FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

UPDATE Răsturnare de situație la U Cluj: Lincar a demisionat, deși Emil Boc îl asigurase de susținerea lui! Ardelenii, acord de principiu cu un alt antrenor

Erik Lincar
Erik Lincar

Articol de , - Publicat miercuri, 24 august 2022 21:10 / Actualizat joi, 25 august 2022 00:36

După ce inițial conducerea lui U Cluj a dorit să-l demită pe antrenorul Erik Lincar, intenție stopată aseară de primarul Emil Boc, „principalul” în vârstă de 43 de ani a decis în această dimineață să plece de la cârma echipei.

UPDATE ora 21:30 » Neagoe, acord cu „U” Cluj

Din informațiile GSP, Eugen Neagoe și conducerea lui U Cluj au ajuns la un acord de principiu. Acesta a ajuns în Cluj, iar cel mai probabil va fi prezentat joi dimineața, când ar urma să conducă și antrenamentul.

UPDATE ora 21:00 » Neagoe negociază cu „U” Cluj

Din informațiile GSP, Eugen Negoe ar putea fi noul antrenor al lui „U” Cluj. Tehnicianul negociază pentru un contract pe doi ani, cu un salariu lunar de 10.000 de euro pe lună.

UPDATE - Neagoe sau Grozavu pentru postul de antrenor la U Cluj

Fotbaliștii lui U Cluj au fost înștiințați că vor avea un antrenor nou până vineri și că acesta va fi ales dintre Eugen Neagoe și Leo Grozavu.

„U Cluj este un brand uriaș în România. Eu nu vorbesc de obicei despre negocieri sau astfel de discuții, nici aici, nici în alte situații. Vom vedea ce va fi”, a comentat Neagoe pentru GSP.ro.

„Nu știu cine și dacă este un favorit pentru U Cluj, pot să vorbesc doar în numele meu. Nu m-a contact nimeni de la U astăzi, până la această oră, nu știu detalii, nu știu dacă sunt pe listă. Sunt mai multe vorbe despre mine decât ce e în realitate”, a spus și Leo Grozavu în dialog cu Gazeta.

Mama lui Sefer a blocat transferul » Rapid bătuse palma pentru 400.000 de euro
RAPID
Mama lui Sefer a blocat transferul » Rapid bătuse palma pentru 400.000 de euro

UPDATE ora 13:45 - U Cluj confirmă despărțirea de Erik Lincar

La aproximativ 35 de minute după ce GSP a anunțat răstunarea de situație, U Cluj a confirmat despărțirea de Lincar: 

Mulțumim, Erik Lincar! 

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu antrenorul principal Erik Lincar cu privire la încetarea contractului, care era valabil până în vara anului viitor. Clubul nostru dorește să-i mulțumească lui Erik Lincar și staff-ului său, format din Viorel Domocoș (antrenor secund), Robert Panduru (preparator fizic) și Alexandru Chirilov (antrenor de portari), pentru munca depusă la „U”, încununată cu promovarea în Superligă obținută la finalul sezonului trecut în urma barajului cu Dinamo București. 

Îi dorim lui Erik Lincar și staff-ului său mult succes în carieră.

Exceptându-l pe Leo Grozavu, pe lista posibililor înlocuitori se regăsesc numele lui Laszlo Balint, ultima dată A1 la Universitatea Craiova, și Eugen Neagoe, cel mai recent antrenor la Astra Giurgiu. 

UPDATE ora 13:00 - Erik Lincar a demisionat de la U Cluj 

Deși primarul Emil Boc îl asigurase seara trecută că beneficiază de sprijinul său, Erik Lincar a preferat să plece de la cârma echipei, conform informațiilor obținute de Gazetă. Antrenorul principal, din mai 2021 la U, și-a înaintat astăzi demisia.

Odată cu plecarea lui Lincar, varianta angajării lui Leo Grozavu redevine de actualitate. 

Interesat de post, Grozavu, ultima dată la Sepsi OSK, aștepta ca Universitatea să lămurească situația cu Erik Lincar înainte de a trece la următorul nivel al negocierilor. 

Știrea inițială - Emil Boc a intervenit pentru Erik Lincar

Cu doar două puncte acumulate în acest început de sezon, Erik Lincar urma să fie înlocuit aseară de la cârma Universității Cluj. Doar că divorțul nu s-a mai produs. 

Mai mult, antrenorul care a readus-o pe U Cluj în Liga 1 va continua „pe termen nelimitat”, cum s-a exprimat primarul Clujului, Emil Boc, în fața jucătorilor ieri, la ședința de pregătire. 

Edilul șef al urbei a ținut să-și manifeste atașamentul pentru tehnicianul ardelean direct în fața echipei, mai ales că și suporterii sunt de partea celui care i-a adus după 7 ani în primul eșalon. 

În plus, clubul nu ar avea de unde să-i achite acum peste 100.000 de euro! Adică restanțele financiare și o sumă compensatorie, întrucât Lincar mai are contract valabil până în iunie 2023. 

Astfel, Erik, care are și suportul elevilor săi, ar urma să continue cu „șepcile roșii”, fie și măcar runda viitoare cu FC Voluntari, în deplasare. 

10.000 de euroera salariul lunar al lui Lincar la U Cluj

Citește și: 

Cel mai longeviv antrenor din Liga 1 a fost demis! Cine e favorit să-i ia locul

CFR Cluj a prezentat azi doi jucători » Ce plan au ardelenii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 August 2022, 20:51
Postat de emil1986 pe 25 August 2022, 12:33

Copilu', vezi ca acel mesaj l-am scris înainte să-și dea demisia. Mai recus când Boc a declarat că-l susține în continuare. Ce s-a întâmplat după, iar Lincar și-a depus demisia ... nu știu.

Scuze...la ce intarziere exista intre momentul cand comentăm si momentul in care apar comentariile pe acest site nu ma mira ca am facut aceasta greseala. Succes in continuare echipei de traditie a Clujului, adica Universitatea!

emil1986
emil1986  •  25 August 2022, 12:33
Postat de Heiheiargesul1987 pe 24 August 2022, 20:05

Aa, deci Lincar e ok, ghinionul e de vina si totusi decizia de a il demite e corecta? Interesanta logica...

Copilu', vezi ca acel mesaj l-am scris înainte să-și dea demisia. Mai recus când Boc a declarat că-l susține în continuare. Ce s-a întâmplat după, iar Lincar și-a depus demisia ... nu știu.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  25 August 2022, 12:11

Eugen Neagoe ! Bafta !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează