FOTBAL  »  Superliga  »  GRUPA B / SCOTIA - ITALIA 1-2

Emotii

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 noiembrie 2007 00:00

Campioana mondiala a tremurat in ploaia de la Glasgow, dar s-a calificat. A invins cu sansa si impotriva arbitrilor spanioli

Italia a scapat de griji. A cistigat aseara in Scotia (2-1) si nu va lipsi de la Euro 2008.

Albii au pornit fulminant, doar sint campionii mondiali. Dusul l-au facut chiar scotienii, mai rece decit ploaia de pe "Hampden Park". La prima ocazie, Gordon a si scos mingea din plasa. Aut Zambrotta, pasa perfecta Di Natale, iar Toni a pus mingea cu stingul in vinclu: 0-1. Secunda 69! Imediat, Camoranesi, servit de Toni, putea dubla diferenta. A sutat "peste"! Scotienii traiau, "Tartan Army" visa la revenire. Mai ales dupa suita de cornere la poarta lui Buffon si ocazia lui Hutton cu capul (18). Pe contra, italienii erau letali. Di Natale a marcat, numai ca Mejuto Gonzalez i-a anulat aiurea reusita. Scotienii au ramas periculosi la fazele fixe. si puteau egala inaintea pauzei, daca Pirlo nu salva de pe linia portii la capul lui Weir.

Dar au facut-o in actul doi. Tot dintr-o faza fixa. Lovitura libera de la 18 metri batuta de McFadden, Buffon a scos sutul lui McCulloch, insa Ferguson n-a mai iertat (65). Capitanul era insa in ofsaid: a doua eroare grava a arbitrilor spanioli! In ultimul sfert de ora, McLeish a riscat totul cu al doilea virf, Miller. Selectionerul scotian era sa cada pe scari in tribuna, la ratarea cu poarta goala a lui McFadden (81). In prelungiri, a marcat Panucci. 1-2 si Italia e la Euro!

Toni (dreapta, in duel cu Fletcher) a deschis drumul Italiei spre turneul final din Austria si Elvetia


Gol valabil anulat aiurea
Nu s-au temut degeaba italienii de Mejuto Gonzalez, cu care nu cistigasera niciodata! Aseara, "centralul" spaniol a gresit. In minutul 31, Di Natale a marcat pentru 0-2, insa golul a fost anulat, la semnalizarea gresita a asistentului. Reluarile TV au dovedit ca atacantul lui Udinese se afla in joc in momentul cind a reluat in plasa din marginea careului mic o minge respinsa de portarul Gordon, la sutul expediat de Pirlo.

Merci, Italia!

Triumful campioanei mondiale in Scotia a risipit emotiile si pentru francezi, care ieri in cotidianul L'Equipe au titrat pe coperta "Forza Italia". Trupa lui Domenech, batuta in ambele jocuri din grupa de Scotia (0-1), nu mai are nevoie de vreun punct in deplasarea de la Kiev, miercuri, contra Ucrainei. Unica miza ramine cistigarea grupei, pe care Italia, actualul lider, si-o asigura daca invinge pe teren propriu pe modesta reprezentativa din Insulele Feroe.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează