FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Eric de Oliveira dezvăluie marele regret » Două echipe din România la care visa să evolueze: „Mi-am dorit mereu să joc pentru galerie, să dau goluri, să-mi strige numele”

Eric de Oliveira // FOTO: Imago
Eric de Oliveira // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 19:29 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2023 23:00

Brazilianul Eric de Oliveira (37 de ani), cel mai bun marcator străin din istoria fotbalului românesc (66 de goluri), a vorbit despre cel mai mare regret al său.

Fostul atacant a vorbit despre cariera sa în Liga 1 și a dezvăluit că cel mai mare regret al său a fost că nu a prins un transfer la un club important din România.

VIDEO Eric de Oliveira: „Îmi doream să joc la Dinamo sau Rapid”

- Ai jucat la patru echipe în Liga 1. Care e cel mai drag moment? 
- Cu Pandurii, Gaz și Viitorul am evoluat în Europa League. Nu am fost un jucător oarecare, chiar am făcut multe! Am rămas în istorie cu Pandurii în Europa League, am rămas în istorie cu Gazul jucând meciuri importante cu Mainz, apoi chiar și la Farul am câștigat două trofee interne. Am fost iubit la Constanța. Toate cluburile mi-au fost dragi.

- Cel mai mare regret care e? 
- Că n-am prins un transfer la o echipă mare! La naționala României, de exemplu, nu depindea doar de mine. Dacă mă voiau, cu siguranță eu eram acolo. E clar că-mi doream un transfer la Dinamo, la Rapid, poate chiar și la U Cluj. Eu mi-am dorit mereu să joc pentru galerie, să dau goluri, să-mi strige numele. Nu mă visam Cristiano Ronaldo, să joc la Real Madrid, să câștig Balonul de Aur, am vrut doar să mă bucur de fotbal!

- Acum ești expert la Prima Sport. O carieră ca antrenor nu te tentează?
 - Ba da, însă toți avem această problemă cu carnetul de antrenor. Acum sunt implicat la ACS Mediaș, clubul nou creat, unde îi ajut pe copiii de aici, o grupă under 17. Din când în când mai merg la echipa mare, la jocurile din Liga 4. Am spus că niciodată n-aș vrea să fiu antrenor, pentru că eu am grijă deja de doi copii acasă și mi-ar fi greu să am grijă de 30 la stadion. Totuși, în ultima vreme, parcă m-am răzgândit și mă tentează o carieră de tehnician.

Citește și:

FCSB, din nou pe drumuri la un derby din play-off? Arena Națională, închiriată pentru un eveniment religios de Paște

Și-a găsit echipă la un an și jumătate de la despărțirea de FCSB » MM Stoica l-a ironizat: „Era lent ca lebăda!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează