FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTING - FC VASLUI, JOI, 22:05, SPORT.RO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Emoţii cu Temwanjera » Atacantul e incert pentru meciul cu Sporting

Temwanjera a fost faultat doar o singură dată în meciul cu Steaua. FOTO Alex Nicodim
Temwanjera a fost faultat doar o singură dată în meciul cu Steaua. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 22:46

Africanul a suferit o recidivă la coapsa dreaptă şi este incert pentru meciul de joi seară cu Sporting. Medicii decid azi dacă poate fi recuperat


Vasluienii cad pe capete înaintea partidei cu Sporting, din Europa League. Atacantul Mike Temwanjera ar putea rata confruntarea de pe stadionul Jose Alvalade după ce a ieşit accidentat din meciul cu Steaua. Primul diagnostic al medicilor a fost leziune musculară, care ar însemna o absenţă de minimum şase săptămîni.

"Este vorba de o recidivă la accidentarea de săptămîna trecută şi din cauza căreia s-a pregătit separat. Am crezut că s-a refăcut, a efectuat două antrenamente înainte de meciul cu Steaua, dar probabil a forţat şi a mai fost şi foarte frig la ora meciului. Vom efectua mai multe teste şi sperăm să nu fie vorba de o accidentare gravă care l-ar scoate din calcule pentru o perioadă mai lungă", a explicat preşedintele moldovenilor, Constantin Zotta.

Dacă nu va putea miza pe Temwanjera la Lisabona, Viorel Hizo are varianta Yero Bello. Vîrful nu a marcat nici un gol în acest sezon în Liga 1 din cele 9 în care a evoluat. Are doar trei reuşite în Cupa României cu Voinţa Livezile. "Sper să ne ajute acum, cînd avem nevoie de el, şi avem încredere că îl poate înlocui pe Temwanjera", a comentat Zotta.
Un alt jucător indisponibil este mijlocaşul Vasile Buhăescu, fotbalistul a acuzat dureri la spate, dar medicii speră să îl pună pe picioare pînă joi.

7 accidentaţi are în acest moment Vasuiul: Cînu, Bălace, Gerlem, Temwanjera, Hugo Luz, Buhăescu, Annang

"E vina televiziunii"
Preşedintele galben-verzilor, Constantin Zotta, susţine că o parte din vina pentru accidentările din derby-ul cu Steaua aparţine DigiSport. "Îi înţeleg pe cei care bagă bani în fotbal, televiziunile, dar s-au accidentat trei jucători. Nu este normal să se joace la asemenea ore! La ora jocului au fost zero grade", a spus Zotta la televiziunea sport.ro. Vasluienii au încasat în acest sezon din drepturile de televizare 2,5 milioane de euro.

Arbitrează un francez
Meciul de joi, din grupa D a Europa League, cu Sporting va fi condus de francezul Clement Turpin (29 de ani). Acesta este cel mai tînăr "central" din Hexagon care poartă ecusonul FIFA. Este arbitru internaţional din ianuarie 2010 şi face parte dintr-un program de dezvoltare al UEFA sub îndrumarea spaniolului Medina Cantalejo. Turpin a arbitrat în acest an la Campionatul European Under 19, desfăşurat în vară în România.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close