FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Eric, apel disperat pentru salvarea formaţiei Gaz Metan: „Cel puţin să încercăm! Propunerea mea e simplă”

Eric de Oliveira
Foto: Imago
Eric de Oliveira Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 19:00 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 20:09

Gaz Metan este în pragul falimentului. Plină de datorii și cu aproape toți jucătorii importanți plecați de la club, echipa este condamnată la retrogradare. Eric de Oliveira, fost jucător la medieșeni, deplânge situația în care fostul său club a ajuns și face un apel către toți susținătorii echipei să încerce să o salveze pe Gaz.

Brazilianul care a făcut istorie în tricoul Mediașului a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care invită toți locuitorii orașului să i se alăture în încercarea de a-o salva pe Gaz de la colaps. Acesta cere chiar celor de la FRF și LPF să intervină pentru a lăsa echipa fanion a orașului să dispară.

Cu ei joacă Dinamo! » Cine a mai rămas la Gaz Metan, după exodul în masă
DINAMO - GAZ METAN
Cu ei joacă Dinamo! » Cine a mai rămas la Gaz Metan, după exodul în masă

„Îmi amintesc că la meciul cu Mainz, un oraș întreg striga de fericire «Mediaș ,Mediaș ,Mediaș!». Vă întreb eu acum, cine este dispus din acest oraș să încercăm să salvăm echipa noastră de suflet? Acum este vorba de salvare! Unde vor juca copii noștri? Unde vor lucra oamenii care au trăit toată viața lângă Gaz? Cel puțin să încercăm fără să cedăm! 

Gaz Metan Mediaș a pus Mediașul pe harta fotbalului românesc! Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, cineva vă rog să ne ajute! Hai să ieșim în oraș, hai să facem ceva. Vă rog, nu lăsați să murim fără o șansă de a lupta.

Propunerea  mea este simplă! Adunăm maximum de suporteri pe care îi avem! Hai să fie plin stadionul, plus jucătorii ce au rămas, plus angajații, plus toate grupele de copii și juniorii, plus noi, cei care am jucat la echipă și să facem o conferință de presă!”, a fost mesajul lui Eric.

Cum ar putea arăta Gaz Metan în meciul cu Dinamo

La Gaz Metan au mai rămas opt jucători importanți, dintre care doi, Chamed și Irobiso, au memorii depuse și așteaptă judecarea lor ca să plece și ei. Astfel, antrenorul Ilie Poenaru a fost nevoit să completeze lotul cu 8 juniori pentru meciul cu Dinamo. 

Duelul a fost blocat ieri de majoritatea caselor de pariuri din România. Inițial, bookmakerii au propus o cotă avantajoasă pentru un triumf al lui Dinamo. Sâmbătă, succesul roș-albilor era creditat cu 2,40. Între timp, cota a scăzut până la 1.70, pentru ca ulterior meciul să dispară din ofertele bookmakerilor.

În acest moment, Gaz Metan are 12 jucători cu experiență în Liga 1. Aceștia sunt: Buzbuchzi (28 de ani), Gaspar (19 ani), Cr. Avram (18 ani), Dobrescu (29 de ani), Matricardi (28 de ani), Chamed (28 de ani), Mathaus (31 de ani), Kanda (21 de ani), Dr. Iancu (19 ani), Paul Costea (22 de ani), Francisco Junior (30 de ani), Șteau (20 de ani). 

Ilie Poearu a decis să mizeze pe 8 juniori: Grosz (portar la Gaz Metan U19), Maxim (mijlocaș la Gaz Metan U19), Covaci (mijlocaș la Gaz Metan U19), Domșa (mijlocaș la Gaz Metan U19), Țala (mijlocaș la Gaz Metan U17), Ursu (mijlocaș la Gaz Metan U17), Noian (atacant la Gaz Metan U17), Mocan (mijlocaș la Gaz Metan U17)

Cum ar putea arăta Gaz Metan cu Dinamo: Buzbuchi - Kanda, Matricardi, Mathaus, Dobrescu - Cr. Avram, Șteau - Chamed, Gaspar, P. Costea - Vl. Domșa

Citește alte știri din Liga 1:

Becali își poate lua adio de la transferul dorit: „Are oferte la fel de bune din Suedia sau Finlanda”
FCSB
Becali își poate lua adio de la transferul dorit: „Are oferte la fel de bune din Suedia sau Finlanda”
Ultimul fotbalist rămas din „era Rednic” nu mai intră în planurile lui Stoican! Ce variante are
Dinamo
Ultimul fotbalist rămas din „era Rednic” nu mai intră în planurile lui Stoican! Ce variante are

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  17 Februarie 2022, 16:03

care experienta???? Cr. Avram, Gaspar , Costea si Kanda a intrat de 2-3 ori cate 10 minute>> Astia-s jucatori cu experienta la voi? poate Chamed cu peste 150 meciuri si Bucbuzhi cu peste 60 meciuri, astia sunt cu experienta, resttul care au intrat in ultimele 10 minute sau in prelunguri , ii faceti "cu experienta"?

gojgaru
gojgaru  •  17 Februarie 2022, 00:24
Postat de fcsbesteaua pe 16 Februarie 2022, 23:24

Pai asa cum au salvat anul trecut Dinamo,comisiile pot salva anul asta si pe Gaz Metan! Asa cum Dinamo va fi dusa peste locurile de baraj,asa ar putea comisiile s-o tina si pe Gaz Metan in liga 1!

Si le plateste Burleanu si Gino salariile restante ????

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  16 Februarie 2022, 23:25

V-ati trezit tarziu rau de tot...si tocmai acum cand comisiile trebuie sa sacrifice pe oricine,numai sa tina pe Dinamo in liga 1!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează