FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, AZI, 20:30, TVR1, DIGI1, DOLCE1, LOOK TV, GSP.RO

După trei campionate consecutive cîștigate, Nicușor Stanciu nu se lasă: "Îmi doresc mai mult ca niciodată titlul"

Stanciu e unul din principalele pericole ale Stelei în meciul cu Dinamo
Stanciu e unul din principalele pericole ale Stelei în meciul cu Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2015 00:00

După trei campionate cîştigate consecutiv în tricoul roş-albastru, Nicuşor Stanciu e sigur că Steaua se va impune şi la finalul acestui sezon, dar mult mai greu.

Stanciu este jucătorul campioanei care are cele mai mari şanse să înscrie diseară în poarta rivalei Dinamo. Casele de pariuri îi dau cota 2,55 pentru a marca în Derby, urmat de Gregory Tade, 2,95! După plecarea lui Cristi Tănase în China, la Tianjin Teda, mijocaşul de 22 de ani a devenit decarul echipei.

Stanciu vorbeşte deschis despre meciul din această seară cu Dinamo: "Mereu am avut evoluții bune împotriva celor de la Dinamo, sezonul trecut le-am dat două goluri. Îmi doresc să înscriu şi acum, dar cel mai important e să luăm cele trei puncte, indiferent cine va marca. Mă simt destul de bine, mă gîndesc de două săptămîni numai la meciul cu Dinamo. Sîntem pregătiți sută la sută de Derby, e cel mai important meci din campionat, pe care îmi doresc enorm să-l cîștigăm".

 "Vom lupta pentru titlu pînă în ultima etapă"

În acest moment, Stanciu are şase reuşite în Liga 1 şi este golgeterul echipei roş-albastre. "Am marcat de multe ori pînă acum în acest sezon şi mă simt din ce în ce mai bine. Sînt mult mai încrezător în mine, iar cînd intru pe teren, simt şi am încredere că tot ce încerc o să-mi reușească. Mirel şi cei din staff îmi oferă încredere, am jucat toate meciurile în care am fost apt, fapt ce contează imens. Îmi doresc mai mult ca niciodată să reușim să cîștigam din nou titlul. Știu că va fi mai greu decît în anii precedenți, dar ne vom lupta pînă în ultima etapă. Sper să rămîn sănătos, să nu am parte de accidentări şi să-mi ajut echipa  să ajungem din nou în Champions League", spune Stanciu într-un interviu pentru revista oficială a Ligii Profesioniste, care se distribuie gratuit pe toate stadioanele din Liga 1.

"Destinul a făcut să mă nasc pe 7 mai"

Mijlocaşul a vorbit şi despre faptul că e născut pe 7 mai, ziua în care Steaua a cîştigat, în 1986, Cupa Campionilor Europeni: "Mă bucur enorm că sînt născut în acea zi! Eu cred că destinul a făcut să mă nasc în ziua de 7 mai şi să ajung să joc la Steaua. E un motiv de sărbătoare şi de fericire în plus acea zi pentru mine. Nimic nu e întîmplător în viaţă. Sincer, nu-mi imaginam vreodată că o să ajung la Steaua, la cea mai bună echipă din țară. Este o onoare pentru mine de fiecare dată cînd intru pe teren în tricoul Stelei, pentru fiecare reușită, pentru titlurile cîştigate şi jocurile din Champions League. Îmi doresc ca evoluțiile mele să crească de la meci la meci şi, de ce nu?, să ajung la o echipă bună din străinătate".

"Îmi plăteam singur cantonamentele"

Nicuşor Stanciu dezvăluie pentru prima dată, în revista LPF, povestea primului său tatuaj, dar şi întîmplări din copilărie: "L-am făcut pe la 15 ani , fără ca părinții mei să știe. Au fost puţin supărați, dar cînd şi-au dat seama că e numele lui Rareş, fratele meu, le-a trecut. Familia e totul pentru mine. Am mers la fotbal la 11 ani, destul de tîrziu. M-au ajutat şi m-au susținut din tribune de cîte ori au putut şi au fost cei care m-au susţinut după accidentare. Au făcut eforturi financiare mari, atunci ne plăteam singuri cantonamentele şi cele necesare, la juniori. Tatăl meu mereu îmi dă sfaturi, chiar şi acum, şi țin cont de ele. Mama trăieşte intens meciurile, are emoții şi e foarte fericită după ce înscriu, alături de fratele şi sora mea. Am avut momente cînd nu mai credeam în mine sau nu mai credeam că pot juca fotbal la nivel înalt".

"Sper ca evoluțiile mele să-l convingă pe selecționer să mă convoace în lotul echipei naţionale pentru turneul final. Aş fi tare fericit să nu am vacanţă la vară!"
Nicuşor Stanciu, mijlocaş Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
benaflek
benaflek  •  22 Noiembrie 2015, 10:49

daca erai vreo scula de jucator nu ti plateai cantonamentele.niciodata .exclus.ai fost modest si asa esti.la orice echipa din liga 1 n ai prinde lotul.ai o parere pre buna despre tine iti spun sincer.tehnica nu ai .viteza esti praf.forta &exp[lozie te a ocolit mama natura.rezistenta fizica o stii si tu.la loviturile libere mai dai un gol din 10 dar acolo orice incepator o nimereste

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  22 Noiembrie 2015, 10:26

Măi, Nicușor, dacă tot vrei titlul, fă și tu ceva. Că uneori joci atât de prost, încât zici că ești bun numai de Dinamo...

travka
travka  •  22 Noiembrie 2015, 10:21

anu asta la ce ati jucat in tur nu prea meritati titlu, viitorul a jucat mult mai bine, chiar si Astra, poate va reveniti, daca nu sa zici mersi de locul 2 sau 3, si poate daca o sa aduca preparator fizic si vreo 4-5 jucatori de valoare la anu puteti emite pretentii, anu asta ati jucat prost atat in campionat cat si in cupe europene, in mod normal Steaua elimina usor echipe ca Partizan Belgrad sau Rosenborg

Vezi toate comentariile (3)
Comentează