FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

ANALIZĂ GSP Edi Iordănescu are o mare problemă înaintea meciului cu Dinamo: FCSB, DEFICITARĂ pe un post-cheie

Edi Iordănescu are o mare problemă înaintea meciului cu Dinamo / Sursă foto: GSP +18   FOTO
Edi Iordănescu are o mare problemă înaintea meciului cu Dinamo / Sursă foto: GSP

Articol de , , - Publicat joi, 09 septembrie 2021 22:20 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 22:24

FCSB - DINAMO. Roș-albaștrii au pierdut aproape 90% din marcatorii ultimilor 3 ani în derby-urile cu rivala din Ștefan cel Mare. Cele mai grele absențe sunt reprezentate de Tănase și Coman, care au înscris în această perioadă peste jumătate dintre reușitele roș-albaștrilor. 

Vicecampioana are probleme mari de lot înaintea derby-ului cu Dinamo de duminică seara, de pe Arena Națională. Chiar dacă va întâlni o echipă aflată în mare suferință, trupa pregătită de Edi Iordănescu nu se va putea baza pe oamenii care au dus greul în ultimii ani în jocurile cu marea rivală. 

Practic, din 2018 și până astăzi, în cele 9 confruntări directe, care au avut loc în campionat și Cupa României, golurile au fost marcate într-o proporție covârșitoare de fotbaliști care acum nu se mai regăsesc în lotul roș-albaștrilor sau care nu sunt disponibili pentru a fi folosiți duminică.

Vestea proastă pentru FCSB: lipsesc Tănase și Coman

Cele mai grele absențe sunt chiar ale vedetelor din lotul FCSB. Tănase și Coman au fost, de departe, cei mai importanți jucători ai clubului lui Becali în jocurile cu Dinamo. Tănase are mai mult de o treime din golurile înscrise de FCSB, iar Coman are și el 3 reușite. Amândoi vor lipsi de această dată.

Ei sunt accidentați și perioada lor de inactivitate se va prelungi chiar și dincolo de următoarea pauză a Ligii 1 cauzată de meciurile echipei naționale cu Germania și Armenia, pe 8 și 11 octombrie. 

Edi Iordănescu are o mare problemă înaintea meciului cu Dinamo: FCSB, DEFICITARĂ pe un post-cheie
Tănase a suferit o entorsă la glenza dreaptă în derby-ul cu CFR Cluj / Sursă foto: GSP

Pe lista marcatorilor FCSB în tot acest interval de timp apar și alți jucători care nu vor evolua poimâine. De la Gnohere la Adi Petre și de la Adi Popa la Cristi Dumitru. Singurii care au înscris și la care Edi Iordănescu poate apela sunt Olaru și Iulian Cristea.

Vestea bună: revine Claudiu Keșeru 

În schimb, fanii FCSB-ului au parte și de vești bune. Unul dintre oamenii care au cifre formidabile în aceste confruntări a revenit la echipă și va fi titular. Numele lui: Claudiu Keșeru. 

În 2015, când a jucat în roș-albastru, atacantul a bifat 3 prezențe în Derby de România și de fiecare dată a reușit să marcheze. Le-a intrat imediat în grații suporterilor și a devenit unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din lotul echipei. 

Acum, a revenit la echipă, după ce a reziliat contractul cu Ludogoreț, și mare parte din speranțele ofensive ale lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Dinamo se leagă de randamentul său.

Edi Iordănescu are o mare problemă înaintea meciului cu Dinamo: FCSB, DEFICITARĂ pe un post-cheie

Puține variante, puține goluri în Liga 1

În lipsa cuplului Tănase - Coman, FCSB va avea de ales dintr-o listă care, cu excepția lui Keșeru, nu arată foarte ofertant. Mai ales raportat la numărul de goluri reușite pe prima scenă.

Cel mai bine stă nou-venitul Valentin Gheorghe, 20 de reușite în Liga 1. Puștiul Octavian Popescu are 6 goluri, Cordea 4, în vreme ce Dumiter are doar două goluri. Dintre mijlocași, cele mai bune cifre le are Darius Olaru, care are 18 goluri în campionat, în tricoul celor două echipe cu care a jucat: Gaz Metan Mediaș și FCSB.

113 goluriau marcat împreună, exclusiv în meciurile din Liga 1, Florin Tănase și Florinel Coman

VIDEO Constantin Budescu: „Nu am fost accidentat, am fost mușcat de un păianjen”

Citește și alte știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Controversă maximă în cazul Budescu: e sau nu e suspendat? FCSB cere lămuriri, FRF și LPF se contrazic

VIDEO Alexandru Tudor s-a spovedit public după 13 ani! Recunoaște în premieră greșelile din spatele marelui scandal pe care l-a provocat la Steaua - CFR Cluj

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cornelcc
cornelcc  •  10 Septembrie 2021, 22:16

Se intalnesc doua echipe in degringolada totala, dar din motive diferite. Clar un avantaj de partea Stelei, lotul mai valoros. Ramane sa se si impuna.

andy_dm
andy_dm  •  10 Septembrie 2021, 10:24

Deja fituicarii cauta scuze pentru infrangerea care se profileaza pentru fc fcsb. Dupa inca 2-3 batai crunte, *** va fi istorie la ilfoveni din popesti leordeni, iar ciobanul isi va desfiinta singur petardele umflate cu ajutorul presei. Fara arbitrii pusi cu mana de Deaconu Bricheta sa-l ajute pe ciobanul infractor si fara traditionalele ”omenii” fc fcsb nu prinde anul asta nici macar loc in play-off

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tinn
tinn  •  10 Septembrie 2021, 09:18

"Analiștilor" căutați un meci de cupă la care erau deficitare toate posturile, dar au jucat niște copii de 17-18 ani și le-au dat 4

Vezi toate comentariile (12)
Comentează