FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

El Comandante » Cosmin Contra face tot la Dinamo! 8 aspecte importante prin care se impune "Guriță"

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2017 09:00

Cosmin Contra controlează tot, dar nu rezistă tentaţiei de a fi unul dintre fotbalişti, chiar dacă aceştia nu se trag de şireturi cu el. Doar antrenorul îşi permite să comenteze la pregătiri.

Cosmin Contra a preluat-o pe Dinamo de pe locul 7, de play-out, şi-a dus-o până pe podium - prima oară în 8 ani -, fiind chiar şi în lupta la titlu până spre final! Iar pentru ediţia 2017/2018 şi-a propus să câştige campionatul, pe care "câinii" nu l-au mai cucerit de un deceniu.

Antrenorul de 41 de ani este genul care controlează tot la echipă. Este inspector, general, fotbalist, magazioner. "Vrea să ştie şi ce medicamente ia fiecare fotbalist, el conduce totul", a mărturisit preparatorul fizic al roş-albilor, Javi Reyes.

Cum se impune "Guriță"?

  • Le ţine fotbaliştilor un speech la începutul fiecăruia dintre cele trei antrenamente, explicându-le ce şi cum vrea.
  • Fie că vorbeşte în spaniolă, în română sau în engleză, Cosmin se impune atât în discuţiile cu colegii din staff, cât şi cu jucătorii. Are 41 de ani, dar niciun jucător nu spune despre el că este "superbăiat", ci se adresează cu "Mister" atunci când vorbesc despre el în dialogurile individuale sau cu media. Şi nici nu răspund la glumele lui, pe genul să se tragă de şireturi cu antrenorul.
  • Se bagă la antrenamente, însă nu le face concurenţă jucătorilor. Bagă tackling-uri ca să le arate băieţilor exact ce vrea de la ei, are grijă să nu intre la mijloc la miuţe, fiindcă e totuşi Mister şi trebuie să aibă grijă de imaginea lui, aleargă primele ture cot la cot cu tinerii ce-i pot fi copii, unii, dar apoi se retrage şi-i urmăreşte.
  • Se plimbă în continuu şi observă. După care ajută fie la aruncarea mingilor medicinale sau merge să vadă cum este întins TRX-ul de dinamoviştii de pe patru continente.
  • Zilnic, verifică abdomenul fiecărui jucător. "Hai să mai dăm jos burtica! Hai să devenim puternici, să doborâm adversarul!".
  • Îi aplaudă pe jucători la finalul fiecărui antrenament, "Bravo, băieţi!", după care el şi restul staff-ului său rămân la urmă până pleacă ultimul fotbalist. Pune umărul, ca şi ceilalţi "coechipieri", la căratul obiectelor ce ajută la pregătiri, fără figuri.
  • Se interesează cum va fi vremea la următorul antrenament, ce culoare să aibă echipamentul jucătorilor pentru pregătiri, apoi, după masa de prânz, are o şedinţă de cel puţin 20 de minute cu staff-ul său. Se discută şi despre ce să se facă la următorul training şi diverse scheme de joc care să fie exersate.
  • Asistă la jocul la modă al străinilor de la Dinamo - "piatră, hârtie, foarfecă" -, se implică preţ de câteva minute, în amuzamentul general. Chiar dacă nu prinde toate dedesubturile jocului, ştie să facă atmosferă şi să-i destindă pe jucători între antrenamente. 

ale4016

"Nu sunt nefericit sau disperat că nu s-au făcut transferuri. La mine lucrurile sunt clare, negru pe alb. Eu vreau să încercăm să depăşim performanţele de anul trecut. Dacă facem transferurile dorite de mine, cred că ne putem bate la titlu"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Fiecare zi în care nu aducem un nou jucător care să întărească echipa e una pierdută. Eu am 2-3 jucători în care cred şi despre care zic eu că o pot ajuta pe Dinamo. Poate nu sunt nume mari, dar pot deveni"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Am adus acele aparate GPS nu să facem pe poliţaii, ci pentru a lucra performant şi a deveni mai buni. Fotbalul e în continuă dezvoltare, iar mie îmi place să fiu în pas cu moda"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

12.500 €este salariul lunar al lui Contra în Ştefan cel Mare

2 trofee  are antrenorul de 41 de ani în palmares: Cupa României cu Petrolul (2013) şi Cupa Ligii cu Dinamo (2017)

5 ani au trecut de la precedenta participare în Europa a roş-albilor, "Guriţă" calificând echipa în turul 3 preliminar al EL

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Iunie 2017, 19:48
Postat de daweroirl pe 19 Iunie 2017, 10:41

Numai ca ala mai aduce si jucători si termina mereu in fata voastră ...

mai intra si la parnaie...

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  19 Iunie 2017, 11:17

da ba. in curand va ajunge ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  19 Iunie 2017, 11:16
Postat de daweroirl pe 19 Iunie 2017, 10:41

Numai ca ala mai aduce si jucători si termina mereu in fata voastră ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează