FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

E Multescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2007 00:00

Primarul Clujului, Emil Boc, si-a dat acordul ca Gigi Multescu sa fie noul antrenor al Universitatii. La Universitatea, primarul Clujului, Emil Boc, este suveran. Edilul a avut ultimul cuvint in stabilirea inlocuitorului lui Adrian Falub pe banca tehnica.

Daca pretentiile lui Mihai Stoichita au fost considerate exagerate de catre Boc, iar "Lippi" nu a fost dispus sa mai lase din bani, urmatoarea tinta a "studentilor" a reprezentat-o fostul antrenor al Aradului, Marius Lacatus. "Fiara" a declinat insa oferta, iar urmatorul pe lista era Basarab Panduru. "Pandispan" parea dispus sa vina imediat la negocieri, insa Boc s-a opus categoric instalarii fostului tehnician al Farului si al Politehnicii Timisoara la cirma "sepcilor rosii".

In cele din urma oficialii Universitatii au gasit varianta agreata si de primarul Clujului, aceasta fiind Gheorghe Multescu. Tehnicianul, care a antrenat ultima data in liga a treia din Turcia, va fi ajutat de secundul Dorel Chiriac si de preparatorul fizic de origine turca, Yucsel Yesilova. "In principiu ne-am inteles. Voi veni miine (n.r. azi) la Cluj sa semnam actele. Am fost de acord sa ramina in staff-ul tehnic si Feri Dican", a precizat Multescu.

100.000 de euro este suma totala pe care o vor incasa la "U", Multescu si colaboratorii sai, pina la finalul campionatului

"Actionarii l-au agreat pe Multescu si in special domnul Boc"
Sorin Vadana

"Lippi", scump pentru "U"

Ieri dimineata sefii Universitatii (foto) s-au strins in biroul primarului Emil Boc pentru a-i aduce la cunostiinta edilului pretentiile financiare impuse de Mihai Stoichita pentru a prelua banca tehnica a "sepcilor rosii". "Lippi" a cerut aproximativ 25.000 de euro pe luna pentru intreg staff-ul tehnic plus bonusuri daca salveaza echipa de la retrogradare. Boc a respins categoric doleantele lui Stoichita, oferind maxim 15.000 de euro. In aceste conditii, "Lippi" a refuzat sa o antreneze pe "U" Cluj. 

"Nu aventurieri"
Chiar daca nu a mai ajuns pe banca tehnica a Universitatii, Mihai Stoichita spera ca "studentii" sa evite retrogradarea. "Nu s-au putut satisface toate acele conditii puse de mine si atunci am refuzat politicos. Au fost mai multe cerinte printre care si aducerea unor jucatori la iarna. Sper sa le fie bine si sa nu gaseasca aventurieri pentru banca tehnica", a spus Stoichita.

Bust pentru fondator

Considerat parintele Universitatii Cluj, Iuliu Hatieganu are din nou un bust la Cluj-Napoca. Acesta a fost instalat ieri la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", dupa interventia presedintelui Consiliului Judetean, Marius Nicoara. Iuliu Hatieganu (1885-1959) este recunoscut pentru cercetarile in domeniul tuberculozei, a fondat scoala de medicina interna clujeana si a fost membru al Academiei Romane. De asemenea, a avut un rol determinant in infiintarea clubului "U", in 1919. Din fonduri proprii, colecta publica si bani de la Astra, a creat Parcul Central, destinat miscarii sportive si tinerilor, pe care l-a dedicat unicului sau copil, mort la 8 ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează