FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Europa rîde de ei! Becali, Copos, Gică Popescu şi Niculae au ajuns subiect de presă în Marea Britanie

Becali și Copos au scris cîte 5 cărți în perioada petrecută după gratiii
Becali și Copos au scris cîte 5 cărți în perioada petrecută după gratiii

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 00:00

Celebrul ziar financiar din Londra, The Economist, a ironizat modul în care personalităţile din sportul românesc au driblat sistemul scriind cărţi pe bandă rulantă în spatele gratiilor pentru a-şi reduce din perioada de detenţie.

"Realizatorii ediţiei din România a jocului Monopoly ar putea lua în considerare schimbarea talonului «ieși liber din închisoare» cu unul cu mesajul «a scris o carte în închisoare»".

Pasajul a apărut în celebrul ziar The Economist, cu sediul la Londra, articolul, citat ieri de Agerpres, avînd ca temă "modalitatea prin care legea din România le permite condamnaţilor la închisoare să solicite reducerea pedepsei cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă în spatele gratiilor".

The Economist notează că în lipsa unor prevederi clare privind standardul volumelor produse "cei din puşcăriile din România vor continua să scrie pe bandă rulantă cărţi fără valoare".

În articolul respectiv se notează şi modalitatea prin care ajunge o carte să fie asimilată ca scrisă din închisoare: "Prizonierii nu au voie cu computere în puşcărie, deci cărţile trebuie scrise pe hîrtie. Deţinuţii înstăriţi angajează profesori universitari din afară ca îndrumători în cercetare. Apoi, cineva scrie în numele lor, iar manuscrisul e adus în închisoare, unde deţinutul îl scrie de mînă. Se tipăreşte şi apoi, gata!, se prezintă în faţa comisiei pentru eliberare condiţionată".

Printre cei enumeraţi de The Economist că au scris astfel de lucrări sînt Gigi Becali, George Copos, dar şi Ioan Niculae, iar concluzia jurnaliştilor britanici e trasă prin intermediul declaraţiei care le-a fost oferită de Oana Popescu, șefa Departamentului content la Global Focus: "Românii sînt mereu bucuroşi şi satisfăcuţi cînd văd că cei puternici şi foarte bogaţi sînt trimişi în spatele gratiilor, dar s-au şi resemnat că mulţi dintre aceştia vor reuşi să scape mai devreme. Este calea românească".

"Victor Ponta, prim-ministrul României, pe care mediul universitar românesc l-a acuzat de plagiat, a fost trimis în judecată pentru corupție. Nu e surprinzător faptul că politicienii nu sînt dornici să schimbe legea permisivă, de care bogătaşii condamnaţi profită pentru a scrie din spatele gratiilor cărţi fără valoare"
The Economist

14 persoaneimplicate în fotbal au fost condamnate şi trimise în închisoare: Gigi Becali, Staicu, Pădureanu, Borcea, Neţoiu, Penescu, Gică Popescu, Victor Becali, Ioan Becali, Copos, Iancu, Mihai Stoica, Gheorghe Constantin, Vasile Avram

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  24 Octombrie 2015, 14:23

Europa rade de ei dar mai grav este ca ei rad de noi folosindu-se de niste legi facute de alti talhari, preventiv, ca poate vor avea si ei nevoie de ele intr-o buna zi!!!

kilimanjaro
kilimanjaro  •  24 Octombrie 2015, 13:36

Nu le mai spuneti carti acelor mizerii scrise de infractorii astia. Nu e decat hartie igienica de alta forma. Daca s-ar da gratis mizeriile alea, as lua si eu una, sa o folosesc :)))))

ando89
ando89  •  24 Octombrie 2015, 12:51

Sunt invidiosi ca fotbalul romanesc are cei mai multi oameni de stiinta din lume.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează