FOTBAL  »  Superliga  »  APOSTOL LA KUBAN KRASNODAR!

Apostol a lăsat Steaua şi i s-ar putea alătura lui Dan Petrescu în Rusia!

Articol de , - Publicat duminica, 21 noiembrie 2010 00:00

Iulian Apostol (29 de ani) şi-a reziliat contractul cu Steaua şi singura variantă plauzibilă este să ajungă la Kuban Krasnodar.

Steaua nu a fost o poveste cu final fericit pentru Apostol. Mijlocaşul a părăsit ieri echipa din Ghencea după numai 2 luni şi jumătate şi ar putea pleca în Rusia, sub comanda lui Dan Petrescu.

Nu mai poate juca în Liga 1
Chiar dacă nu a impresionat la Steaua, Apostol stîrneşte în continuare interesul granzilor din Liga 1. Nici nu a devenit bine liber de contract că deja intrase în atenţia celor de la Poli Timişoara. "L-am rugat pe Daniel Stanciu să culeagă date despre Apostol, dar din ce am înţeles, jucătorul vrea să plece în străinătate. Ne-ar putea ajuta", anunţa Marian Iancu, patronul bănăţenilor, la GSP TV.

Regulamentul FIFA însă nu permite ca un jucător să evolueze pentru trei echipe în acelaşi sezon, el evoluînd şi pentru Unirea Urziceni în etapele 5, respectiv 6, în total 33 de minute. Apostol este salvat de o excepţie. Mijlocaşul mai poate juca pentru un club, dacă acesta participă într-un campionat al cărui început de sezon debutează în primăvară.

Direcţia Krasnodar
"Este mai bine şi pentru mine şi pentru club", anunţa aseară Apostol. Cum o pauză pînă în vară nu intră în calcul, singura opţiune o reprezintă un campionat ce se desfăşoară pe sistemul "primăvară-toamnă". Mînă salvatoare vine de la Dan Petrescu. Promovat alături de Kuban în prima ligă din Rusia, "Bursucul" îşi începe campania de transferuri cu fostul său elev de la Unirea.


"Bursucul" l-a ridicat
Chiar dacă cei doi au avut conflicte în trecut, tehnicianul lui Kuban a fost cel care a reuşit să scoată maximum de la Apostol. Pînă să ajungă sub comanda sa la Unirea Urziceni, mijlocaşul era un jucător care se zbătea să rămînă în Liga 1. A ajuns în trei ani un campion al României şi una dintre surprizele lui Răzvan Lucescu la echipa naţională.

Tot sub îndrumarea "Bursucului", Apostol a participat cu Unirea în grupele Ligii Campionilor, ajungînd şi în "primăvara europeană". Dan îşi va pune din nou amprenta asupra carierei lui Apostol, oferindu-i primul transfer în străinătate. La Kuban, mai evoluează şi fostul atacant al Timişoarei, Gigel Bucur.

"Apostol e un jucător cu personalitate, cu care nu poţi să te pui de acord oricît ai încerca. Singura soluţie e să-l accepţi aşa cum e el. Dar eu sînt mulţumit de el, avem o relaţie OK"
DAN PETRESCU, în iulie 2009

"E o prostie ideea că am plecat din cauza criticilor lui Gigi Becali, ştiam cine e atunci cînd am semnat"
IULIAN APOSTOL

"Apostol are numai figuri în cap, se crede al doilea Maradona. La el se vede înfumurarea din mersul lui arogant, de încrezut"
GIGI BECALI, patron Steaua

"Apostol nu mai ştia cum să se bage pe sub pielea mea cînd l-am luat, îmi zicea: «Nea Gigi, îmi voi da viaţa pentru Steaua, dă-mi primă de instalare!». Eu, ca fraieru', l-am crezut şi i-am dat bani"
GIGI BECALI, patron Steaua

5 goluri a marcat Apostol în Liga 1 în cele 56 de partide alături de Dan Petrescu, nici unul în cele 17 de după plecarea sa

35 de minute a evoluat Apostol pentru Urziceni în ediţia curentă înainte de a veni la Steaua, motiv pentru care nu mai poate evolua pînă în sezonul viitor în Liga 1

Apostol la Steaua
- a încasat 100.000 de euro la semnătura contractului
- a făcut un penalty stupid în derby-ul cu Dinamo, contribuind decisiv la eşecul din "Ştefan cel Mare", scor 1-2
- a provocat autogolul lui Cribari din meciul cu Napoli, scor 3-3
- a provocat autogolul lui Pătraşcu din meciul cu Sportul, scor 4-2
- a fost singurul jucător din "lotul Urziceni" fluierat în Ghencea
- a fost cel mai criticat jucător de Gigi Becali din acest tur
- a refuzat să joace în faţa celor de la Liverpool
- a devenit ţinta ironiilor după înfrîngerea de la Galaţi, scor 0-1, cînd a ţipat către ziarişti: "Mucles!"
- a rîs în vestiar în timpul unei şedinţe ţinute de Gigi Becali

Momente "marca" Apostol
- L-a înjurat pe Petrescu. Pe vremea cînd era la Farul, Apostol l-a înjurat pe viitorul său tehnician. Petrescu a motivat: "Mi-a plăcut că are tupeu băiatul, chiar dacă m-a înjurat tot meciul".

- Conflict cu doctorul. Pe aeroportul din Glasgow, Apostol s-a certat şi a fost aproape de bătaie cu medicul Laurenţiu Oproiu pentru că a trebuit să aştepte după cei din staff la check-in. "Ce înseamnă asta? Jucătorii ar trebui să aibă prioritate!", a răbufnit atunci.

- Galamaz l-a pus la punct. Adus de la Farul, mijlocaşul nu a fost primit prea bine în vestiar. Iritat de comportamentul său, căpitanul George Galamaz i-a tras cîteva palme peste faţă.

- Stătea singur în cameră. La Unirea, acesta nu împărţea camera din cantonament cu nici un coechipier. "Ce dacă stau singur în cameră? Aşa sînt eu, mai special! Eu mă aflu aici să joc fotbal, nu să leg prietenii", a explicat acesta.

- Vestiarul se săturase de el. Colegii din vestiarul Unirii începuseră să se sature de fiţele lui: "De cînd a început să fie chemat la echipa naţională nu te mai înţelegi cu el. Se laudă că e preferatul lui Răzvan Lucescu, că-l sună selecţionerul des. Şi cînd e la lot se ţine numai după Chivu, nici nu-i bagă în seamă pe colegii lui de la Urziceni".

- I-a replicat dur "Bursucului". După un meci mai slab cu Stuttgart, Dan Petrescu l-a certat pe Apostol, iar mijlocaşul i-a răspuns pe un ton dur. A fost nevoie de intervenţia coechipierilor pentru a-i despărţi.

- L-a înjurat pe Brandan. În prima repriză a meciului cu CFR Cluj din returul trecut, Apostol a început să-l certe pe Brandan cînd acesta a primit un galben. Argentinianul a încercat să-l cameze, mîngîindu-l părinteşte pe creştet, dar a primit la schimb o serie de înjurături ca la uşa cortului.

- Interzis la medic. Dan Petrescu îi interzisese medicului să mai intre pe teren la cererea lui Apostol, bănuind că acesta simulează: "La echipa asta eu decid pe cine tratează doctorul. Dacă eu zic că nu eşti accidentat, înseamnă că nu eşti!".

Contactat telefonic, Apostol nu a negat ipoteza. Citeşte aici ce a declarat mijlocaşul!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
costinhao
costinhao  •  21 Noiembrie 2010, 16:48

MUCLES!

flava
flava  •  21 Noiembrie 2010, 16:28

Este incredibil, am cautat tot site-ul sa gasesc o stire despre meciul Poli-Otelul, dar nu am gasit nimic. Derbiul ce se joaca intre cele mai bune echipe ale campionatului la ora actuala si gsp nu scrie numic; articol despre apostol pe prima pagina, asta ne intereseaza pe noi? ce conluzie putem trage? in orice caz eu unul nu o sa mai intru pe acest site, voi apela pe viitor la alte site-uri sportive mai serioase...

biiii
biiii  •  21 Noiembrie 2010, 15:33

Caracter tipic de contraperformanta. Ii trece vremea, si o sa regrete toate astea...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează