FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EUGEN NEAGOE LA DINAMO // Surprize, surprize: „Geană” e peste Rednic la un capitol la care „Puriul” părea campionul absolut!

Eugen Neagoe // foto: GSP
Eugen Neagoe // foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2019 10:54

Eugen Neagoe (51 de ani), noul tehnician al lui Dinamo, e antrenorul ce a folosit în medie cei mai mulți fotbaliști din străinătate în Liga 1. 

Bucuria străinilor! Dacă jucătorii aduși din toate zările de Rednic au emoții că Eugen Neagoe nu-i va reține în proximul campionat, le mai vine inima la loc când vor afla că noul șef de "haită" este adeptul lucrului cu străinii.

O demonstrează topul în care conduce și în care l-a devansat tocmai pe omul căruia i-a preluat funcția la Dinamo. Dintre tehnicienii care au strâns cel puțin 15 partide pe banca unei echipe în sezonul 2018/2019, Neagoe este tehnicianul ce a utilizat cei mai mulți străini pe meci!

Astfel, în cele 33 de jocuri la Sepsi, străinii au adunat 285 de prezențe, ceea ce înseamnă o medie de 8,64 jucători per partidă. Neagoe l-a devansat și pe Rednic, cel care are o medie de 7,86 străini / meci.

Ca fapt divers, la polul opus s-au aflat Mihai Teja (FCSB) - 3,3 și Gică Hagi (Viitorul) - 2,4.

În această săptămână, "Geană" împreună cu staff-ul administrativ trebuie să decidă pe cine vor păstra din "era Rednic".

Montini, Klimavicius, Aliji, Reda Jaadi, Papazoglou și N'Diaye au cele mai mari șanse să continue, totul depinzând și de ce fotbaliști va putea să mai aducă Dinamo dintre cei doriți de noul antrenor. 

Va reuși Neagoe s-o readucă pe Dinamo în play-off?

DA
NU

26 de străinia folosit Dinamo în trecuta ediție, egalând recordul de jucători din afara României folosiți de CFR în urmă cu un deceniu

14 străinia folosit Sepsi din totalul celor 29 de jucători rulați pe durata campionatului

TOP 5 

  Nume Echipa Medie străini / Meci Număr meciuri
1. Eugen Neagoe Sepsi 8.64 33
2. Mircea Rednic Dinamo 7.86 29
3. Edi Iordănescu Gaz Metan 7.7 19
4. Mihai Teja (perioada Gaz Metan) 7.3 21
5. Antonio Conceicao CFR Cluj 7 23

Dinamo poate ajunge clubul din România cu cei mai mulți străini rulați, CFR fiind prima în clasament, cu 128 de astfel de fotbaliști, cu 4 mai mulți ca roș-albii // FOTO: Raed Krishan

Vezi și: EUGEN NEAGOE LA DINAMO // Cum e văzut antrenorul de foștii elevi: „Ai dreptul la o singură greșeală”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează