FOTBAL  »  Superliga  »  ŞEDINTĂ LPF

Echipa lui Mititelu, DEZAFILIATĂ OFICIAL. Decizia e DEFINITIVĂ! » Cîrţu: "Este vina lui Mititelu. Craiova nu trebuia să ajungă aici!!"

Adunarea Generală a FRF foto: Raed Krishan +23   FOTO
Adunarea Generală a FRF foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 14 mai 2012 15:53

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat astăzi dezafilierea clubului Universitatea Craiova şi declararea lui Marian Iancu persoana non-grata. Vezi mai jos desfăşurarea şedinţei.

UPDATE 14:00 » Sorin Cîrţu şi Rodion Cămătaru au fost invitaţi la Adunarea Generală de astăzi pentru a transmite autorităţilor locale decizia luată în cazul Universităţii. "E o decizie corectă. Mititelu are o mare parte din vină, dar nu e în totalitate vina lui. Neimplicarea autorităţilor a fost o mare greşeală. Universitatea trebuia să fie ca un muzeu pentru autorităţi. Dacă va fi nevoie de mine mă voi implica. E o situaţie inedită la care nu m-am gîndit.

UPDATE 13:55 » Cristi Balaj, care a praticipat la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal şi-a justificat alegerea de a se abţine în cazul Universităţii Craiova, deşi consideră decizia una corectă. "M-am abţinut chiar dacă decizia o consider corectă. Nu mă pot disocia din calitatea de arbitru şi voi mai oficia meciuri la Craiova. Am demonstrat că nu avem nimic cu fotbalul din Craiova, ci  doar că ne-am dezis de practicile unor oameni", a spus Cristi Balaj.

UPDATE 12:28 » În urma propunerii făcute de Vasile Mihu, membru AJF Constanţa, Adunarea Generală a votat ca persoanele anchetate în cazuri penale să nu mai fie suspendate din fotbal pînă în momentul în care nu se dă o decizie finală la proces.

”Propunerea asta protejeaza pe toată lumea”, a declarat Sandu după vot.

UPDATE 12:20 » Marian Iancu a fost declarat persona non-grata în urma votului de la Adunarea Generală: 188 - pentru, 1 - împotriva şi 2 abţineri.

Ce înseamnă persoana non-grata: O persoană declarată "indezirabilă" nu mai are dreptul de a figura în organigrama vreunui club şi nu are drept de reprezentare, în calitate oficială. Poate participa la jocurile de fotbal doar în calitate de spectator.

UNIVERSITATEA CRAIOVA A FOST EXCLUSĂ DIN FOTBAL
UPDATE 12:10 »
În urma hotărîrii referitoare la cazul Universităţii Craiova, Mircea Sandu a făcut următoarele propuneri: ”Avînd în vedere că nu e normal ca un oraş să sufere din cauza unei persoane iresponsabile, propun Adunării Generale să acorde un loc în Liga a II-a pentru o echipă din oraşul Craiova, urmînd ca autorităţile locale să înscrie formaţia. Domnule Cîrţu, preluaţi frîiele!”.

Dumitru Dragomir: ”Vă felicit pentru decizia dezafilierii Craiovei”

Hotărîrea lui Mircea Sandu a fost aprobată de Adunarea Generală. ”O decizie dreaptă pentru o societate nouă”, a spus Sandu. FRF va da în judecată ANS deoarece a eliberat acelaşi Certificatul de Identitate Sportivă pentru două societăţi înfiinţate de Mititelu pe Universitatea Craiova.

UPDATE 12:06 » Universitatea Craiova a fost dezafiliată oficial. Cum s-a votat: 168 - pentru, 18 - abţineri, 5 - împotrivă.

UPDATE 11:57 » A început judecarea cazului dezafilierii Universităţii Craiova. Mircea Sandu a făcut un scurt istoric al cazului, apoi a vorbit despre acest subiect, explicînd că Universitatea Craiova a încălcat grav regulamentul şi principiile specificităţii sportului prin plîngerile penale făcute împotriva membrilor Comitetului Executiv.

În sală se află două foste mari glorii ale Craiovei, Rodion Cămătaru şi Sorin Cîrţu, dar şi Viorel Păunescu.

UPDATE 11:45 » Trezorierul Vasile Filimon a anunţat bugetul FRF pe anul 2012. Venituri 8,15 milioane de euro şi cheltuieli 14 milioane de euro, urmînd ca diferenţa să fie acoperită din excedentul din 2011

UPDATE 11:40 » Mandatul lui Mircea Sandu pentru administrarea bazei de la Mogoşoaia s-a prelungit

ATAC DUR al lui Mircea Sandru asupra conducătorilor din Liga 1

Reacţia lui Adrian Mititelu în urma deciziei luată de Adunarea Generală: ”Este o infractiune foarte gravă ce s-a întîmplat astăzi. Persoana juridică FRF nu ne poate judeca pentru că sînt în conflict cu noi. Decizia nu are nici o importanţă pînă cînd nu va fi inscrisă. S-a lucrat toată săptămăna la asta. Este o maşinărie de vot aşa cum spunea şi Marian Iancu. Doar 24 de persoane aveau drept de vot. Este o simbioza între Sandu şi Neţoiu. O societate pe care ai dezafiliat-o nu o poţi înlocui cu alta. Este o chestiune extrem de gravă”, a declarat Mititelu la sportro.
UPDATE 11:30 »
Mircea Sandu a continuat seria declaraţiilor, de această dată avînd un atac dur asupra lui Marian Iancu şi a lui Adrian Mititelu, dar şi asupra conducătorilor din fotbalul românesc. Acesta a afirmat că numeroase cluburi din România au dispărut din cauza problemelor financiare, dar şi din cauza oamenilor care distrug fotbalul, explicînd că Mititelu şi Iancu sînt doi dintre aceştia: ”Sînt oameni care nu merită să facă parte din lumea noastră. Adrian Mititelu şi Marian Iancu au nenorocit nu doar două cluburi mari, ci şi două oraşe de tradiţie”. Mircea Sandu i-a atacat şi pe conducătorii din Liga 1, mărturisind că din cauza scandalurilor şi a declaraţiilor pe care le fac la televizor, FRF a pierdut patru sponsori importanţi.

UPDATE 11:27 » Mircea Sandu, preşedintele FRF, a făcut primul anunţ important în cadrul Adunării Generale: ”Poli Timişoara şi-a retras dosarul de licenţiere în urmă cu patru zile”. În aceste condiţii, deşi se află pe locul doi în Seria 2, Poli Timişoara nu mai poate reveni în Liga 1.

UPDATE 11:15 » Nicolae Rainea, fostul mare arbitru internaţional a fost primul care a luat cuvîntul în cadrul Adunării. Acesta a declarat că este supărat pe Mircea Sandru că nu l-a invitat la finala Europa League, însă l-a felicitat pe preşedintele FRF pentru organizarea acestui eveniment.

UPDATE 11:00 » Adunarea Generală a FRF a început, debutul fiind marcat cu proiectarea unui film despre finala Europa League. S-a întrunit cvorum pentru ca Adunarea să fie statutară, din cei 238 de membri sînt prezenţi 191.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (411)
terminatorul2
terminatorul2  •  15 Mai 2012, 03:32
Postat de rica1raducanu pe 15 Mai 2012, 00:25

Jos belielile !!!

ce mă ???

olteanftw
olteanftw  •  15 Mai 2012, 02:19

Soarta unei legende a fost stabilita de niste super echipe din liga III: Petrotub Roman, ABC Stoicescu, Viitorul Axinetele, Victoria Chirnogi, Eolica Baia, Conpet Cireşu, AFC Comprest GIM Bucureşti, Damila Măciuca, Girom Albota, CS Vişina Nouă, SC Minerul Jilţ Mătăsari, Metaloglobus Bucureşti, Ghecon Lăpuşata, Autocatania Caransebeş, Millenium Giarmata, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic etc

rica1raducanu
rica1raducanu  •  15 Mai 2012, 00:25

Jos belielile !!!

Vezi toate comentariile (411)
Comentează