FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

video Elias Charalambous, radical după ce Joyskim Dawa a fost abuzat rasial: „Să se gândească de două-trei ori înainte să deschidă gura!”

Joyskim Dawa, fundaș FCSB. 
Foto: Imago
Joyskim Dawa, fundaș FCSB. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 19:07 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 20:01

Antrenorul celor de la FCSB, Elias Charalambous (42 de ani), a vorbit despre situația lui Joyskim Dawa (27 de ani), fundașul camerunez al vicecampioanei care a fost victima rasismului după meciul cu Hermannstadt, din deplasare, scor 2-2. 

Vineri noapte, Joyskim Dawa a publicat o serie de insulte rasiste pe care le-a primit ca urmare a eliminării din meciul cu Hermannstadt, 2-2. 

Cu antrenorul pe făraș, jucătorul din SuperLigă face o mărturisire-șoc: „Problema este la noi! Delăsători, nu avem motivație”. Neagoe sau Dică, favoriți să preia postul
INTERVIU
Cu antrenorul pe făraș, jucătorul din SuperLigă face o mărturisire-șoc: „Problema este la noi! Delăsători, nu avem motivație”. Neagoe sau Dică, favoriți să preia postul

Printre cei care i-au adresat cuvinte oribile se numără un fotbalist activ, Robert Stănici (22 de ani), jucător care activează în prezent în Liga 3, la CSM Cetatea Turnu Măgurele. 

Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB, a vorbit și el despre acest caz. Cipriotul a spus că rasismul nu are voie să existe sub nicio formă nici în sport, dar nici în viața de zi cu zi. 

Elias Charalambous a vorbit despre scandalul de rasism care îl are în centrul atenției pe Joyskim Dawa, fundașul lui FCSB

Dawa e un fotbalist care în special în acest an a jucat foarte bine. A făcut un efort foarte mare începând încă din presezon. 

Muncește foarte mult în fiecare zi și greșelile pe care le facem fac parte din viață. Nu îl pot judeca pentru acel cartonaș roșu luat. Nu pot să vorbesc de rău despre el. 

Aș vrea să vorbesc și despre l-a supărat atât pe el, cât și pe noi toți ceilalți. Rasismul nu trebuie să existe în sport, dar nici în viață. 

Oamenii trebuie să se gândească de două-trei ori la ce vor să spună înainte să deschidă gura sau înainte să scrie ceva pe social media. Suntem egali cu toții, nu suntem diferiți. 

Cred că nu doar fanii noștri, ci toți microbiștii din România au fost de partea lui Dawa în această situație, dar și împotriva rasismului” , a declarat Elias Charalambous. 

Joyskim Dawa, insultat rasist după Hermannstadt - FCSB

Cartonașul roșu pe care Joyskim Dawa l-a primit în meciul de la Sibiu, cu Hermannstadt, i-a înfuriat pe unii microbiști, care au recurs la insulte rasiste pentru a-și exprima nemulțumirea. 

Fotbalistul i-a dat în vileag pe câțiva dintre aceștia, publicându-le mesajele pe contul său de Instagram. Printre mesajele oripilante se numără: „Ești retardat?”, „Fucking n***a”, „Să mă s***, negrule” și „Mânca-mi-ai p*** de negru”.

Elias Charalambous, radical după ce Joyskim Dawa a fost abuzat rasial: „Să se gândească de două-trei ori înainte să deschidă gura!”
„3 dintre mesajele primite, printre multe altele”, a scris Dawa la InstaStory

„Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate să vină la mine și să mă insulte pe baza culorii pielii. Poți fi dezamăgit, dar ai respect și nu fi rasist. Apropo, banii pe care îi cheltuiți pe pariuri nu sunt treaba și responsabilitatea mea. Sunt plătit să joc fotbal, nu să vă fac pe voi mai bogați. Mulțumesc”, a completat fotbalistul în următorul InstaStory.

Elias Charalambous, radical după ce Joyskim Dawa a fost abuzat rasial: „Să se gândească de două-trei ori înainte să deschidă gura!”

Citește și: 

Doi antrenori sunt cu bagajele la ușă » Cad ambele capete în aceeași zi?

Nu i-a rămas dator lui Gică Hagi: „Mă surprinde ce a spus. Dacă s-au pierdut din iulie până acum, le pun eu la dispoziție”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
Gabitzu73
Gabitzu73  •  23 Septembrie 2023, 20:29

Ce vrăjeală ieftină "suntem egali cu toții"!

gicab
gicab  •  23 Septembrie 2023, 20:29

Charalambius știe ca Florinel coman este singurul fotbalist cu “permis” de Ucraina? Ei bine și eu ma simt abuzat intelectual când cineva susține ca a fost obținut legal… abuzul asta nu se pedepsește?

Gabitzu73
Gabitzu73  •  23 Septembrie 2023, 20:28

Ce vrăjeală ieftină "suntem egali cu toții"!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează