FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

E "dulău" şi la 66 de ani! » Cum trăieşte un amical cel mai în vîrstă tehnician din Liga 1

Viorel Hizo îşi manifestă temperamentul vulcanic chiar şi la un amical.
Viorel Hizo îşi manifestă temperamentul vulcanic chiar şi la un amical.

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 februarie 2013 14:24

Hizo nu şi-a consumat nervii în 22 de ani de antrenorat. Se agită şi zbiară la jucători inclusiv într-un meci de verificare care nici nu apucă să se termine din cauza ploii torenţiale.

Sînt trei terenuri despărţite de garduri de sîrmă şi Vasluiul joacă pe ultimul dintre ele. Deşi sînt meciuri şi pe primele două, n-ai cum să confunzi, e clar că moldovenii trebuie să fie mai în spate, de unde se aude gura lui Hizo: "Bă bezmeticule!", "Treziţi-vă!". Joacă Vaslui cu Slavia Praga şi antrenorul vede meciul de pe latura opusă băncilor de rezerve, singur şi plin de nervi.

Să fi început meciul mai devreme decît era stabilit şi lucrurile să meargă prost pentru echipa lui? Pe margine e şi Sînmărtean: "E 0-0. Păi, abia acum a fluierat arbitrul, cînd să se fi dat vreun gol?". Dar dacă-l priveşti şi-l asculţi pe Hizo, amicalul pare finală de Champions League şi fiecare fază anunţă Apocalipsa! În minutul 10: "Haideţi, treziţi-vă o dată!". E drept că se joacă aproape numai în jumătatea formaţiei lui, care se chinuie să le reziste cehilor.

Nu scapă nici N'Doye
Antal are ghinion, e exact pe partea de pe care priveşte antrenorul şi e monitorizat la fiecare atingere a mingii. Monitorizat vorba vine, e desfiinţat complet: "Bezmeticule, trezeşte-te!", apoi Hizo îi dirijează acţiunile ca pe PlayStation, dictîndu-i de pe margine continuarea fazelor. Antal se încurcă între gîndurile lui şi indicaţiile ţipate de lîngă teren şi tehnicianul de 66 de ani se ia cu mîinile de cap.

Slavia scoate un corner. Executantul loveşte prost şi mingea vine la semiînălţime, pe scurt, unde e N'Doye. Senegalezul e surprins şi el şi respinge chiar mai rău decît cehul, iar în corner. Hizo înnebuneşte: "Ousmane, cum faci preluare cu stîngul acolo?!".

N'Doye se întoarce spre el să-i explice: "Nu a fost preluare, a fost...". Arată cu piciorul gestul cu care respinsese mingea, apoi se opreşte. Africanul vorbitor de română cu accent moldovenesc oricum nu se auzea pînă la antrenor.

Fundaşul "Casa Poporului"
Tot Slavia atacă şi-şi face o ocazie de lîngă Cordoş, stoperul de 1,90m al Vasluiului. "Dulăul" nu pricepe cum n-a intervenit jucătorul lui: "Băi Andrei, eşti mai mare decît Casa Poporului! Cum naiba dă ăla cu capul de lîngă tine?". Şi apoi pentru toată echipa: "Haideţi, momîilor, treziţi-vă un pic!".

Cel mai tînăr din echipă nu scapă, deşi joacă pe stînga şi asta-l mai fereşte un pic de antrenor: "Stanciule, nu mai sta mereu s-aştepţi! Ce vrei? Să vină mingea singură la tine?". La o lovitură liberă îl cheamă pe Sălăgeau să-i spună cum să execute, apoi ţipă ca un şef de galerie la oamenii din careul Slaviei: "Haaai, atacaţi poartaaa!".

Pe teren e, pentru moldoveni, şi un nou-venit, pe care tehnicianul nu-l ceartă. E macedonean de origine albaneză şi-l cheamă Nderim Nedzipi. Cam greu de pronunţat numele, poate şi d-aia "nea Viorel" îl ocoleşte. :)

În Belek, unde se joacă, şi vremea s-a speriat de ţipete. Începe să plouă, întîi mărunt şi rece, apoi torenţial. Culmea, Vasluiul chiar s-a trezit şi atacă mai mult! Ud leoarcă, Hizo nu mai zbiară. Prima repriză se termină sub o ploaie cu piatră.

Echipele revin pe teren după zece minute şi se mai joacă încă zece, apoi arbitrul opreşte meciul. Era tot 0-0. Din cauza ploii, nici nu se mai vedea de la o poartă la alta. Şi nici "Dulăul" nu s-ar mai fi auzit deloc.

Vaslui-Slavia Praga 0-0
Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Celeban, Cordoş, Sălăgeanu - N'Doye - Antal, Caue, Nedzipi, Stanciu - Temwanjera
Antrenor: Viorel Hizo

ALTE ŞTIRI:

Albanez cu CV plin
Singura noutate din echipa cu care Hizo a început amicalul cu Slavia, macedoneanul Nedzipi, a arătat bine. Mijlocaşul ofensiv de 28 de ani e tehnic şi destul de implicat. Albanez de origine, el a ajuns la Vaslui după ce a schimbat des echipele şi ţările. În afara Macedoniei, a mai jucat în Germania, Belgia, Azerbaidjan. Are o selecţie în echipa naţională.

12 echipe diferite a condus Hizo în cariera lui de "principal". La Vaslui e la al patrulea mandat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  10 Februarie 2013, 23:51
Postat de kiki pe 10 Februarie 2013, 14:59

... Exemple.... Hai bã... Ce faci bã....esti prost bã....sa moara m.......etc .....indicatii tehnico- tactice in rromanika....dar antrenor cu licenta in rromanika....f. Bina BÃãh

In Romania, daca nu esti ghiolban in exprimare, nu iei licenta Pro. De aia Sinescu de la Astra (antrenor civilizat si cultivat) n-are deocamdata licenta Pro. :))

newentry
newentry  •  10 Februarie 2013, 16:44

Frumos articol, felicitări!

kiki
kiki  •  10 Februarie 2013, 14:59

... Exemple.... Hai bã... Ce faci bã....esti prost bã....sa moara m.......etc .....indicatii tehnico- tactice in rromanika....dar antrenor cu licenta in rromanika....f. Bina BÃãh

Vezi toate comentariile (19)
Comentează