FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Edi Iordănescu a răbufnit » Cere măsuri mai dure în plină pandemie de coronavirus: „Am demonstrat că suntem mai «inteligenți»”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2020 08:34

Edward Iordănescu (41 de ani) a avut un mesaj dur pe contul de Facebook, în care a criticat modul în care autoritățile din România au acționat contra pandemiei de coronavirus.

Antrenorul celor de la Gaz Metan le-a cerut autorităților să ia măsuri mai dure, precum alte state din lume, și crede că izolarea totală ar fi cea mai bună decizie pentru a preveni răspândirea virusului.

„Ţări mai dezvoltate şi mai civilizate decât România au decis izolare totală: Italia, Franţa, Spania, Germania, urmează Anglia, Israel, Statele Unite. China deja a trecut prin acest proces. Nu știu noi ce așteptăm?! Cred că a trecut şi momentul «recomandărilor». Am demonstrat că noi suntem mai «inteligenți» decât specialiștii şi autoritățile în atâtea cazuri deja! Umanitatea va trece şi peste această provocare, cu siguranță cea mai mare după Al Doilea Război Mondial, dar cu măsuri concrete, severe chiar, şi cu ajutorul lui Dumnezeu!”,  a fost mesajul lui Iordănescu pe Fecebook.

Ce măsuri s-au luat în România

România se află în stare de urgență, după decizia luată de președintele Klaus Iohannis, iar sâmbătă a fost emisă o ordonanță militară prin care s-au impus mai multe restricții cetățenilor. Cele mai importante măsuri sunt: 

  • Închiderea magazinelor din centrele comerciale, excepție făcând cele alimentare, farmaciile, magazinele veterinare și de curățenie.
  • Circulația oamenilor va fi limitată: ziua ca recomandare, noaptea, între orele 22:00 și 06:00, ca interdicție, cu excepțiile prezentate în ordonanța de mai jos.
  • Cetățenii vor putea circula în grupuri de maximum 3 persoane, dacă au același domiciliu.
  • Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția celor aflați în tranzit.
  • Bisericile pot efectua doar slujbe online, fără enoriași. La nunți, botezuri, înmormântări pot fi prezente maximum 8 persoane.
  • Se închid și clinicile stomatologice. Acestea vor mai avea voie să asigure doar intervenții de urgență.
  • Persoanele care nu respectă carantina vor primi 14 zile în plus de carantină.
  • Măsurile intră în vigoare de duminică seară (22 martie), ora 22:00.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

De ce a fost dat afară Edward Iordănescu de la CFR după doar 3 meciuri: „Patronul l-a sunat la pauză”

Alexandru Chipciu, discurs ieșit din tipare despre coronavirus: „Îi înțeleg pe oamenii care s-au întors în România. Nu au condițiile domnului Hagi sau Pițurcă, poate așa făceam și eu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  24 Martie 2020, 10:04

Eduard, ce inseamna izolare totala? Poate te gandesti la o potiune de otrava pusa la usa noastra de catre 'anumiti' binevoitori? Va veni si clipa aceea. S-o mai amanam un pic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează