FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Efectul Neubert: fizic, FCSB e lângă granzii Champions League! O comparație uimitoare cu forțe ca Real Madrid sau Bayern

Dennis Man și FLorin Tănase, două dintre motoarele FCSB
Dennis Man și FLorin Tănase, două dintre motoarele FCSB

Articol de , - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 07:43 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 08:13

La ultimele două etape de Liga 1, FCSB a alergat o medie de aproape 110 kilometri pe meci, în condițiile în care a dominat de fiecare dată și a câștigat detașat, iar nivelul atins e comparabil cu ceea ce au în actualul sezon de UCL cele mai importante echipe: de la Real Madrid la Bayern, de la Barcelona la Ajax și Chelsea. 

FCSB nu doar că are rezultate bune și e pe primul loc în Liga 1, o situație cu care nu s-a întâlnit deloc în campionatul trecut, dar echipa e infinit mai bine pregătită fizic, lucru remarcat de mai toți experții televiziunilor de sport. „Chiar și Cornel Dinu, un frecvent critic al FCSB-ului, a remarcat pe parcursul acestor 10 etape că "jucătorii de la FCSB sunt de departe cel mai bine pregătiți din punct de vedere fizic".

Cifre uimitoare pentru ultimele două meciuri ale FCSB în Liga 1

GSP a apelat la sursă oficială pentru a compara parametrii fizici ai FCSB-ului cu ceea ce s-a întâmplat în actualul sezon de Champions League, unde ritmul e mult peste cel din Liga 1. Firma InStat a pus la dispoziția ziarului raportul fitness la ultimele două meciuri de campionat ale FCSB-ului: 2-0 la Giurgiu, cu Chindia, și 4-1 cu Botoșani, pe Arena Națională.

Două partide în care trupa lui Toni Petrea a dominat copios și a câștigat categoric. Iar media distanței pe care Tănase și compania au parcurs-o a fost de 109,5 kilometri. Unde se plasează FCSB cu acest nivel comparativ cu Champions League? În preajma unor nume mari și foarte mari, care în ultimele două jocuri din actuala ediție au avut cam aceiași parametri fizici.

Cu cine se compară FCSB din UCL 
EchipaMedie km pe meci*
FCSB**109,5
Real Madrid 111
Ajax111
Chelsea110,5
Bayern110
Barcelona110
Sevilla109
* la ultimele două meciuri din actuala Champions League 
** la ultimele două etape de Liga 1 

În plus, FCSB are cifre chiar și peste anumite grupări recunoscute pentru pregătirea fizică deosebită. Cel mai bun exemplu e probabil Atletico Madrid, care a avut o medie de sub 106 kilometri pe meci în ultimele două partide: 3-2 cu Salzburg și 1-1 în deplasare cu Lokomotiv Moscova. Și PSG, Atalanta și Manchester United sunt sub FCSB la kilometrii alergați.

Datele în privința FCSB provin din raportul fitness efectuat de InStat, o firmă care a primit un calificativ excelent la auditarea realizată de FIFA, la începutul acestui an, în privința societăților care fac radiografia distanțelor alergate de jucători la meciurile de fotbal. InStat a primit un rezultat de acuratețe cu mult peste standardele impuse de FIFA! În schimb, datele în privința echipelor din Champions League sunt oferite de UEFA, în raportul oficial al meciului!

Sub 10% din distanță e în accelerări și sprinturi 

Monitorizarea firmei InStat prezintă și defalcat în ce mod a fost parcursă distanța din meciul pe care FCSB l-a susținut cu FC Botoșani, în ultima etapă de campionat, cea dinaintea întreruperii pentru meciurile echipei naționale. Sunt 5 modalități în care este împărțită parcurgerea distanțelor pe teren: de la mers până la accelerări și sprinturi. 

Din totalul celor aproape 110 kilometri parcurși, FCSB a bifat sub 10%, mai precis 9,5 kilometri în viteză mare (accelerări sau sprinturi).

Efectul Neubert: fizic, FCSB e lângă granzii Champions League! O comparație uimitoare cu forțe ca Real Madrid sau Bayern

124,2 kilometrie distanța cea mai mare parcursă de o echipă în actualul sezon de Liga Campionilor, a fost bifată de Borussia Dortmund în deplasarea de la Bruges, în care s-a impus cu 3-0

4 luniau trecut de când Thomas Neubert a revenit în staff la FCSB, după ce a plecat de la Al Wasl, din Emiratele Arabe Unite

7 aniau trecut de când FCSB a fost ultima oară în grupele Champions League, s-a calificat acolo în vara lui 2013, când de pregătirea fizică a echipei se ocupa tot Thomas Neubert

Neubert, cel mai mare salariu din staff la FCSB

Preparatorul fizic de la FCSB e cel care câștigă cei mai mulți bani dintre toate persoanele care alcătuiesc staff-ul tehnic. Thomas Neubert are un salariu de 10.000 de euro pe lună, dublu chiar decât cel al lui Toni Petrea, care e antrenor principal. În schimb, față de jucătorii cu cele mai mari contracte, Neubert e la jumătate. Lui Florinel Coman și lui Dennis Man tocmai ce le-au fost mărire salariile lunare la 20.000 de euro.

Citește și alte știri despre FCSB

Florin Tănase ar putea pleca de la FCSB! Căpitanul „roș-albaștrilor”, dorit de o echipă de Liga Campionilor

FCSB, ce lovitură! Un internațional a refuzat două echipe din Ligue 1 ca să semneze cu „roș-albaștrii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (97)
liviuemil
liviuemil  •  17 Noiembrie 2020, 21:33
Postat de magic4ever pe 17 Noiembrie 2020, 11:29

Clona FCSB a ajuns pe primul loc pentru ca a beneficiat de arbitraje favorabile la greu in momente cheie si datorita omeniilor cu satelitii de la Clinceni si Hermanstadt...

Tu ce cauti aici ,potaie ????

983732924972315
Soos Vilmos  •  17 Noiembrie 2020, 19:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

O informatie pentru cei trei ( azi doar doi) caraghiosi : i***. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ssilvio
ssilvio  •  17 Noiembrie 2020, 15:11
Postat de valeri.lewis pe 17 Noiembrie 2020, 10:26

„Păi, cum poți să râzi cu lacrimi în fața judecătorului? În primul rând te amendează pentru sfidare! În al doilea rând, nu era nimic de râs în sală! Era de plâns! O Asociație Salvați Steaua vrea să ajute FCSB! FCSB nu este Steaua și nu are palmaresul Stelei!"

"solutieSumar - Acorda termen la 15.02.2021 în vederea soluţionarii cererii de recuzare a completului de judecată" - dosar numar 48951/3/2017 pe lege-online.ro. Ce postasera ieri stelistele libere pe FB? "După cum v-am spus, s-a amânat din nou. Pentru data de 15 februarie. De ce 15 februarie? Pentru că așa au cerut asociațiile ovine, care evident că nu vor să se afle adevărul, ci ca minciuna să fie prelungită cât mai mult.". Desi Talpan a recunoscut si el pe FB ca a facut cerere de recuzare a completului de judecata. Asadar, din cauza cui s-a amanat procesul? Cat de ironic, sa foloseasca stelistele libere cuvantul "adevarul" :))))). Au aceeasi credibilitate ca a postacilor care pretind ca pamantul e plat.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează