FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU EVITAREA RETROGRADĂRII

Emoții pînă în ultima etapă! Lupta la retrogradare, mai încinsă ca niciodată » CALCULE + șansele de salvare! CFR poate da totul peste cap

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2015 14:50

Lupta la titlu s-a încins foarte mult în ultimele etape după pașii greșiți repetați ai Stelei. Și în subsolul clasamentului disputele sînt la fel de interesante, fiind 5 echipe care se bat pentru doar două locuri salvatoare.

Concordia Chiajna, Gaz Metan, FC Brașov, U Cluj și Rapid sînt aceste formații, însă giuleștenii au azi un meci extrem de important cu Ceahlăul, pe care nu au voie să-l piardă.

În cazul în care acest lucru se va întîmpla, iar rapidiștii se vor impune, situația va fi următoarea cu 3 etape înainte de final.

Loc Echipa Puncte
11 Concordia Chiajna 35
12 Gaz Metan 34
13 Rapid 33*
14 FC Brașov 32
15 Universitatea Cluj 31

*dacă va cîștiga meciul cu Ceahlăul de azi

CHIAJNA, OBligată să bată VIITORUl

Punctele scoase în ultimele 3 etape îi dau mari speranțe Concordiei, care are șanse reale de salvare. Ilfovenii sînt însă obligați să ia toate cele 3 puncte etapa viitoare cu Viitorul. Pentru echipa lui Marius Baciu urmează apoi un meci decisiv, cu Gaz Metan Mediaș. Victoria i-ar salva și pe ilfoveni, dar și pe medieșeni. Ultima etapă, Chiajna dă peste Petrolul, echipă care e greu de crezut că va mai juca pentru ceva. 

Gaz Metan stă la mîna ei

Din punct de vedere al programului, Gaz Metan pare cea mai avantajată avînd în vedere că în cele 3 meciuri va întîlni două echipe cu care este în luptă directă: Concordia Chiajna (etapa 33) și FC Brașov (etapa 34).

Chiar dacă nu vor scoate un rezultat pozitiv în "Ștefan cel Mare", etapa viitoare, medieșenii se pot salva în următoarele două runde. 

Rapid, cei mai grei adversari

Giuleștenii stau cel mai prost din punct de vedere al programului. Rapid întîlnește în aceste trei meciuri CS U Craiova, CFR Cluj și Pandurii. Toate cele trei formații au loturi puternice și sînt extrem de periculoase.

Fiecare luptă pentru un loc cît mai bun în clasament, cu cît mai sus, cu atît mai mulți bani vor veni la finalul anului din drepturile de televizare.

U Cluj POATE PROFITA

Situația din clasament nu o ajută și are de recuperat cel puțin 3 puncte în aceste meciuri. Ardelenii au însă parte de adversari accesibili. Deși etapa viitoare dau peste Astra, apoi întîlnesc Oțelul și Ceahlăul, echipe care cel mai probabil vor fi retrogradate matematic la ora jocurilor. Totuși, sînt șanse mari ca 6 puncte să nu le fie de ajuns, iar astfel au mare nevoie de cel puțin în punct și în fața echipei lui Marius Șumudică.

Brașovenii, Șanse minime

FC Brașov nu este ajutată de clasament, dar nici de program. Etapa viitoare ardelenii întîlnesc Steaua, echipă care e obligată să bată pentru a mai spera la titlul de campioană.

"Stegarii" vor avea parte apoi de un meci ceva mai ușor, cu Viitorul lui Gică Hagi, formație scăpată de griji. Ultima etapă ar putea fi decisivă pentru Buga și compania. Atunci, FC Brașov întîlnește pe teren propriu Gaz Metan, o altă echipă implicată în lupta pentru salvarea de la retrogradare

Punctele CFR-ului schimbă datele problemei

Dacă CFR Cluj își va primi cele 24 de puncte, situația s-ar complica și mai mult. Atunci cele 5 echipe se vor lupta pentru un singur loc, iar fiecare punct poate conta enorm.

Fosta campioană ar strînge 51 de puncte și ar ajunge astfel pe locul 4, la doar un punct de podium, iar U Cluj ar fi practic condamnată la retrogradare, iar un rezultat slab în fața Astrei ar îngropa echipa definitiv.  CFR va afla decizia pînă la 1 iunie. 

Etapa 32

Concordia - Viitorul
Dinamo - Gaz Metan
FC Brașov - Steaua
Rapid - CS U Craiova
U Cluj - Astra

Etapa 33

Gaz Metan - Concordia
Viitorul - Brașov
Oțelul - U Cluj
CFR Cluj - Rapid

Etapa 34

Concordia - Petrolul
FC Brașov - Gaz Metan
U Cluj - Ceahlăul
Rapid - Pandurii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
ortega
ortega  •  12 Mai 2015, 10:24

Chiar dacă pică Rapidul , m-ar consola să pice horobele şi să piardăr ume gătoarele titlul ...

835439893191493
Velican Florian  •  12 Mai 2015, 09:25

În viaţă, pentru lucrurile pe care merită să-ţi dai osteneala să le doreşti, merită să-ţi dai osteneala să şi lupţi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected] Dacă te laşi absorbit de lucrurile pe care doreşti să le realizezi, drumul se va deschide ca de la sine, în faţa ta. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de [email protected] Succesul stă la îndemâna oricui deschide uşile - nu e nevoie decât de cheile potrivite, iar ele se află deja în tine. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de [email protected] Întotdeauna, decide din capul locului că, indiferent ce obstacole vei întâmpina, nu vei abandona şi nu te vei da bătut. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent col

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  12 Mai 2015, 04:07

Mai mult ca sigur,vara aceasta comisiile ajusteaza un pic clasamentul final!Oare,intra si A.S.A. in hora cea mare,cu mita din elicopter? Cancerul trebuie eliminat 1.Pentru anul viitor,sper ca F.R.F. sa nu primeasca nici un club fara garantie bancara in prima liga! 2.Banii din drepturile de televizare retinuti (in banca) pentru acoperirea salariilor si celelalte cheltuieli aferente mentinerii integritatii clubului in prima divizie,pina la sfirsitul campionatului! 3.Salarii neplatite la timp,aduc automat 5 puncte penalizare,la prima abatere,10 la a doua,si exluderea din campionat la a treia abatere.Retrogradare automat in liga a treia,urmatorul sezon! 4.Intrarea in insolventa,atunci toate meciurile echipei vor fi anulate si echipa nu poate sa se inscrie in primele 3 esaloane,si nici sa participe in Cupele Europene,urmatorii 5 ani!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close