FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

E vremea lui Contra! Mutu și-a impus voinţa: Andone dat afară, “Guriţă” la un pas să preia Dinamo, varianta de rezervă e Niculescu

Articol de , - Publicat miercuri, 15 februarie 2017 00:00

Dinamo s-a despărţit aseară de Ioan Andone. Cosmin Contra a devenit opţiunea 1, fiind chemat de urgenţă la Bucureşti. Clau-gol a ajuns soluţia secundă

"Câinii" ar putea începe astăzi "era Cosmin Contra" în Ştefan cel Mare. La câteva luni distanţă după ce a refuzat o propuneră fermă din partea roş-albilor, "Guriţă" a fost convocat astăzi de urgenţă la sediul clubului pentru o discuţie cu Ionuţ Negoiţă şi Adrian Mutu. Aşa cum GSP.RO a informat încă de luni noaptea, după meciul cu Concordia (1-2), Contra a fost prima soluţie de schimb a lui Ioan Andone, propusă chiar de directorul general, bun prieten şi susţinător al lui Contra. "Guriţă" soseşte astăzi la Bucureşti, din Spania, iar Mutu l-a îmbiat să preia Dinamo şi s-o ducă în play-off, in extremis.

"Sunt şanse"

Liber de contract după despărţirea de Alcorcon, Contra a lăsat să se înţeleagă că ia în calcul oferta "Briliantului", urmează să discute azi şi cu patronul. E mult mai decis decât în toamnă. Antrenorul de 41 de ani, care are în palmares Cupa României cu Petrolul Ploieşti în 2015, a precizat că este foarte interesat de Dinamo:

"Postul e vacant, vom vedea. Putem să ne înţelegem, de ce nu? Nu ştiu detalii, nu are rost să vorbesc aşa, de dragul de a o face"

"E o provocare, Dinamo e Dinamo, eu am jucat acolo. Aş prelua Dinamo şi acum, cu 3 etape înainte de finalul sezonului. Sunt şanse la play-off, deci nu aş prelua echipa în play-out"

"Depinde de ce are de gând şi clubul. Dacă joacă în play-out şi vrea să câştige Cupa României şi Cupa Ligii, se poate vorbi şi de antrenat în play-out"..

"Jucătorii nu sunt 100% în regulă fizic"

âContra l-a devansat azi-noapte pe Claudiu Niculescu. Antrenorul de 40 de ani, liber de contract şi el, în prezent unul dintre colaboratorii Digi Sport, era preferatul lui Ionuţ Negoiţă până la rezilierea contractului de către Ioan Andone. O soluţie apreciată şi de către fani, Claudiu urmează să revină şi el astăzi în Bucureşti, însă n-a părut convins de posibilitatea de a prelua Dinamo urgent. Conducerea clubului l-ar fi vrut pe Clau-gol în echipă cu Danciu-gol, o mutare ce-ar fi fost un boom şi pentru fanii care s-au îndepărtat de formaţia roş-albă. Niculescu a rămas să se mai gândească până astăzi la variantă. Ce spune fostul "Lunetist":

"Normal, mi-aş dori să antrenez Dinamo, dar nu am vorbit nimic, am tot fost vânturat în ultima vreme la multe echipe. La Dinamo am avut cei mai frumoşi ani din cariera de fotbalist. E greu să refuzi o asemenea echipă, dar nu depinde doar de mine"

"Şansele de calificare în play-off sunt mici, însă nu e imposibil. Poate conducerea a vrut un şoc la echipă prin plecarea lui Andone. Din păcate, din ce am auzit, jucătorii care au venit acum nu sunt 100 la sută din punct de vedere fizic, în condiţiile în care mai sunt două săptămâni până la finalul sezonului"

"Eu am tras un semnal de alarmă încă din perioada de pregătire, când am văzut că se amânau transferurile. Am zis că există riscul ca Dinamo să rateze play-off-ul şi se cam adevereşte, din păcate. Antrenorul care va veni, trebuie să-şi asume asta şi să încerce să scoată echipa din această situaţie".

Despărțire de Valentine's Evening

Dinamo a rezolvat aseară ceea ce n-a reușit în luna octombrie 2016. Să scape de Ando. Ionuț Negoiță a ajuns la un acord cu fostul antrenor pentru a rezilia contractul înainte de termen. După ore întregi de negocieri, "Fălcosul" a acceptat. Oficialii au evitat să spună câte procente va primi Andone din cei 150.000 de euro, clauza de reziliere.

Rezervele rezervei

Dinamo mai are două soluţii de back-up dacă azi nu se va rezolva nici cu Contra, nici cu Niculescu. Adrian Falub (45 de ani) - ultima oară a fost la Concordia Chiajna, în ediția trecută, acum e liber de contract. Falub a dus U Cluj în finala Cupei României în 2015. Ar accepta imediat oferta, dacă se va ajunge la el. Liviu Ciobotariu (45 de ani) - liber de contract după ce și-a reziliat acordul cu Al Faisaly, Ciobi a mai fost antrenor în Ștefan cel Mare, din iulie 2011 până în aprilie 2012. Cu el, Dinamo a fost ultima oară aproape de a câștiga titlul, fiind 20 de etape pe locul 1. Doar că finalul primăverii a fost nefast pentru "câini" și Dario Bonetti i-a luat locul. Ciobi a avut un procentaj al victoriilor de 52 la sută ca antrenor al roș-albilor.

Interzis în cantonament

Relațiile dintre Ioan Andone și Adrian Mutu ajunseseră glaciale. Iar "Briliantului" i s-a transmis pe un ton diplomat să nu mai vină în cantonament la Săftica să vorbească echipei, întrucât acest detaliu îl enerva pe antrenor!

Imediat după eșecul de la Chiajna, directorul general și-a luat revanșa, declarând pe un ton răspicat: "Eu nu cred că e vorba de jucători aici, nu e o lipsă de valoare. E normal să i se ceară demisia lui Andone!".

Va putea critica echipa

După despărțirea de Dinamo, Ioan Andone va rămâne în fenomen și-și va putea expune părerea despre jocul echipei pe mai departe. "Fălcosul" va continua să fie expert la Dolce Sport, acolo unde a fost și aseară, când a vorbit despre meciurile din Champions League. Și vara trecută, antrenorul a fost colaborator al stației TV, analizând chiar prestațiile "tricolorilor" în Franța, la Campionatul European.

Cum a comentat Andone la Dolce:

  • "E clar, mai bine schimbi o singură persoană, decât toată echipa. Am trecut prin prea multe în viață ca să scuip acolo unde am mâncat. Am bătut palma și am plecat. Am renunțat și la clauză, și la tot. Am avut o ședință doar eu și domnul Negoiță"
  • "Dă, Doamne!, să reușească mai mult cel care va veni! Poate, cine știe, voi mai reveni cândva la Dinamo"
  • "Nu știu dacă Mutu e bucuros acum, trebuie să fie mult mai clar în tot ce spune. El declară lucruri generale pe care nimeni nu le înțelege! A fost în aceeași barcă, alături de mine, eu mi-am dat acceptul să vină. Trebuia să-și facă meseria și să-mi aducă jucătorii pe 6 ianuarie. Şi când au venit jucătorii?! Dacă fiecare își făcea treaba ca lumea, pe bucățica lui, nu am fi ajuns aici"

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
ray51
ray51  •  15 Februarie 2017, 13:29

LOTUL d-le dir gl., LOTUL... Cosmin are un fix cu Spania, asa ca nu face 'purici la caini'. Negoita are pb insurmontabile cu Badea, cu insolventa redivivus. Vrenuri grele.

bufnila
bufnila  •  15 Februarie 2017, 12:08
Postat de Ziba Zina pe 15 Februarie 2017, 11:54

Negoita face mare gresala si merge pe mana lui Mutu. O fi fost el un jucator bun , dar in rest este dezastru. Individul asta nu va fi nici odata un om serios pe care sa poti conta. Golania nu-i va iesi din cap chiar daca spune asta de fiecare data cand se insoara. Este un soi rau care nu se va mai face bine.

O sa-i traga o teapa Mutu lui Negoita de nu o sa se mai pise drept in veci.

1819710608299713
Ziba Zina  •  15 Februarie 2017, 11:54

Negoita face mare gresala si merge pe mana lui Mutu. O fi fost el un jucator bun , dar in rest este dezastru. Individul asta nu va fi nici odata un om serios pe care sa poti conta. Golania nu-i va iesi din cap chiar daca spune asta de fiecare data cand se insoara. Este un soi rau care nu se va mai face bine.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează