FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 17:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

După Urziceni, urmează lotul Timişoara » Steaua ia diamantele lui Poli: Goga, Bourceanu şi Nikolici

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2011 23:06

Goga, Bourceanu şi Nikolici sînt rezolvaţi de Steaua, dar Gigi şi Marian Iancu discută şi despre alţi 2-3 jucători care ar putea fi incluşi în tranzacţia pe axa Bega-Ghencea.


Steaua se pregăteşte de un nou transfer en-gros din Liga 1, după modelul celor 7 fotbalişti aduşi anul trecut de la Unirea Urziceni. Profitînd de faptul că Poli Timişoara a fost retrogradată oficial după decizia TAS de luni, Becali i-a propus lui Marian Iancu o colaborare. E vorba despre trecerea mai multor jucători de pe Bega în Ghencea, la majoritatea dintre ei cele două cluburi urmînd să fie coproprietari.

Goga, Bourceanu şi Nikolici ca şi semnaţi
Primii trei pe care Steaua i-a trecut pe listă sînt Bourceanu, Goga şi Nikolici. Aceştia sînt preferaţii lui Becali şi cele două părţi sînt aproape de a ajunge la un acord, fiind de aşteptat ca ei să semneze cu Steaua în aceste zile. Singurul impediment ar putea fi interesul Vasluiului pentru primii doi, dar moldovenii nu pot face transferuri decît după 10 septembrie, iar noile achiziţii ar rata primele etape, dar şi meciurile din Europa.

Pe Sepsi îl vrea MM, pe Axente, Gigi
Pe lîngă Goga şi Bourceanu, cei doi patroni vor mai discuta şi despre alţi fotbalişti. Următorii pe listă sînt Sepsi şi Axente. Primul e dorit în mod expres de MM, cel care îl consideră pe Sepsi cel mai bun fundaş stînga din ţară. Al doilea e o ţintă mai veche a lui Gigi Becali, care a dorit să-l aducă pe Axente şi acum un an. MM însă nu-l vrea pe acesta. "Mi-a spus Mihai Stoica faptul că, deşi îl apreciază pe Axente, Steaua e acoperită pe acel post", a declarat ieri agentul lui Axente, Florin Iacob. Curtean ar putea ajunge şi el în Ghencea datorită faptului că e un jucător polivalent, el evoluînd pe orice post la mijlocul terenului: dreapta, stînga, dar şi mijlocaş central ofensiv.


18 goluri au marcat cei 4 jucători ofensivi doriţi de Steaua din lotul Timişoarei în campionatul trecut: Goga (8 goluri), Axente (5), Nikolici (3) Curtean (2)

1,93 metri măsoară Stefan Nikolici, nici un jucător de cîmp din actualul lot al Stelei neatingînd o asemenea înălţime

4 posturi diferite a bifat Goga în campionatul trecut: atacant, mijlocaş dreapta, mijlocaş central şi mijlocaş stînga

Se interesează şi de Magera
Un alt fotbalist care în ultimul sezon a evoluat în echipamentul Timişoarei şi care ar putea ajunge la Steaua e Lukas Magera. Acesta e acum liber de contract, după ce şi-a reziliat angajamentul cu Poli, şi şefii Stelei s-au interesat de el. Magera (28 de ani) a jucat 29 de meciuri în campionatul trecut, a marcat 7 goluri şi a oferit 5 pase decisive. A avut o medie a notelor GSP de 6,27, doar Zicu fiind peste el, cu 6,76.

Ce a luat Steaua de la Timişoara în ultimii ani

Jucător Anul Suma Situaţie
Nicoliţă 2005 300.000 Încă la Steaua
Ov. Petre 2006 1.100.000 A plecat în 2010 pentru 1,5 milioane
G. Coman 2006 la schimb cu A. Cristea A plecat în 2007 pentru 100.000
Emeghara 2007 1.500.000 I s-a terminat contractul
Pleşan 2007 1.500.000 A plecat în 2010 pentru 100.000
Latovlevici 2010 500.000 Încă la Steaua
Bonfim 2010 250.000

Dat afară pe motiv de indisciplină


Ce s-a ales de lotul Urziceni
Jucător Situaţia
Bilaşco A fost cedat gratis în China
Apostol I-a fost reziliat contractul după două luni
Onofraş I-a fost reziliat contractul după nouă luni
Brandan E în continuare la Steaua
Galamaz E în continuare la Steaua
Marinescu A fost cedat la schimb cu Băjenaru
Ricardo Dat afară după 7 luni pe motiv de indisciplină

Moraes: incertitudinea va mai dura
Un alt fotbalist pentru care Gigi Becali dă asigurări că va ajunge la Steaua e Junior Moraes. Situaţia acestuia însă e în continuare complicată. FIFA nu a luat nici o decizie, iar ieri Jean Pădureanu a spus: "Noi am trimis documentele solicitate de FIFA, am înţeles că urmează şi cei de la Metalurg Doneţk să facă la fel, după care va fi dat un verdict, probabil că va mai dura ceva timp".

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (62)
forumeer
forumeer  •  20 Iulie 2011, 16:55
Postat de rorika pe 20 Iulie 2011, 09:25

prietene stai linistit,esti mult mai falit decat becali asa ca nu mai vb aiurea!

Eu nu-s prietenul tau, pentru inceput. Dupa aceea, "falit" nu are grad de comparatie, deci "mult mai falit", "cel mai falit" sau alte sintagme de genu' NU EXISTA, de unde rezulta ca ai maxim 8 clase. Si in incheiere, tu vezi-ti de Stalinul tau, nu ma intereseaza parerea becalizatilor manelisti!

filozoful
filozoful  •  20 Iulie 2011, 16:18
Postat de rorika pe 20 Iulie 2011, 09:25

prietene stai linistit,esti mult mai falit decat becali asa ca nu mai vb aiurea!

MAI "CITIZEN" DACA AI UN MILION DE EURO NU POTI INVESTI IN FOTBAL,DESPRE ASTA ESTE VORBA.BECALI NU MOARE DE FOAME ,DAR NU MAI ARE PARALE,DE ACEEA A DAT AFARA TOTI ANGAJATII DIN GHENCEA,PLATEA SALARII SI IMPOZITE MARI.ACESTE CHELTUIELI NU MAI SUNT SUSTENABILE IN MOMENTUL CAND AFACERILE CU TERENURI,GEN IAU CU UN EURO mp SI IL DAU CU 3000,NU MAI TINE! VORBA LU' Simply_Red,DIN GURA BECALII A TRANSFERAT TOATA LIGA I-A,DAR IN REALITATE NU A DAT BANI PENTRU TRANSFERURI,CI A ASTEPTAT "POMENI" DE JUCATORI LIBERI DE CONTRACT.LUI MITITELU NU IA DAT NICI UN MILION DOUA SUTE,E VRAJEALA DE "SPALAT" BANII NEGRII OBTINUT DIN AFACERILE CU TERENURI.SECHELARIU ARE DE LUAT 800.000

brod
brod  •  20 Iulie 2011, 15:35

adi 2272, te inseli! nu este vorba despre psihopatie jurnalistica, ci doar despre interese economice - steaua si becali nu joaca un fotbal valoros, dar se vand. de unde se vede ca la noi, romanii, marfa proasta are mare cautare, cu conditia sa fie obraznica, vulgara, mereu pusa pe scandal si absurda. ca ciobanul cumnpara si iar cumpara? el stie de la stana ca un anumit numar de oi, pe care a dat bani, trebuie sa-i dea atata lapte si atata lana. daca nu... le taie. cu fotbalistii e inca bine - ii taie doar de la plata. pentru ca ciobanul tot cioban ramane - nu poate intelege, orice i-ai face, diferenta dintre o echipa si o turma de oi - atat si nimic mai mult.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează