FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACT

EXCLUSIV Edi Iordănescu, acuzat că a antrenat în Liga 1 cu un contract negociat ocult și înregistrat ilegal la FRF: „O rudă prin alianță cu antrenorul a propus contractul”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2022 08:15 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 08:55

Edward Iordănescu (44 de ani) este prins la mijloc în războiul dintre Ioan Mărginean, fostul președinte al clubului Gaz Metan Mediaș, și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar care a coordonat la început procesul de insolvență al grupării ardelene.

Potrivit unui raport depus la Tribunalul Sibiu, fostul administrator judiciar al clubului Gaz Metan Mediaș, Edi Iordănescu a fost numit antrenor de Ioan Mărginean, în 2019, în baza unui „contract negociat ocult”, prin intermediul unei rude, Anca Iordănescu, avocat al clubului.

Dan Petrescu, reacție suburbană la adresa reporterului GSP prezent în Turcia » L-a înjurat în timpul conferinței! Ulterior, antrenorul și-a prezentat public scuzele
Sivasspor - CFR
Dan Petrescu, reacție suburbană la adresa reporterului GSP prezent în Turcia » L-a înjurat în timpul conferinței! Ulterior, antrenorul și-a prezentat public scuzele

Mai mult, Zăvăleanu a reclamat faptul că angajamentul semnat cu Edi Iordănescu a fost înregistrat ilegal la FRF, deoarece nu avea avizul său. Viciu juridic care, susține Zăvăleanu, ar fi putut conduce la pierderea meciurilor la „masa verde” de către Gaz Metan.

„Contract deosebit de împovărător”

În opinia lui Zăvăleanu, contractul lui Iordănescu jr. „a fost creat deosebit de împovărător pentru Gaz Metan Mediaș”.

Răzvan Zăvăleanu a explicat judecătorului sindic de ce nu a aprobat contractul lui Edi Iordănescu:

La momentul încheierii acestui contract cu antrenorul Iordănescu Marius Edward, Administratorul special Ioan Mărginean din nou nu a respectat prevederile Legii nr. 85/2006, nesolicitându-se și implicit neobținându-se avizul administratorului judiciar asupra acestor demersuri de natură a contraveni obligațiilor asumate de debitor prin Planul de reorganizare.

„Îi erau puse la dispoziție instrumente juridice”

Administratorul judiciar a adăugat: „Important de precizat este faptul că, contractul semnat cu antrenorul Iordănescu M.E. a fost înregistrat la FRF fără să fi fost contrasemnat de administratorul judiciar, fapt care putea duce la pierderea tuturor meciurilor care s-au desfășurat cu acest antrenor pe bancă, în măsura în care vreo parte interesată ar fi sesizat acest aspect”.

Zăvăleanu a mai precizat în document: „Refuzul administratorului judiciar privind avizarea unui astfel de contract s-a bazat pe faptul că, a fost un contract negociat ocult, care presupunea obligații financiare mari în sarcina debitoarei Club Sportiv Gaz Metan Mediaș, cu titlu de salarii și prime, iar antrenorului îi erau puse la dispoziție instrumente juridice care nu puteau fi transmise de către administratorul special către o persoană fără calitate (cum ar fi managementul financiar sau managementul general al clubului)”.

Soția vărului lui Iordănescu a propus contractul

Și încă o dezvăluire din dosar făcută de Zăvăleanu: „Mai mult, contractul dintre club și antrenorul Edward Iordănescu a fost propus (din partea antrenorului!!!) de către doamna Anca Iordănescu, avocat al clubului, dar și rudă prin alianță cu antrenorul, deși se afla într-o stare de evidentă incompatibilitate. 

De altfel, contractul, care a fost înregistrat ilegal la FRF, fără viza Administratorului judiciar, a fost creat deosebit de împovărător pentru Gaz Metan Mediaș”.

Anca Iordănescu este soția lui Valentin Iordănescu, vărul lui Edi Iordănescu. Selecționerul și Anca Iordănescu sunt asociați în Societatea Community Sports SRL, alături de frații lui Edward, Andrei și Alexandru. Valentin Iordănescu avea să fie numit președintele Gazului, în iulie 2020, după ce clubul a ieșit din insolvență.

„Erau variante mult mai oportune”

Administratorul judiciar susținea la vremea respectivă că nu se impunea angajarea antrenorului Edward Iordănescu având în vedere situația financiară precară în care se afla Gaz Metan Mediaș. Răzvan Zăvăleanu: 

Administratorul special angajând debitoarea în raporturi de natură a genera costuri considerabile fără a se lua în considerare, în mod lipsit de justificare, variantele mult mai oportune pe care clubul le avea la dispoziție - menținerea d-nului Teja M. ca antrenor sau chiar preluarea acestei funcții de către d-nul Pustai Cristian, care era angajatul clubului, plătit cu o remunerație lunară serioasă. 

8.000 de euroa avut salariu Edi Iordănescu ca antrenor la Gaz Metan Mediaș

Edi Iordănescu, un an și 6 luni, la Mediaș

Edward Iordănescu a fost antrenor la Gaz Metan în perioada 7 ianuarie 2019 - 1 iunie 2020, interval în care a condus echipa în 42 de meciuri. El a preluat echipa după ce Mihai Teja a fost lăsat să plece la FCSB. În primul sezon Edi a clasat echipa pe locul 7, iar în cel de-al doilea a dus-o în play-off. 

Nemulțumit că situația financiară a clubului s-a adâncit și mai mult pe fondul pandemiei de Covid, Iordănescu și-a reziliat contractul cu o lună înainte de finalul campionatului. Edi a revenit în circuit în decembrie 2020, când a semnat cu CFR Cluj.

Gaz Metan Mediaș a intrat în faliment, după ce a retrogradat din Liga 1 la sfârșitul campionatului 2021/2022, depunctată cu 50 de puncte, din cauza datoriilor, și a încheiat play-out-ul pe ultimul loc, cu -46 de puncte. 

Edi Iordănescu, antrenor-politic

În ianuarie, după ce a fost numit selecționer, Edi Iordănescu a fost ținta unor dezvăluiri-bombă făcute de Marin Condescu. Fostul președinte al celor de la Pandurii a declarat că Iordănescu jr. ar fi fost înscăunat cu sprijin politic la echipa gorjeană, în 2015, prin comanda directă a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de interne. 

Condescu îi impută lui Edward inclusiv iminentul faliment al clubului Pandurii. Recent, Mircea Sandu (70 de ani) a redeschis tema Iordănescu jr. antrenor-politic. Fostul șef al FRF declarat într-un interviu pentru GSP că Anghel Iordănescu e principalul vinovat pentru numirea și menținerea în funcție a lui Edi Iordănescu ca selecționer, datorită relațiilor pe care le-ar avea în lumea politică și a Serviciilor.

„Mă oprește lumea și mă tot întreabă: «Băi, în sufrageria lui Oprea s-a decis și selecționerul?!". I-auzi ce mă întreabă pe mine lumea! Nu știu, chiar nu știu». Dar eu îmi permit să-l acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi antrenor la echipa națională... Sau Maior sau...". 

VIDEO. Edi Iordănescu, analiză a grupei pentru calificarea la EURO: „Putem ataca primul loc”

Citește și:

Dică și Gnohere, criză de râs la antrenamentul lui FCSB: „Vezi că ești pe live! Ai prins-o pe asta?”

Echipa ideală a turului de sezon regulat: surprize uriașe în Dream Team-ul InStat!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
francklin67
francklin67  •  27 Octombrie 2022, 21:43

Acest *** are numai nerealizari ,a plecat de peste tot inaintea expirarii contractului si a primit o duzina de bani pentru reziliere.Nu are nici un jucator descoperit ín toata cariera de antrenor .Cum bine a scris cineva aici la comenturi fara vantul politic din spate era doar un antrenor de liga 3 .E ZERO BARAT Edy Iordanescu -POLITICO la fel a fost iconarul de tatsu,doar ca a avut JUCATORI la dispozitie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

francklin67
francklin67  •  27 Octombrie 2022, 21:25
Postat de BrandomStark pe 27 Octombrie 2022, 10:08

Pai nu voi astia de la Gsp il sustineati ??? Nu zicea alunecosul ala de geambas numai nasoale de Loti cand a refuzat bataia de joc a federatiei??? Toata lumea stie de Edi politico, omul asta , fara sprijin politic nu numai ca nu era selectioner, dar n-ar fi antrenat nici la liga a treia, ca nu-l duce capu'! Habar nu are, nu stie nimic, e 0 barat! Impostorul suprem! Da na , cine sa se sesizeze??? Cele mai proaste rezultate ale nationalei din istorie si noi il tinem selectioner doar pentru ca tine cu dintii de scaun si are tasu' tot PSDul si pe Dancu in spate! Acelasi Dancu care-l tine in functie pe Burleanu si va finanteaza voua fituica, sa nu dati faliment, cum bine au aratat OAMENII de bine de la recorder in Pretul tacerii! Deci cine sa-l dea afara pe impostorul incompetent??? Cine cand voi presa sunteti parte din problema, nu din solutie !

Un coment care merita publicat zilnic ín prima pagina pana Politrucii se satura sí dispar ca magarul ín ceata din preajma Fotbalului.Felicitari

paolo11
paolo11  •  27 Octombrie 2022, 15:35

"Iordănescu are un contract ocult". Or fi fost bubulii in cauza...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează