFA pentru educarea şi formarea arbitrilor – România fiind semnatară a acesteia -, preşedintele CCA nu se află sub autoritatea Comitetului Executiv, alcătuit din reprezentanţi ai structurilor fotbalistice din ţara noastră. CCA este un organism autonom şi independent, cu sediu distinct şi cu o activitate care se ghidează după un regulament propriu, în conformitate cu Statutul FRF şi cu regulamentele acesteia aflate în vigoare, singura persoană abilitată să-l numească şi să-l revoce pe preşedintele CCA şi, la propunerea acestuia din urmă, să-i aprobe nominal pe membrii CCA fiind preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

În atare condiţii, ceilalţi membri ai CCA vor prelua şi vor îndeplini prerogativele de conducere a activităţii de arbitraj din ţara noastră.

Semnat,
Federaţia Română de Fotbal
Mircea Sandu
Preşedinte

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (144)
gygy25
gygy25  •  26 Septembrie 2011, 09:21

D-nule Sandu da-ti DEMISIA, chiar nu vezi cate se intimpla in fotbalul romanesc sub comanda ta, dar era sa uit cascavalul e prea mare si greu de lasat! Sper sa ai un pic de demnitate macar in ceasul al 12-lea si sa ne lasi.

iowin
iowin  •  26 Septembrie 2011, 09:14

"singura persoană abilitată să-l numească şi să-l revoce pe preşedintele CCA şi, la propunerea acestuia din urmă, să-i aprobe nominal pe membrii CCA fiind preşedintele Federaţiei Române de Fotbal"- ULTIMII DOI SEFI AI CCA NUMITI DE EL AU FOST RETINUTI-CONCLUZIA?

madeintim.
madeintim.  •  26 Septembrie 2011, 08:32

MOOOOOOOOORIIIIIIII SANDULEEEEEE!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (144)
Comentează