FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, SÎMBĂTĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

"Ţepuiţi" de Becali » Steaua şi-a făcut un obicei din a nu mai plăti salariile jucătorilor de care se desparte

Lucian Burdujan
Lucian Burdujan

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2011 19:40

Mulţi dintre fotbalişti au cîştigat procesele şi şi-au recuperat banii

Clubul din Ghencea şi-a făcut un obicei din a nu-i mai plăti pe fotbaliştii şi antrenorii care pleacă de la echipă. Patronul roş-albaştrilor le oferă un tratament special celor pe care-i transferă: nu le mai plăteşte salariile pe ultimele luni pe care le joacă la Steaua, sub pretextul: "Te-am lăsat să pleci la altă echipă, deci şi tu trebuie să renunţi la bani!". De-a lungul timpului, clubul din Ghencea a procedat astfel cu mai mulţi dintre foştii angajaţi.

Goian a fost primul care a răbufnit
După ce a plecat la Palermo în vara lui 2009, Dorin Goian a purtat un duel de la distanţă cu echipa la care a evoluat. "Cei de la Steaua au uitat să-mi plătească drepturile pentru care am muncit!", a explicat fundaşul. Ulterior, el a cîştigat la FIFA procesul contra roş-albaştrilor şi, în cele din urmă, stoperul şi-a recuperat suma de 20.000 de euro datorată.

Neşu şi Lovin au semnat că renunţă
În aceeaşi situaţie cu a lui Goian s-au aflat şi Mihai Neşu şi Florin Lovin. În momentul în care aceştia s-au transferat în străinătate, ei au semnat acte prin care recunoşteau că renunţă la datoriile mai vechi. La acea vreme, Neşu replica: "Îmi vreau banii datoraţi pentru calificarea echipei în Liga Campionilor!". Roş-albaştrii ar fi trebuit să-i dea circa 100.000 de euro primă pentru îndeplinirea obiectivului. Neşu şi Lovin s-au revoltat pentru neplata datoriilor împotriva lui Valeriu Argăseală: "Ştiam că nu ne vom mai primi banii din moment ce am semnat anumite hîrtii. Argăseală se bazează doar pe şantaj!".

Obligaţi să-i dea banii lui Burdujan
Ultimul fotbalist care a jucat la Steaua şi a fost "ţepuit" la bani la finalul contractului este Lucian Burdujan. Atacantul s-a adresat însă Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor, care i-a dat dreptate şi care a obligat Steaua să-i plătească suma de 20.000 de euro, adică salariul cuvenit pentru ultimele două luni petrecute în Ghencea. Burdujan a stat doar o jumătate de sezon la Steaua, unde a prins numai cinci meciuri şi a înscris un gol, înainte de a fi dat afară de Gigi Becali.

Dorinel i-a ruinat
Omul care a cîştigat cel mai important proces împotriva roş-albaştrilor este actualul tehnician al Oţelului, Dorinel Munteanu. Acesta a fost demis de la Steaua în 2008 după mai puţin de două luni pe banca roş-albaştrilor. Tehnicianul s-a adresat comisiilor şi a cîştigat procesul contra Stelei, de unde avea de recuperat suma de 150.000 de euro! Munti este omul care a învins Steaua şi într-un proces din perioada cînd el evolua ca fotbalist la Steaua. Instanţa i-a dat dreptate fostului internaţional, iar clubul din Ghencea a fost nevoit să-i plătească circa 100.000 de euro reprezentînd obligaţiile la contribuţiile sociale neplătite de club.

Alţi foşti stelişti care au de primit bani:
Maicon de Oliveira - are de recuperat 20.000 de euro, sumă restantă pentru ultimele două luni de contract
Ronny Levy - are de primit o sumă de ordinul zecilor de mii de euro după ce a fost demis de la Steaua în luna septembrie
Cristiano Bergodi - a dat Steaua în judecată pentru circa 100.000 de euro

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
fcpipera
fcpipera  •  24 Noiembrie 2011, 14:14
Postat de alpin pe 24 Noiembrie 2011, 07:59

Club de nimic! Condus de un om de nimic!! Cu suporteri de nimic!!! Ce cauta in fotbal???

Cauta-ti o tara bozgore ca nimeni nu va vrea. Natie de perversi, mincinosi si tradatori ce sunteti !

fcpipera
fcpipera  •  24 Noiembrie 2011, 11:54

Dezafilierea !!! Scapati-ne de aceasta stana cu mioare plapande a clanului f3kaly, va rugam !!!!!!!!!!!!

katakuha
katakuha  •  24 Noiembrie 2011, 11:50
Postat de alpin pe 24 Noiembrie 2011, 07:59

Club de nimic! Condus de un om de nimic!! Cu suporteri de nimic!!! Ce cauta in fotbal???

Si un comentariu de nimic... al tau.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează