FOTBAL  »  Superliga  »  INCIDENTE LA PROTESTE

E oficial! Parchetul confirmă pentru GSP: "Ultraşii au creat protestele violente din Piaţa Victoriei!"

Scutierii au purtat lupte grele cu huliganii dezlănţuiţi // FOTO Alex Nicodim
Scutierii au purtat lupte grele cu huliganii dezlănţuiţi // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2017 00:00

Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a confirmat pentru Gazetă că o parte dintre persoanele arestate după incidentele de pe 1 februarie din faţa Guvernului sunt fani ai mai multor echipe de fotbal din România.

Ancheta violenţelor din Piaţa Victoriei, din noaptea de 1 spre 2 februarie, avansează cu paşi repezi. În urmă cu câteva zile, după o contestaţie formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, Tribunalul Bucureşti a decis să emită mandate de arestare preventivă pentru cinci dintre persoanele implicate în incidentele din Bucureşti.

Noi decizii ale procurorilor

Ionuţ Cristian Dinu, Răzvan Marian Radu, Alexandru Marius Boşcu şi Daniel Ionuţ Ion au fost acuzaţi de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Andrei Lucian Dumitrescu este cercetat pentru complicitate la ultraj.

Pe lângă aceştia, procurorii au impus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele lui Nicolae Bogdan Dobre, Marius Jitie, Andrei Cătălin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu şi Milan Miroslav Raşcov.

După seara de 2 februarie s-a scris şi au apărut informaţii clare că cei care au întrerupt protestul celor 100.000 de persoane din faţa Guvernului României, au intrat în conflict cu Jandarmeria, au folosit petarde, torţe şi-au incendiat mai multe panouri publicitare din Piaţa Victoriei făceau parte din cele trei mari galerii bucureştene, Dinamo PCH, Steaua SUD şi Rapid, dar nimeni n-a confirmat informaţiile oficial!

Parchetul confirmă

În urma unei solicitări trimise de Gazeta Sporturilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a răspuns: "Vă comunicăm faptul că unele dintre persoanele inculpate în cauza privind protestele violente din Piaţa Victoriei FAC PARTE DIN GALERIILE UNOR ECHIPE DE FOTBAL DIN ROMÂNIA!

Precizăm că în cauză cercetările continuă pentru lămurirea situaţiei de fapt şi strângerea tuturor probelor necesare soluţionării cauzei, iar procurorul de caz apreciază că prin comunicarea mai multor informaţii din dosar se periclitează rezultatul anchetei!" este o parte din răspunsul pe care Gazeta l-a primit de la Parchet.

"Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică. De asemenea, unul dintre inculpaţi a expus un banner pe care era inscripţionat un mesaj prin care îndemna publicul să săvârşească infracţiuni, iar altul a săvârşit acte de exhibiţionism în mijlocul mulţimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor"
punct de vedere al reprezentanţilor Poliţiei Capitalei

"Se exceptează spre comunicare următoarele informaţii: privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare"
răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti

3.000de materiale pirotehnice au găsit poliţiştii asupra persoanelor reţinute în noaptea de 1 februarie, dar şi obiecte periculoase, cuţite şi bricege, obiecte strict interzise la astfel de manifestări

2 jandarmi au suferit leziuni în acea seară de proteste, după ce au fost atacaţi de ultraşi cu petarde şi cu cărămizi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
1603630919884559
Belciug Gigi  •  18 Noiembrie 2018, 16:42

Niciunul nu e membru al galeriei dinamo! sunt de la steaua si rapid! sunteti incredibili! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

870797579666969
Ernest Pap  •  08 Martie 2017, 14:31

Ca să fie învățătură de minte acești golani fiecare să plătescă o amendă de cel puțin 100 000 de euro care să fie virați în contul Primăriei pentru repararea distrugerilor făcute și din cei 11 (atâția am numărat în articol) să se alcătuiască o echipă care să fie pusă la muncile necalificate în folosul comunității pentru curățenie ,reparații și igienizări.

ultra_tei
ultra_tei  •  08 Martie 2017, 12:33

Inca o mostra de "jurnalism": "Vă comunicăm faptul că unele dintre persoanele inculpate în cauza privind protestele violente din Piaţa Victoriei FAC PARTE DIN GALERIILE UNOR ECHIPE DE FOTBAL DIN ROMÂNIA!" De ce n-ati scris cu caps lock si "UNELE DINTRE PERSOANELE INCULPATE"? Cum facem cu Dinamo?! Nu e niciunul dintre cei mentionati membru a galeriei Dinamo. Rusine, "popor tanar si frumos"!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează