FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA A VII-A

Etapa arbitrajelor controversate » CFR profită şi trece pe locul 2

Augustus Constantin a arătat 12 cartonaşe galbene la CFR Cluj - FC Vaslui, opt dintre ele oaspeţilor
Augustus Constantin a arătat 12 cartonaşe galbene la CFR Cluj - FC Vaslui, opt dintre ele oaspeţilor

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 11:31

Meciurile din această etapă au adus în prim-plan numeroase greşeli de arbitraj, echipa care a ieşit cel mai bine în urma acestora fiind CFR Cluj.

CFR Cluj - FC Vaslui 2-0, arbitru Augustus Constantin (Rm. Vîlcea) - nota 6 în Gazeta VEZI REZUMATUL PARTIDEI!
Ardelenii au învins aseară pe FC Vaslui cu 2-0, însă partida nu a fost una lipsită de emoţii pentru jucătorii antrenaţi de Jorge Costa. La scorul de 0-0, brazilianul Wesley a fost oprit eronat din cursa spre gol după o semnalizare de la margine a tuşierului Ionel Popa. Gazdele au cerut în două rînduri lovitură de la 11 metri, la căderile lui Weldon şi Ronny, însă au primit penalty-ul din care au deschis scorul în minutul 70, la un duel între Balaur şi Sougou. Trei jucători s-au ales cu capul spart: Beto, portarul clujenilor, dar şi brazilienii Vasluiului, Wesley şi Adailton.

"Am fost măcelăriţi, asemenea arbitri ar trebui să plece din fotbal, la fel cei care fac delegările. E revoltător ce s-a întîmplat în seara asta, acest arbitru ar fi trebuit să creeze cadrul unui spectacol, nu să conducă partida spre acest măcel"
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

"E grav ce s-a întîmplat azi, e de neînţeles. Îmi doresc să văd un CFR care să păţescă în Giuleşti măcar 10% din ce-am păţit noi azi. Ei joacă singuri în campionatul ăsta"
Constantin Zotta, preşedinte FC Vaslui

Steaua - Pandurii 1-2, arbitru Istvan Kovacs (Carei) - nota 6 în Gazeta VEZI REZUMATUL PARTIDEI!
Maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs i-a nemulţumit pe stelişti, care i-au imputat mai multe faze "centralului". Managerul general Mihai Stoica a acuzat faptul că mijlocaşul gorjenilor, Mihai Pintilii, nu a fost eliminat încă din prima repriză, atunci cînd a comis trei faulturi tari. Căpitanul Pandurilor a primit primul cartonaş galben în prima repriză. Kovacs a dictat trei eliminări, Latovlevici şi Gardoş de la Steaua, plus Pintilii de la Pandurii. De asemenea, antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, a fost trimis în tribună pentru că a intrat în teren în momentul accidentării lui Cosmin Băcilă.

"Arbitrajul a fost jaf la drumul mare. E posibil să fie şi-un ordin de sus, nu sîntem lăsaţi să jucăm. Istvan Kovacs a fost tot timpul împotriva noastră"
Gigi Becali, patron Steaua

Dinamo - Rapid 0-0, arbitru Sebastian Colţescu (Craiova) - nota 7 în Gazeta VEZI REZUMATUL PARTIDEI!
Privit ca marele derby al etapei, jocul dintre Dinamo şi Rapid a fost unul mai degrabă dur decît spetaculos. Deciziile lui Colţescu i-au exasperat pe rapidişti, care au contestat eliminarea lui Herea şi cartonaşul galben încasat de Alexa. Nici dinamoviştii nu s-au lăsat mai prejos, cerînd o lovitură de la 11 metri la o fază a lui Laurenţiu Rus.

"Herea nu trebuia să ia roşu la faza aceea. Decizia lui Colţescu a fost exagerată. Mai degrabă putea să dea penalty la Rus decît să îl elimine pe Herea. Pe finalul jocului, a fluierat în compensaţie"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

FCM Tîrgu-Mureş - U Cluj 1-1, arbitru Alexandru Deaconu (Bucureşti) - nota 4 în Gazeta VEZI REZUMATUL PARTIDEI!
Ultimul arbitru care a produs iritare în rîndul unei echipe din Liga 1 a fost bucureşteanul Alexandru Deaconu, cel care le-a refuzat "studenţilor" clujeni două penalty-uri la partida cu FCM Tîrgu-Mureş, încheiată la egalitate, scor 1-1, după ce gazdele au egalat în prelungiri.

"Am fost măcelăriţi, asemenea arbitri ar trebui să plece din fotbal, la fel cei care fac delegările. E revoltător ce s-a întîmplat în seara asta, acest arbitru ar fi trebuit să creeze cadrul unui spectacol, nu să conducă partida spre acest măcel"
Viorel Hizo

"E grav ce s-a întîmplat azi, e de neînţeles. Îmi doresc să văd un CFR care să păţescă în Giuleşti măcar 10% din ce-am păţit noi azi. Ei joacă singuri în campionatul ăsta"
Constantin Zotta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
gspromania
gspromania  •  21 Septembrie 2011, 20:45

Frustrarea provine de la faptul de a nu avea o echipe competitiva doar pretentii ! Cei care au echipe adevarate sunt pe primele locuri !

opensource
opensource  •  21 Septembrie 2011, 19:41

Bai nene, vreau arbitri straini, da stii cum, toti straini sa nu poata face nimeni nici o manevra si sa vedem atunci cine si ce stie juca si ce valoare are si nu mascarada asta programata sa elimine si sa tina toate echipele potentiale de a castiga campionatul pe loc prin decizii de arbitri controversate!

opensource
opensource  •  21 Septembrie 2011, 19:31
Postat de the_cezar pe 20 Septembrie 2011, 14:20

esti BOLNAV nene,vezi ca nu-i scump tratamentul

da suntem cateva milioane de bolnavi in tara asta si nu prea intelegem ungureste ca o parte din ardeleni!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează