FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME DE SĂNĂTATE

UPDATE Informații de ultimă oră despre starea lui Eric: „Este stabil! Ne-a spus că abia așteaptă să mănânce sarmale”

foto: Imago
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2022 09:34 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 19:04

Eric de Oliveira (36 de ani), cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, a fost transportat de urgență la spitalul din Târgu Mureș, miercuri seară, după ce a suferit un blocaj renal. Brazilianul este acum stabil. 

UPDATE joi, ora 19:00 - Eric, imagine de pe patul de spital

Eric a postat o poză de pe patul de spital și a oferit o primă reacție după blocajul renal suferit - vezi AICI!

UPDATE joi, ora 09:30 - Eric, în afara oricărui pericol

Mariana Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Târgu Mureș, a oferit detalii despre starea lui Eric. Brazilianul este în afara oricărui pericol în acest moment.

„Ieri i s-a făcut o intervenție de angiografie. În acest moment este stabil, se simte foarte bine și dorește să transmită un mesaj. Spune că abia așteptă să mănânce sarmale. Asta a dorit să transmită. Am vorbit cu medicii în această dimineață. Pacientul este foarte bine în urma acestei intervenții. Este stabil, în regulă. Este cooperant, glumeț, stabil respirator, comunicativ. Chiar foarte comunicativ. Medicul curant va decide ce urmează”, a spus Mariana Negoiță, pentru GSP.ro.

  • Potrivit Centrului de Diagnostic și Tratament Dr. Victor Babeș, angiografia este o intervenție non-chirurgicală minim invazivă, nedureroasă. Se efectuează cu ajutorul razelor X, permițând vizualizarea aspectului intern al vaselor de sânge ale membrelor, organelor interne sau ale inimii.

UPDATE ora 22:20 - Mesaj din partea Farului Constanța

Farul, echipă la care Eric a fost legitimat în perioada iulie 2017 - ianuarie 2020 (pe vremea când se numea Viitorul), a transmis un mesaj pentru brazilian:

„Clubul nostru a aflat cu tristețe de problemele de sănătate cu care se confruntă cel mai bun marcator străin din campionatul României, Eric de Oliveira, și îi transmite multă sănătate și recuperare rapidă! Te așteptăm și mai puternic!”, au scris dobrogenii. 

Știrea inițială

Brazilianul Eric de Oliveira, retras din fotbal în noiembrie 2020, a fost transportat de urgență la spital în această seară.

Aflat la Mediaș împreună cu soția, fostului mijlocaș i s-a făcut rău. A fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș, unde s-a constatat că a suferit un blocaj renal.

  • Blocajul sau insuficiența renală reprezintă afecțiunea care duce la pierderea capacității de filtrare a plasmei de către rinichi. Implicit, la acumularea de produși toxici la nivelul organismului, conform Medicover.

Eric de Oliveira, transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș

În aceste momente, Eric este conștient și se află în sala de operații cu doctorii. A fost supus unei angiografii cu tomografie computerizată (CT). În urma rezultatului, se va decide dacă îi va fi montat un stent ureteral sau dacă intră în operație. Mare parte din rinichi ar fi afectați.

  • Stentul ureteral este un tub subțire, dintr-un plastic moale, plasat în uretră pentru drenarea urinei din rinichi.

Informațiile au fost confirmate de familia lui Eric. Fostul jucător urma să se deplaseze în week-end la Cluj, pentru a participa la Sports Festival, ca ambasador Teqball România. 

Eric de Oliveira, unul dintre cei mai îndrăgiți străini din istoria fotbalului românesc

Eric de Oliveira a venit în România în 2007, la Gaz Metan, ulterior a jucat la Pandurii, Viitorul și FC Voluntari. Prin stilul său spectaculos și faptul că juca adesea cu zâmbetul pe buzei-a cucerit pe români. S-a stabilit în țară, la Mediaș. 

Din cauza unor probleme la picior, nu a mai jucat din noiembrie 2020, când era legitimat la FC Voluntari. În februarie 2022, brazilianul a explicat la GSP Live ce a pățit:

„În decembrie 2021, am fost în Brazilia și am descoperit că aveam o problemă la sânge. Mi s-au luat peste 20 de tuburi de sânge pentru analize. Mi s-au făcute toate testele posibile. HIV, hepatită… Degeaba am luat anticoagulant. 

Artera e încă înfundată. Trebuie să încep să slăbesc, deja am dat 8 kilograme jos. Răspund bine la tratament. Trebuie să-l țin trei luni, sunt în ultima lună. O să vorbesc cu doctorul să vedem ce spune”.

Eric de Oliveira în Liga 1:

  • 11 sezoane
  • 222 de meciuri
  • 66 de goluri
  • 48 de pase decisive
  • 4 cluburi bifate: Gaz Metan, Pandurii Tg. Jiu, Viitorul, FC Voluntari

Mai multe știri de actualitate: 

Răzvan Lucescu, discurs dur despre „națională”: „Nu avem nici valoare, nici lider!”

Oțelul revine după 6 ani + Reșița, blocată de Dumbrăvița » Iată cele 5 echipe nou-promovate în Liga 2! Lista adversarelor lui Dinamo în noul sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
Antisitem
Antisitem  •  09 Iunie 2022, 07:05

Sănătate multă!

golombioschi
golombioschi  •  09 Iunie 2022, 03:27

Sanatate Eric.

therealreddog33
therealreddog33  •  08 Iunie 2022, 23:38

Multă sănătate Eric! Un fotbalist adevărat și un OM jos pălăria! Fii tare!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează