FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM NAE MANEA

Emoţionant! Două poveşti neştiute cu Nae Manea » Cum l-a luat Steaua, de ce nu s-a dus la Juventus: "O să-mi cînte vreodată «Nae Manea fă-ne un gol», ca pe Giuleşti?!"

Articol de - Publicat marti, 16 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 16 decembrie 2014 21:16

Fosta glorie a Rapidului a refuzat să plece în Italia, fiind convins că acolo nu va fi la fel de iubit ca în Giuleşti, iar la Steaua a jucat fără chef, transferul făcîndu-se fără ştirea lui.
Puţini ştiu că în tinereţe, cînd nu împlinise încă 19 ani, Nae Manea a fost foarte aproape de un transfer la Juventus.

Fiul său cel mic, Costi Manea povestea: "Tata fusese într-un turneu în Italia şi au jucat cu AS Roma. Le-a dat două goluri. După meci, au venit cei de la Juventus. I-au spus că vor să-l ia.

A venit tata acasă şi i-a povestit mamei mele. Nu erau căsătoriţi, erau doar prieteni. Mamei, normal, i-ar fi plăcut, era vorba de Italia, tata ar fi ajuns la mai bine. Dar el nu voia să plece de acasă, îi zicea maică-mii că dacă tot îl bate la cap şi îi place aşa de mult, să se ducă să joace ea la Juventus.

Îi mai spunea «Vichi, crezi tu că ăia de acolo o să-mi cînte vreodată ««Nae Manea fă-ne un gol»», cum e pe Giuleşti?! Uite d-aia nu pot eu să plec să joc la Juventus!» . Aşa era tata, făcea o poantă, o glumă, te convingea. Unii spun că l-au plăcut după ce au stat cu el la o masă cinci minute. Eu am avut privilegiul să stau cu el 33 de ani!".

Steaua l-a luat de pe plajă
Pentru cîteva luni, Nae Manea s-a transferat în '80 de la Rapid la Steaua. Tot fiul său, Ciprian, îşi aminteşte că "eram pe Litoral, cu toată familia, în vacanţă. L-au luat pe tata de la masă, din restaurant. Tata nu ştia nimic. ««Cum să vin aşa la voi?»», a întrebat. ««Lasă, e totul aranjat. Deja au plecat 4 jucători de la Steaua la Rapid în schimbul tău»».

Tata a sunat la club, i s-a confirmat transferul, aşa că nu a avut ce face, a mers la Steaua. Dar nu i-a plăcut. A jucat doar 9 meciuri şi a dat numai un gol. Mult mai tîrziu avea să ne explice de ce nu s-a omorît cu firea la Steaua. Ne zicea:«« Ce, băi, credeţi că uitasem fotbalul din Giuleşti pînă în Ghencea?!»»".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
victor33
victor33  •  18 Decembrie 2014, 13:27
Postat de alexzece pe 17 Decembrie 2014, 00:58

Da,pai numai jucatorii lui Dinamo si Rapid jucau cu inima...cei ai Stelei jucau cu mintea si castigau trofee...corect?

In vremea aia, nu prea.

legoolas
legoolas  •  17 Decembrie 2014, 16:51
Postat de alexzece pe 17 Decembrie 2014, 00:58

Da,pai numai jucatorii lui Dinamo si Rapid jucau cu inima...cei ai Stelei jucau cu mintea si castigau trofee...corect?

Jucau cu Ceausescu.

valentin1923.ovidiu
valentin1923.ovidiu  •  17 Decembrie 2014, 10:00

Puteti macar....in momentele astea sa aveti un minim de decenta si sa nu va mai certati aici? Stelisti si Dinamovisti....ve-ti avea parte de mai mult respect daca "faceti liniste"....intrati pe blog la Ioanitoaia si luati exemplul colegilor vostri de galerie ....

Vezi toate comentariile (18)
Comentează