FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA ANGLIEI / CHELSEA - MAN . UNITED 1-1, 0-3 LA PENALTYURI

Eroul

Articol de GSP - Publicat luni, 06 august 2007 00:00

Olandezul Van der Sar a aparat trei penaltyuri ieri si Manchester a cucerit primul trofeu al sezonului

Duckadam a tremurat ieri. Van der Sar a fost la un pas sa-i egaleze recordul ce rezista de 21 de ani. In Supercupa Angliei, goalkeeperul olandez, adversarul nostru in preliminariile pentru Euro 2008, a fost imbatabil la 11 metri. A aparat trei penaltyuri la rind, cu unul mai putin decit legendarul stelist, si Man. United a invins cu 3-0 la loviturile de departajare. Chelsea n-a tinut piept campioanei decit 90 de minute.

Mai presus de scor insa, fotbalul a ramas la fel de frumos dincolo de Canalul Minecii. Aceeasi pasiune, acelasi ritm trepidant, aceeasi furie. N-au fost toate vedetele ieri, dar ce conteaza. In Insula, toti fac spectacol. si nimeni nu vrea sa piarda. Mai ales la un Chelsea - Manchester pe magnificul Wembley.

Goluri frumoase
Secunde de clasa si United a deschis scorul: un-doi pe stinga Cristiano Ronaldo si Evra, ultimul a sprintat ca un spiridus, centrind ideal in careu. Iar fantasticul Giggs nu rateaza din fata portii. 0-1, minutul 35.

Raspuns, cind putini se mai asteptau, exact inainte de pauza. Chelsea, fara Drogba si sevcenko nici pe foaia de rezerve si cu Joe Cole virf de conjunctura, a egalat totusi. Malouda, desi mai fragil ca Rio Ferdinand, a rezistat duelului, plasind mingea inteligent pe linga Van der Sar. Cu o asemenea aripa, Robben nu mai are loc in echipa. 1-1, minutul 45.
Jocul a continuat la fel de aprins, insa nu s-a mai inscris. si apoi, penaltyurile izbavitoare. Pentru Manchester. Van der Sar a aparat tot si Rooney a punctat decisiv.

si-a scos casca

Zilele trecute, Petr Cech spunea ca e posibil sa apere cu casca pe cap pina la sfirsitul carierei. Portarul lui Chelsea, victima unei fracturi craniene pe 14 octombrie 2006, dupa ce a fost lovit cu genunchiul in cap de Stephen Hunt (Reading), a renuntat insa ieri la casca protectoare. La 11 metri, unde nu mai exista riscul unei ciocniri, n-a mai avut nevoie de ea. Dar nici n-a aparat vreun penalty.

Terry, ghinion
Capitanul lui Chelsea, John Terry, s-a accidentat la ultimul antrenament inaintea Supercupei. si destul de grav. Cel mai bine platit jucator din Premier League, cu un salariu anual de 10 milioane de euro, a suferit simbata o leziune la ligamentele genunchiului si va fi indisponibil, sustine BBC, patru saptamini. Didier Drogba a ratat si el meciul de ieri tot din cauza unei accidentari.

Pleaca Robben

Desi nu era lovit, Arjen Robben nu a fost inclus nici pe foaia de rezerve la Chelsea. Un semn ca olandezul e pe picior de plecare la Real Madrid. Unde va fi insotit, probabil, de Michael Ballack. Neamtul, care a reluat pregatirea dupa accidentarea la glezna, ar fi gata sa renunte la aproape 4 milioane din salariul primit la Chelsea si sa accepte 5,5 milioane pe sezon la Real, care ar achita pentru amindoi 50 de milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează